Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Hoca'nın logosu hazır

Nasreddin Hoca'nın 800. doğum yıl dönümü faaliyetlerinde kullanılacak kurumsal logo hazır. Logonun üzerinde, öncekinde olduğu gibi Nasreddin Hoca eşeğe ters binmiş şekilde gösteriliyor. Bunun yanı sıra logoda 2008 yazısı bulunuyor. 2008, tersten okunduğunda 800. olarak okunacak şekilde yer alıyor.

Konya'nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu, Nasreddin Hoca'nın 800. doğum yıl dönümü faaliyetlerinde kullanılacak kurumsal logonun hazırlandığını bildirdi.

Baloğlu, bu yıl 800. doğum yıl dönümü kutlanacak olan Nasreddin Hoca'nın daha iyi tanıtılması ve verdiği mesajların daha iyi anlaşılması için çalışmaların başladığını söyledi.

Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce, yıl boyunca düzenlenecek faaliyetlerde kullanılacak kurumsal logonun hazırlandığını ifade eden Baloğlu, "Logonun üzerinde, öncekinde olduğu gibi Nasreddin Hoca eşeğe ters binmiş şekilde gösteriliyor. Bunun yanı sıra logoda 2008 yazısı bulunuyor. 2008, tersten okunduğunda 800. olarak okunacak şekilde yer alıyor" dedi.

Ayrıca bu yılın hatırasına üzerinde Nasreddin Hoca'nın minyatürleri ile Türkçe ve İngilizce yazılmış 6 fıkrasının yer aldığı 5 bin takvim bastırdıklarını bildiren Baloğlu, şunları kaydetti:

"Takvimde Nasreddin Hoca'nın bilinen fıkralarından 'Eşeğe ters binmek', 'Halep oradaysa arşın burada", "Düşünen hindi", 'Göle Yoğurt Çalma', "Haklı kim' ve 'Kitaptaki yanlışlar' yer alıyor. Akşehir'de takvimlerin dağıtımına başladık. Bu takvimlerden milletvekillerimize, kurumlara, derneklere göndereceğiz. Yurt dışında Nasreddin Hoca ile ilgili festival ya da faaliyet düzenleyen belediye ve kurumlara da takvimlerimizi ulaştıracağız."

Takvimdeki minyatürleri çizen Ahmet Efe ile emeği geçenlere teşekkür eden Baloğlu, Hoca'nın 800. doğum yıl dönümü kapsamında hazırladıkları takvim çalışmasıyla halkı bir nebze de olsa gülümsetebilmeyi ve düşündürebilmeyi amaçladıklarını söyledi.

09.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hoca'nın logosu hazır

  Minikler Mevlânâ'yı anlattı

  Akif İnan anıldı

  Sulukule'ye Osmanlı mimarîsi

  Kitap "engel" tanımıyor

  Mehter gençlerle yaşatılacak


 Son Dakika Haberleri