Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

F.Bahçe Avrupa'nın 8. devi

F.Bahçe'nin Sevilla zaferi Çin'de bile büyük yankı uyandırdı. Çin basını Devler Liginde çeyrek finale kalan F.Bahçe'nin Avrupa'nın en güçlü 8 takım arasına girdiğini yazdı..

ÇİN BASINI

Fenerbahçe'nin şampiyonlar ligindeki Sevilla galibiyeti Çin basınında büyük yankı uyandırdı. Çin'in en büyük gazetesi olan Halkın Günlüğü'nün internet sitesi karşılaşmayı ''Sevilla penaltılarda feci bir halde elendi'' başlığında okuyucularına duyurdu. Haberde maçın dakika dakika ayrıntılı özetine yer verilirken, gazete, Sevillalı futbolcuların penaltı atışlarını değerlendirememesi sonucu Fenerbahçe'nin Avrupa'nın en güçlü sekiz takımı arasına girdiğini yazdı. Karşılaşma Çin saatiyle 03.45'te başlamıştı. Çin'in en çok takip edilen haber sitelerinden Çin Haberleri (China News)'nde ise 3 penaltı atışını kurtaran kaleci Volkan'ın maçta olağanüstü bir cesaret gösterdiği yorumu yapıldı.

MACAR BASINI

Fenerbahçe'nin çeyrek finale yükselmesi Macaristan basınında geniş yer buldu. Macaristan'ın günlük tek spor gazetesi olan 300 bin tirajlı Nemzetisport, ''Öne geçmek boşuna'' ve ''Evsahibi takım üç penaltı kaçırdı'' başlıklarıyla verdiği haberinde, ''Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel'in ilk yarıda yediği inanılmaz hatalı gollerle öne geçen Sevilla, Fenerbahçe'nin oyuna ağırlığını koymasıyla yıkıldı. 2-0 mağlup duruma düşen Fenerbahçe, 90 dakika süresince beyinleşti. Fenerbahçe'nin Brezilyalı gol makinesi Deivid sahneye çıkınca her şey tersine döndü. Volkan, yediği inanılmaz hatalı iki golün intikamını alırcasına üç penaltı kurtararak Türkler'in kahramanı oldu ve takımını çeyrek finale çıkardı'' diye yazdı.

İSPANYA BASINI

Şampiyonlar Ligi'nde Sevilla'yı penaltılarda eleyerek çeyrek finale yükselen Fenerbahçe ile ilgili İspanyol basınında yer alan haberlerde, Sevilla defansı sert dille suçlanarak, ''Rüya kabusa döndü. Cehennem defanstaydı'' denildi. ''Kahrolası penaltılar'' ifadesini manşetine çıkaran As gazetesi, ''Cehennem, Sevilla'nın defansındaydı. Geride büyük hatalar yaparak, vasat bir ikinci yarı oynadı. Sevilla dengesizliğinden ve şüphelerinden öldü'' yorumunu yaptı. ''Sevilla, kendi defans cehenneminde yanıyor'' ifadesini ön plana çıkartarak, ''Gözkamaştırıcı bir başlangıç yapan Sevilla, dramatik bir şekilde son buldu. İlk dakikalarda 2-0 öne geçen Sevilla sürrealist bir şekilde Avrupa'ya veda etti'' değerlendirmesinde bulundu.

TÜRK KAHRAMANI VOLKAN

El Pais gazetesi ''Elit, kusurları affetmiyor'' başlığını atarak, ''Sevilla çok fazla ikna olmuş olarak sahaya çıkıp hemen 2-0 öne geçse de en temel taktikte, defansta kan kaybetti. Penaltılarda beklenmeyen bir şekilde en iyi oynayan Volkan oldu'' denildi. Ülkenin diğer gazetelerinde ise Diario de Sevilla, ''Kimsesiz defanssız. Sevilla, çok acı veren bir şekilde veda etti. Jimenez'in futbolcuları asla gerekli sağlamlığı gösteremediler'ifadelerini kullandı.

06.03.2008


 

Zico: Kurada kim çıkarsa çıksın

Brezilyalı teknik direktör Zico, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalde kimle eşleşirlerse eşleşsinler kendisi için fark eden hiçbirşeyin olmadığını da kaydetti.

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Sevilla'yı eleyerek Fenerbahçe'yi tarihinde ilk defa çeyrek finale yükselten Brezilyalı teknik direktör Zico, ''Beni Avrupa'ya geri getirdiği için Fenerbahçe'ye teşekkür ederim'' dedi. Sevilla'da yabancı basına demeçler veren Zico, Fenerbahçe'nin sayesinde, tekrar Avrupa'da adı duyulan bir futbol adamı olduğunu söyledi. Gelecek sezon başka bir takıma gidip gidemeyeceği sorularına ise Brezilyalı teknik adam, ''Şu an Fenerbahçe'deyim'' cevabını vermekle yetindi. Zico, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finalde kimle eşleşirlerse eşleşsinler kendisi için fark eden hiçbirşeyin olmadığını da kaydetti.

