Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Enflasyon hedefi fiyatlara bağlı

Küresel piyasalarda dalgalanma sürerken Merkez Bankası’ndan uyarı geldi. Yılın ilk enflasyon raporunu açıklayan Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, küresel dalgalanmanın henüz ortasında olunduğuna dikkat çekerek, “Her an için sürprizle karşılaşabiliriz. Herkes ihtiyatlı olmalı, hesabını kitabını ihtiyatlı yapmalıdır” diye konuştu.

Küresel risk iştahının azaldığı dönemde mali disiplinin sürmesinin önemli olduğunu belirten Yılmaz, artan endişelerin tüketim ve yatırım eğilimini olumsuz etkileyeceğinin öngörüldüğünü kaydetti. Orta vadede enflasyon beklentilerinin hedefin üzerinde seyretmesinin para politikasının temkinli olmasını gerektirdiğini ifade eden MB Başkanı, önümüzdeki dönemde yeni arz şoklarının çıkmadığı varsayımıyla enflasyonun aşağı yönlü eğiliminin süreceğini ifade etti.

YIL SONU ENFLASYON TAHMİNİ YÜZDE 5.5

Yıl sonuna ilişkin tahminleri açıklayan Yılmaz, enflasyonun yıl sonunda yüzde 4 hedefinin üzerinde gerçekleşeceğinin beklendiğini ve tahminlerin daha temkinli bir faiz politikasını içerdiğini dile getirdi. Yılmaz’ın verdiği bilgiye göre, enflasyon yüzde 70 olasılıkla 2008’de orta nokta yüzde 5.5 olarak yüzde 4.1-6.9 arasında, 2009’da ise orta nokta yüzde 3.7 olarak yüzde 1.8-5.5 arasında olacak.

Yılmaz, enflasyonun hedefe yaklaşma hızını büyük oranda gıda ve enerji fiyatlarının seyrinin belirleyeceğini, enerji fiyatlarında yapılan zamların orta vadede enflasyonda düşüşü destekleyeceğini ifade etti. Yılmaz, petrol fiyatlarına ilişkin bu yılki varsayımın 70’ten 85 dolara yükseltildiğini ve bunun enflasyon tahminlerini 0.5 puan yukarı çektiğini söyledi.

/ ANKARA

01.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Enflasyon hedefi fiyatlara bağlı

  Telâş yok, temkin lâzım

  Ulu Motor, Proton’da atağa geçti

  Türkiye ucuz tatil ülkesi oldu

  KOBİ’lere alternatif finans yöntemleri

  Kamu işçilerine ikramiyenin yarısı ödeniyor

  Çağrı Hipermarket Çekmeköy’de

  İnter-Next’le işlem kolay

  Sarraflar nakit sıkıntısında


 Son Dakika Haberleri