Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Meclisin denetim yetkisi artırılıyor

TBMM İçtüzüğünde değişiklik yapan teklifle Meclisin denetim yetkisi artırılacak. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bütçe ve kesin hesap olmak üzere, iki ayrı alt komisyon kurulacak. Burada merkezi yönetim kapsamında olmayıp, merkezi yönetim bütçesinden yardım alan kamu idareleri ile diğer kurum ve kuruluşların listesi de incelenecek.


Kâğıt üzerinde kalmaması için...

Uzmanlar, Kosova’nın bağımsızlık ilânının önemli bir gelişme olduğuna, ancak egemenliğinin yine de kısıtlı kalacağına dikkat çektiler. Avrasya Stratej

Yazıcıoğlu: İslâm korkusu, Türk düşmanlığını körüklüyor

Almanya’nın Ludwigshafen şehrinde 9 Türkün hayatını kaybettiği yangından sonra ilk kez Alman Der Spiegel Dergisi’ne konuşan yurtdışındaki Türklerden s


  Türkiye kar altında

Geçen yıldan beri hasretle beklenen kar, başta İstanbul olmak üzere bütün Türkiye’ye yüzünü gösterdi. Zaman zaman hayatı olumsuz etkilese de, yağışlar yüzleri güldürdü.


  Eğitime beyaz tatil

Haliç, Maltepe, Okan Üniversitesi, Yeditepe ve Arel İstanbul’daki hava şartları sebebiyle eğitim ve öğretime ara verdi.


  Doğu’da 557 köye ulaşılamıyor

Doğu Anadolu Bölgesi’nde kar yağışı ve tipi ulaşımı olumsuz etkiliyor. Bölgede kar yağışıyla birlikte kar kalınlıkları da giderek artıyor.


  Yollar kapandı

Yoğun kar yağışı sebebiyle birçok yol trafiğe kapandı. Bursa-Uludağ yolu, Karacabey-Bandırma, Susurluk-Balıkesir karayolu kar sebebiyle tarfiğe kapandı.


  15 yıl aradan sonra Antalya’ya kar yağdı

Antalya’ya 15 yıl aradan sonra kar yağdı. Antalya şehir merkezine en son 7 Ocak 1993 yılında kar yağdığı bildirildi. Dün sabah saat 10:30 sıralarında hafif başlayan kar 11:00 sıralarında şiddetlendi.


  İstanbul'da bir kişi donarak öldü

İstanbul’da 3 gündür etkili olan kar yağışı ve soğuk hava, vatandaşları zor durumda bırakırken, Bahçelievler’de bir kişi de sokak ortasında donarak vefat etti.


  İlk ‘cemre’ bugün havaya düşüyor

Baharın müjdesi olarak bilinen ve halk arasında ‘’kor halindeki ateş’’ anlamına da gelen, 3 tane olduğu kabul edilen cemrenin ilki, bugün havaya düşecek.


  Ağyüz, Cezaevlerinin doluluk oranını sordu

CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in cevaplaması talebiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, 2007 yılında geçmiş yıllara göre suç işleyenlerin sayısında artış olup olmadığını öğrenmek istedi.


  DSP Başkanı Sezer: Solda birlik lâfından sıkıldım

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, solda birlikle ilgili ‘’Bir birlik yaptık, ağzımızın payını aldık milletten. Artık bıktım bu solda birlik lâfından” dedi.


  301 nihayet Meclise geliyor

AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün, Türk Ceza Kanununun (TCK) 301. maddesiyle ilgili olarak, ‘’Önümüzdeki hafta ele alınabilir. Bir kanun teklifine dönüşebilir’’ dedi.


  Bayrak indirmek yanlış

DTP Genel Başkan Yardımcısı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna, Cizre’de meydana gelen olaylarla ilgili olarak, ‘’Türk bayrağının yere indirilmesi doğru değildir’’ dedi.


  Çalışma Bakanı: Kazanılmış haklara dokunulmuyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ‘’Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı’’nın büyük ihtimalle bugün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nde görüşülmeye başlanacağını bildirdi. Çelik, ‘’Bunlar, vatanını seven herkes tarafından destek görmesi gereken, siyasi anlamda riskli düzenlemelerdir. Kazanılmış haklara dokunulmuyor, ama bundan sonra mesleğe başlayacaklarla ilgili fiili hizmet zammı yok’’ dedi.


  Türkiye, Silahsızlanma Konferansının Dönem Başkanı

Türkiye, dünden itibaren 4 hafta süreyle, 65 ülkenin katıldığı Silahsızlanma Konferansının Başkanlığını üstlendi.


  Valilik kararıyla okullarına döndüler

Ardahan’da, yurtta alkol aldıkları gerekçesiyle okulla ilişkileri kesilen 7 öğrenci, Valilik kararıyla yeniden okullarına döndü.


  Otobüs seferleri buzlanmaya takıldı

Türkiye’nin batı ve orta Anadolu bölümlerinde önceki gün başlayan ve etkili olan kar yağışı sonucu ulaşımda yaşanan aksaklıklardan dolayı Van’daki otobüs firmaları bütün seferlerini iptal etti.


  Microsoft’un tekelciliğine karşı kampanya

Türkiye’nin en büyük özgür yazılım topluluğu portalı Özgürlük İçin’in , (www.ozgurlukicin.com) başlattığı “OOXML’e Hayır” kampanyası büyümeye devam ediyor.


  Greyder gelin arabası oldu

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde, yoğun kar yağışı sebebiyle kız almaya gidemeyen ailenin yardımına belediye greyderi yetişti.


  Stres, hastalıklara dâvetiye çıkarıyor

Davranış Bilimleri Uzmanı Kunter Kurt, stresin etkisini bir yıkım şeklinde gösterdiğine dikkat çekerek, stres fırtınasına önlem alınmadığı takdirde insanlarda kalıcı ruhsal veya fiziksel hastalıklara neden olabileceğini söyledi.


  İnsan aklına nanorobot takviyesi

Büyük aşama kaydeden nanoteknolojinin ürünü, insan beynine yerleştirilecek minik robot “nanorobot”, yakın gelecekte insanlığı daha akıllı yapacak.


  Küresel ısınma sonunda ders oldu!

Matematik, okuma, yazma ve küresel ısınma... ABD’nin California eyaletindeki kamu okullarında öğrencileri sınavlarda terletecek derslerin arasına küresel ısınma da ekleniyor.


  Her şey cebinizde!

Tek bir cep telefonu ile onlarca cihazı taşıma zahmetinden kurtulacağız. Yeni teknoloji cep telefonları ile adeta bütün dünya cebimize sığacak.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri