Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Petrol 110 dolardan döndü

Uluslararası piyasalarda ham petrol fiyatı, enflasyon kaygısı, dolar kurunun zayıf olması ve yatırımcıların petrol ile diğer mallara yönelmesi sebebiyle yeni bir rekor kırdı. ABD tipi hafif ham petrolün varili nisan teslimi 85 cent artarak 108.75 dolara yükseldi.

Petrolün fiyatı bir ara varil başına 109.20 doları gördü. Londra Brent tipi ham petrolün varili ise 90 cent artışla 105.06 dolardan işlem örüyor.

Piyasa uzmanları, enflasyon endişelerinin çok güçlü olması ve dolar kurunun zayıflaması sebebiyle yüksek riskli yatırım fonlarının (hedge fon), özellikle petrol ve mal alımına yönelmesinin petrol fiyatlarını arttırdığı görüşünü savunuyor. Petrol fiyatları dün de, ABD ekonomisinin durgunluğa gireceği endişesiyle yeni bir rekor kırmıştı.

Petrol fiyatlarında rahatlama beklenmiyor

Uluslararası Enerji Ajansı (UEA), petrole olan yüksek talebin devam edeceğini, buna paralel olarak fiyatlarda rahatlama beklemediklerini bildirdi.

Endüstrileşmiş ülkelere enerji danışmanlığı hizmeti veren uluslararası ajansın raporunda, Çin ve diğer gelişmekte olan ülkelerin oluşturduğu canlı talep sebepiyle şu an rekor seviyelerde seyreden yüksek petrol fiyatları konusunda ferahlama yaşanmayacağı tahminine yer verildi.

Raporda, geçmişte zengin ülkelerde yaşanan talep daralmasının yüksek petrol fiyatları konusunda rahatlama getirdiği ifade edilerek, ancak bugün petrol talebindeki artışın, Çin, Hindistan ve diğer hızla büyüyen gelişmekte olan piyasalardan geldiği kaydedildi.

12.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yeni vergiler işsizliği arttırır

  İTO: Denetim bunalttı

  Belediye gelirlerini arttıran tasarıda revizyon

  İkinci elde kıpırdanma

  Euro endişesi

  Kapasite kullanımı geriledi

  Köprülerden indirimli geçiş başlıyor

  Petrol 110 dolardan döndü

  Rize’de çay borsası kurma hazırlığı


 Son Dakika Haberleri