Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Babıâli’nin meşhurları kendilerini anlattı

“Kendi Anlatımlarıyla Babıâli’nin Meşhurları” adlı kitap, basına tanıtıldı. Kaynak Yayınları’ndan çıkan kitapta, medya dünyasının tanınmış 21 isminin hayat hikâyesi, kendi anlatımlarıyla yer alıyor.

Tanıtımda konuşan kitabın yazarı Halit Esendir, kitapta Babıâli’nin perde arkasını ve nasıl geliştiğini görmenin mümkün olduğunu söyledi. Esendir, kimyacı olmasına rağmen 1988 yılında gazeteciliğe başladığını ve bu işin erbaplarının bu işe nasıl başladığını, hangi zahmetlere katlandığını öğrenmek maksadıyla böyle bir eser ortaya koyduklarını ifade etti. Halit Esendir, 13 yıl önce Samanyolu Televizyonu’nda yayınlanan programın devamı olarak bu eseri ortaya koyduklarını belirterek eserin devamının geleceği bilgisini de verdi.

Kitapta hayat hikâyesi yer alan isimlerden olan Zaman Gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, kitabın alanında ilk ve tek olmasına dikkat çekti. Kitapta hayat hikâyesi yer alan bir diğer isim Mehmet Şevket Eygi de, Türkiye’nin birliğe ve kucaklaşmaya ihtiyacı olduğu bu günlerde, çeşitli kesimlerden 21 ismin yer aldığı eserin, bu kucaklaşmaya katkı sağlamasını umduğunu dile getirdi.

Kaynak Yayınları Genel Müdürü Reşit Haylamaz ise, kitabın yakın tarihimize çok farklı açılımlar getirecek önemli bir eser olduğunu belirtti. Haylamaz, kitabın tanıtıldığı Cağaloğlu’ndaki yerlerini, Cağaloğlu’ndan giden kalem erbabının geride bıraktıklarını yaşatacak bir kültür merkezi haline getirmek istediklerini de sözlerine ekledi.

Tanıtımı yapılan kitap, medya dünyasının tanınmış isimlerinin kendi ağızlarından hayat hikâyelerini, bugüne kadar çalıştıkları gazeteleri, yaptıkları görevleri ve bu görevleri esnasında başlarından geçen acı-tatlı hatıraları, fotoğraf karelerine yansıyan hayatlarını ve bulundukları konuma nasıl yükseldiklerini anlatıyor. Eserde ayrıca medya dünyasının perde arkasında neler yaşandığını bulmak da mümkün.

Kitapta kendi anlatımlarıyla ve fotoğraflarla hayat hikâyeleri yer alan isimler ise şunlar: Oktay Ekşi, Nilüfer Yalçın, Mehmet Şevket Eygi, Doğan Heper, Tufan Türenç, Hekimoğlu İsmail, Orhan Birgit, Hüseyin Gülerce, Zafer Atay, Ertuğrul Özkök, Nazlı Ilıcak, Çetin Altan, Abdurrahman Dilipak, Nail Güreli, Alaeddin Kaya, Ahmet Vardar, Mustafa Yazgan, Kenan Akın, Baki Özilhan, Taha Akyol ve Altan Öymen.

22.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Babıâli’nin meşhurları kendilerini anlattı

  Fatih kanunları da yurt dışına kaçırılmış

  Kültür Bakanlığının katkılarıyla

  TBMM Türkçe Komisyonu, Yılmaz Erdoğan’a danışacak

  Çok satan romanlar ‘cep’ten çıktı

  Tarihî kemerler tehdit altında


 Son Dakika Haberleri