Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Obama arayı açtı

ABD'de başkanlık yarısında önemli bir aşamayı oluşturacak New Hampshire eyaletinde yarın gerçekleşecek önseçim öncesinde yapılan son anketlerde, Demokrat Parti'de siyah senatör Barack Obama, iddialı aday Hillary Clinton'in açık farkla önüne geçti.


Bush "ümit ideolojisi" sunacakmış

Beyaz Saray Sözcüsü Gordon Johndroe, "El Kaide'nin şiddet ve ölümden başka hiçbir şey vermediğini" belirterek, Bush'un yapacağı Ortadoğu turunun "ümit

İsrail, Bush'a İran dosyası sunacak

İsrail, Ortadoğu ülkelerine düzenleyeceği turun ilk durağı olan Kudüs'te, Bush'a, İran'la ilgili bir dosya sunacak.


  Olmert ve Abbas bir araya gelecek

İsrail Başbakanı Ehud Olmert ile Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, ABD Başkanı George Bush'un Çarşamba günü başlayacak bölge ziyareti öncesinde Kudüs'te bir kez daha bir araya gelmeleri bekleniyor.


  Pakistan: Yabancılar güçlere izin vermeyiz

Amerika'nın askeri güçlerinin Pakistan'da operasyonuna izin verilmesinin planladığına yönelik The New York Times gazetesi'nde çıkan habere Pakistan tepki gösterdi.


  Tahrikçi piskoposa tepki yağıyor

Radikal Müslümanların İngiltere'de bazı bölgeleri Hristiyanlar ve diğer dinlerin mensupları için ''yasak bölge'' haline getirdiğini öne süren Rochester Piskoposu Michael Nazır Ali'ye kınamalar yağıyor.


  Irak'ta intihar saldırısı

rak'ın başşehri Bağdat'ın kuzeyinde düzenlenen intihar saldırısında en az 7 kişinin öldüğü, 25 kişinin yaralandığı bildirildi.


  Sinyora'dan Arap liderlere teşekkür

Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora'nın, Lübnan'da siyasî krize yol açan cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair çözüm bulmaya çalışan Arap liderleri arayarak teşekkür ettiği bildirildi.


  Kenya'da şiddetin bilançosu: 600 ölü

Kenya'da tartışmalı devlet başkanlığı seçimlerinden sonra çıkan şiddet olaylarında 600 kişinin öldüğü bildirildi.


  Irak'ta büyük yangın

Irak'ın en büyük petrol rafinerisinde bir depoda meydana gelen patlamadan sonra çıkan yangında en az 1 kişi öldü, 36 kişi de yaralandı.


  Amerikalı evsizlere Müslüman desteği

Amerika'da 'Müslümanlar Açlığa Karşı' isimli gönüllü organizasyon, Amerikalı evsizlere sıcak yemek dağıttı.


  Tokyo'da taksilerde sigara yasağı başladı

Japonya'nın başşehri Tokyo'daki iki büyük taksi derneği, bugünden itibaren taksilerde sigara içme yasağı uygulamaya başladı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri