Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bedel ödemeye hazırız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın “İdamı göze alırsın o zaman yeni anayasa yaparsın” şeklindeki sözlerine cevap vererek, “Biz bu yola çıkarken daha önce de demokrasiye inanmış insanların söylediğini söylüyoruz. Biz o beyaz çarşaflarla beraber yola çıktık, biz bu konuda bedel ödemeye hazırız, bu konuda rahatız” dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, Türkiye’de demokrasinin, hukuk devletinin, özgürlüklerin çıtasını yükseltmek yolunda samimî bir gayret içinde olduklarını ifade etti. Amaçlarının Türkiye’yi AB standartlarına ulaştırmak, demokrasiyi daha ileri noktalara taşımak olduğuna işaret eden Erdoğan, 70 milyonun mesuliyetini yüreğinde hisseden, ülkenin bütün vatandaşlarını adaletle, merhametle bağrına basan, onların hukukunu koruyan bir anlayışla yollarına devam etiklerini belirtti.

Herkesin bahtını açmaktan, her vatandaşın yüzünü güldürmekten, toplumun her kesiminin sorunlarına aynı duyarlılıkla yaklaşmaktan başka dertleri olmadığını ve olamayacağını ifade eden Erdoğan, herkesin emniyet ve güven içinde olmasını, demokrasinin, temel hak ve özgürlüklerin kazanımlarından istifade etmesini istediklerini vurguladı. ‘’Türkiye geçmişte ne çektiyse kutuplaşmadan, gerilimden çekti, ne kaybettiyse bundan kaybetti. Artık, demode tartışma konularını tedavülden kaldıralım; artık enerjimizi üretime, kalkınmaya, büyümeye harcayalım’’ diyen Erdoğan, dağ gibi aşılmaz yükseklikte zannedilen bir çok sorunun incir çekirdeğini doldurmayan kaygılar sebebiyle yıllarca ertelendiğini belirtti.

MANŞETLER MASKE

Erdoğan, TBMM’de hak ve özgürlükler konusunda bir adım atıldı diye, ‘’CHP’nin ve onlarla birlikte hareket eden medya grubunun nasıl bir yaygara kopardığını’’ hep birlikte gördüklerini söyledi. Sadece bazı siyasetçilerin değil, bazı medya gruplarının da eski alışkanlıklarından kurtulamadığını ifade eden Erdoğan, farklı görüşler ve tartışma ortamının olması sebibiyle kimsenin Türkiye’yi bölünmüş gibi göstermeye hakkı olmadığını belirtti. Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’Sizin aslında başörtüsüyle bir derdiniz yok, sadece fırsattan istifade başka bir hesabı görmek istiyorsunuz. Derdiniz başka... Açık söylüyorum, aslında çıkarlarınızı tehlikede görüyorsunuz, yoksa laikliği değil. Bu manşetler, yalnızca çıkar kavganızı örtmek için bir maske... Siz de laiklik üzerinden kendi çıkar kavganıza meşrûiyet kazandırmanın peşindesiniz. Her fırsatta Türkiye’yi ikiye bölünmüş gibi göstermeye çok heveslisiniz. Soruyorum size; demokrasi, tek tip ve tek sesli olmak mıdır? İşte bugün bir tanesi yazmış; ‘Çoğunluğun zorbalığı’ diyor. Bunun edeple adapla bir ilişkisi var mı? Azınlığın çoğunluğa tahakkümüne evet diyeceksin, 411’i kaos olarak göstermek suretiyle demokrasiyi yok farzedeceksin. Sen bunu hangi siyasî etikle, anlayışla bir araya getiriyorsun?

"BEYAZ ÇARŞAFLARLA BERABER YOLA ÇIKTIK”

‘’Farklı görüşler var, bir tartışma ortamı var’’ diye kimsenin Türkiye’yi bölünmüş gibi göstermeye hakkı olmadığını ve olamayacağını kaydeden Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

‘’İşte buyurun daha şimdiden, daha Sayın Cumhurbaşkanı değerlendirmesini yapmadan hemen bakıyorsunuz anamuhaletin başı, şimdiden ahkâm kesmeye başladı. Şimdiden yargıya akıl vermeye başladı, şimdiden yönlendirme yapmaya başladı. İstikamet veriyor ve idam sehpasının yolunu gösteriyor. Sen nasıl demokratsın ya... Sen nasıl demokratsın, sen nasıl demokratsın? Ama biz şuna inanıyoruz; biz bu yola çıkarken daha önce de demokrasiye inanmış insanların söylediğini söylüyoruz. Biz o beyaz çarşaflarla beraber yola çıktık, biz bu konuda bedel ödemeye hazırız, bu konuda rahatız.’’

/ ANKARA

13.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bedel ödemeye hazırız

  Kendi insanımızla barışalım

  Ek 17’de MHP ısrarlı, AKP belirsiz

  Başörtüsü bireysel haktır, tartışılamaz

  Gül: Farklılıklar zenginliğimiz

  Başoğlu: Başı açık-kapalı ayrımına meydan verilmemeli

  AP vekilleri başörtüsü yasağının kaldırılmasını olumlu karşıladı

  İlke ve inkılâplarda kimse AKP ile yarışamaz

  Başörtüsüne özgürlük Köşk’te

  Rus Başpiskopos: Baş örtme Allah’ın emri

  Küçük: AB sürecinde uzun zamandır gelişme yok

  Kar ve fırtına ulaşımı engelliyor

  Kızılırmak suyuna temiz raporu

  Depremleri yavaş çekim izleyeceğiz

  ÖSS başvuruları 3 Mart’ta başlayabilir

  Harp okulu başvurusu 1 Nisan’da

  Polis beklemeye son

  80 yıldır kimliksiz yaşıyor

  29 Şubat’ta doğan 25 bin kişi var

  Polisler, Vanlı çocukların gönlünü almayı başardı

  Bilinçli ilâç tüketimi okullarda anlatılacak

  Yapay tatlandırıcı kilo aldırır


 Son Dakika Haberleri