06.03.2008


 

Deivid Şampiyonlar Liginde rüzgâr gibi esti

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Deivid de Souza, Avrupa Şampiyonlar Ligi maçlarında adeta rüzgar gibi esti. Fenerbahçe'de forma giydiği ikinci sezonda, bu yıl başarılı bir dönem geçiren Deivid, Şampiyonlar Ligi'nde grup maçlarından itibaren takımının kaydettiği toplam 13 golün 4'üne imzasını attı.

Sarı-lacivertli ekip için önemli 4 gole imza atan Brezilyalı futbolcunun, rakip fileleri havalandıran 4 golü de takımını sonuca götürdü.Fenerbahçe'nin (G) Grubu'ndaki ilk maçında Kadıköy'de İtalya'nın Inter takımını 1-0 ile geçtiği maçta şık bir gol atan Deivid, gruptaki ikinci maçta CSKA Moskova deplasmanında da sahneye çıktı. Moskova'da 2-2 sonuçlanan maçta Fenerbahçe 2-1 yenik durumdayken 85. dakikada attığı golle skoru eşitliğe taşıyan Deivid, deplasmanda alınan1 puanda büyük pay sahibi oldu. Deivid, İspanya'da Sevilla karşısında da boş durmadı ve attığı 2 golle zafer gecesine damgasını vurdu. Fenerbahçe'nin Sevilla'ya deplasmanda normal süre ve uzatmalar sonunda 3-2 yenildiği, penaltı atışlarıyla turu geçtiği zorlu mücadelenin 20 ve 79. dakikalarında iki gol kaydeden Deivid, takımı için bir ilk olan önemli başarıda büyük pay sahibi oldu.

06.03.2008


 

G.Saray'a kupada G.Birliği çıktı

Fortis Türkiye Kupası yarı final kuraları İstanbul'da çekildi.

Kura çekimi sonrasında Gençlerbirliği ile Galatasaray eşleşirken, yarı finalin diğer maçında ise Çaykur Rizespor ile Kayserispor birbirine rakip oldu. Çaykur Rizespor ile Kayserispor arasındaki ilk maç 18 Mart, Gençlerbirliği ile Galatasaray arasındaki ilk maç ise 19 Mart'ta yapılacak.

06.03.2008


 

Efes'in Atina'da zorlu gecesi

Basketbol ULEB Avrupa Ligi 2. turunda bugün Atina'da karşılaşacak Efes Pilsen ile Yunanistan'ın Panathinaikos takımları, Avrupa kupalarında 15. kez birbirlerine rakip olacaklar.

Sky TV saat 21.0'de başlayacak karşılaşmayı naklen yayınlayacak. Panathinaikos ile bugüne kadar 14 maç yapan lacivert-beyazlılar, 9 maçı yitirdi, 5 maçta galip gelebildi.

06.03.2008


 

Teşekkürler..

Fenerbahçe'nin Sevilla zaferi sıkıntılı bir dönemden geçen ülkemize büyük bir moral oldu. Türk insanına bu sevinci yaşatan Fenerbahçeli futbolcuları tebrik ediyoruz. Futbolda en son bu coşkuyu 2000 yılında UEFA Kupasını kazanan Galatasaray ve 2002'deki Dünya Kupasında üçüncü olan A Milli Takımımızla yaşamıştık. O günden bu yana futbolumuzda bir gerileme oldu, eski başarılarımızı mumla arar hale geldik. İşte yıllarca böyle bir başarıyı dört gözle bekleyen Türk insanı Fenerbahçe'nin Sevilla zaferiyle birlikte sokaklara döküldü. A deta bir bayram sevinci yaşadı..

Fenerbahçe bu sezon Avrupa'da yüzümüzü hep güldürdü. Ünlü rakipleri Anderlecht, PSV Eindhoven, İnter ve CSKA Moskova önünde aldığı galibiyetlerle birlikte Avrupa'nın elit takımları arasında yer aldı. Hele, UEFA Kupasını son iki yıldır kazanan Sevilla'ya karşı her iki maçta da üstünlük sağlayarak, turu geçmesi bu başarısına daha büyük onur getirdi. Bu maçta Volkan'ın 3 penaltıyı kurtarması spor tarihi sayfalarında yerini alacaktır. Zico ve öğrencileri çok büyük işler başardı. Artık hedef yarı finaldir. 14 Mart'ta iyi bir kura çekildiği taktirde bu hedefe varılmaması için hiçbir engel de yoktur.

Erol DOYURAN

06.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri