Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Kupada dev buluşma

Türkiye Kupasında F.Bahçe ile G.Saray 2 yıl önce olduğu gibi yine çeyrek finalde birbirlerine rakip oldu. İlk maç 3 Şubat Pazar günü Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, rövanş 27 Şubat'ta Ali Sami Yen Stadı'nda oynanacak. Kupada 9 defa G.Saray, 4 defa da F.Bahçe tur atladı. Kupada oynanan 23 maçtan 11'ini G.Saray, 3'ünü F.Bahçe kazandı. 9 maç ise berabere sonuçlandı.

Ezeli rakipler Fenerbahçe ile Galatasaray, 2 sezon öncesinde olduğu gibi Fortis Türkiye Kupası'nda yine çeyrek finalde birbirleriyle eşleşti. İlk maç 3 Şubat Pazar günü Şükrü Saracoğlu Stadı'nda. Rövanş karşılaşması 27 Şubat'ta Ali Sami Yen Stadı'nda oynanacak. Ezeli rakipler kupada en son 2005-2006 sezonunda çeyrek finalde eşleşmiş, Kadıköy'deki ilk maçı 2-1 kazanan Fenerbahçe, Mecidiyeköy'deki rövanşı 3-2 yitirmesine rağmen, gol averajıyla turu geçmeyi başarmıştı.Kupada iki takım arasında 2004-2005 sezonunda, 11 Mayıs 2005'de Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan final maçını ise Galatasaray 5-1 kazanmıştı. Bu sezon 46. kez düzenlenen kupayı daha önce Galatasaray 14, Fenerbahçe ise 4 kez müzesine götürdü.

GALATASARAY ÜSTÜNLÜĞÜ

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki 99 yıllık rekabetin genelinde galibiyet ve gol sayısında Galatasaray'a üstünlük kuran Fenerbahçe, Türkiye Kupası maçlarında ise ezeli rakibinin gerisinde kaldı. İki takım arasında Türkiye Kupası'nda şimdiye dek yapılan toplam 23 maçtan 11'ini Galatasaray, 3'ünü Fenerbahçe kazandı, 9 maç da berabere sonuçlandı. Galatasaray 39, Fenerbahçe ise 28 gol attı. Bu arada ezeli rakipler arasındaki kupa maçlarında tur atlayan takım 2 kez penaltılarla, 1 kez de uzatma bölümünde belirlendi.

TÜRKİYE KUPASI MESAİSİ

Fenerbahçe ile Galatasaray, Türkiye Kupası tarihinde bundan önce 5 kez yarı final, 4'er kez de final ve çeyrek finalde eşleşti, 9 kez sarı-kırmızılılar, 4 kez sarı-lacivertliler tur atladı. KUPA PROGRAMI 1 Şubat Cuma: 19.00 - G.Birliği OFTAŞ Spor-Kayserispor 2 Şubat Cumartesi: 15.00 - Adana Demirspor-Gençlerbirliği 19.00 - Çaykur Rizespor-Beşiktaş 3 Şubat Pazar: 19.00 - Fenerbahçe-Galatasaray

29.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kupada dev buluşma

  Feldkamp: F.Bahçe ile erken final oynayacağız

  Gökhan Ünal F.Bahçe yolcusu

  Nobre: Terim beni millî takıma alsın

  Roberto Carlos soruları cevaplıyor

  Vehbi Emre'de şampiyon olduk

  20 maçta 43 puan toplayan Beşiktaş'ın altın dönemi

  Orlando Magic'i Hidayet taşıyor

  Sivas evinde 272 gün aradan sonra yenildi

  Sivas taşıyamadı


 Son Dakika Haberleri