Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Listemde 170 kişi var

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı görevini yürüten ve 22 Mart'taki Genel Kurul'da başkan adayı olan Adnan Polat, seçime girmek için oluşturacağı listeye girmek isteyen 170 kişinin olduğunu söyledi. Polat, "3-4 hafta sonra lider olacağımıza inanıyorum" diye iddialı konuştu..

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı görevini yürüten ve 22 Mart'taki Genel Kurul'da başkan adayı olan Adnan Polat, Sarı-Kırmızılı Kulübün kongre üyeleriyle toplantılarını sürdürüyor. Polat, Swiss Otel'de ''Her şey Galatasaray İçin Platformu'' üyeleriyle bir araya gelerek sorularını yanıtladı. Adnan Polat, bu sezon öncesinde kadroya ucuz maliyetli gençleri katarken ''işi biraz abarttıklarını'' ifade ederek, ''3 sene de yapacağımız genç oyuncu transferini 1 senede yaptık. Önümüzdeki dönemde yerli ve yabancı tecrübeli oyuncular almak istiyoruz. Yerli olarak kimi almak istediğimi herkes biliyor. Bunları tekrar tekrar söylememe gerek yok'' dedi.Şampiyonlukla ilgili düşüncelerini açıklayan Polat, Fortis Türkiye Kupası'nda yarı final oynayacaklarını belirterek, ''Ligde de 3-4 hafta sonra lider, sezon sonunda şampiyon olacağımıza inanıyorum'' görüşünü ifade etti.

KAVGA ETMEYECEĞİZ

Adnan Polat, ''camiada mektepli-mektepsiz ayrımını kaldırıp birlikteliği sağlayacaklarını'' anlatırken, Galatasaray'ın menfaatlerine ters düşen her şeyle mücadele edeceklerini dile getirdi. ''Doğru neyse onu yapacağız. Memnun olan olur, olmayan olmaz'' diyen Polat, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bunları yaparken asla Galatasaray örf ve adetleri çerçevesinden dışarı çıkmayacağız. Kesinlikle Hükümet'le, devletimizle iyi ilişkiler içinde bulunacağız. Federasyonla kavga etmeyeceğiz. Diğer kulüplere dostluk elimizi uzatacağız. Ancak onlar bize dost ellerini uzatmazlarsa, bizim gösterdiğimiz iyi niyeti bize göstermezlerse, onlara öbür yanağımızı dönmeyeceğiz.''

40 GÜN GERİSİNDEYİZ

Polat, Aslantepe Projesi'nde programın 40 gün gerisinde olduklarını, bunun sebep olarak da hafriyat sırasında yerin 30 metre altında beton bir tabakanın ortaya çıkmasını gösterdi. Burada çok eskiden bir fabrikanın bulunduğunun belirlendiğini söyleyen Polat, ''Onun kalıntıları inşaatı yavaşlattı. Ama bu planımızı çok aksatmaz. Farz edelim ki stat 2010 yılının Şubat ayında bitti. Biz ara dönemde bu stada geçmeyeceğiz. 2010 Mayıs'ta biter diye düşünüyorum, daha sonra da Galatasaray'a yakışır bir açılış yapacağız'' diye konuştu.

GÜZEL GÜNLER BEKLİYOR

Önlerindeki 2 yıllık süreçte ''çok açılıp saçılmayacaklarını'' da dile getiren Polat, ''Çok can yakacığız, ancak taşlar bu sürede yerine oturacaktır. Bu zorlu dönemden sonra bizi çok daha güzel günlerin bekleyeceğini inanıyorum'' dedi. Adnan Polat, orta vadede antrenman tesislerini Florya'dan Büyükçekmece'ye taşımak isteğini de anlattı.

LİSTEMDE 170 KİŞİ VAR

Polat, seçime girmek için oluşturacağı listeye girmek isteyen 170 kişinin olduğunu söyledi. Bazı kriterleri olduğunu belirten Adnan Polat, ''Bu isimlere Galatasaray'ın şu andaki fotoğrafını gösteriyorum. Para için listeme kimseyi almıyorum, çünkü G.Saray'ın koltukları satılık değil. Ama paranın da önemli faktör olduğu hayatın gerçeği'' şeklinde konuştu. Polat, Mecidiköy'deki Galatasaray Store Çadırı'nın yerine 10 katlı bina yaparak gelir elde etmek istediğini de sözlerine ekledi.

19.03.2008


 

G.Birliği kupada G.Saray'ı ağırlıyor

Galatasaray, 19 Mart-15 Nisan 2008 tarihleri arasında 27 günde 4 Süper Lig; 2 Türkiye Kupası karşılaşmasında mücadele edecek.

Bugün saat 20:00'de Ankara 19 Mayıs Stadı'nda Gençlerbirliği ile Fortis Türkiye Kupası yarı final ilk maçında karşılaşacak olan Galatasaray, Turkcell Süper Lig'in 27. haftasında 23 Mart Pazar günü saat 19:00'da Ali Sami Yen Stadı'nda Denizlispor ile karşı karşıya gelecek.

KUPA RÖVANŞI 15 NİSAN'DA

Süper Lig'in 28. haftasında 30 Mart Pazar günü saat 19:00'da Ali Sami Yen Stadı'nda Gaziantepspor'u ağırlayacak olan Galatasaray, 29. haftada 6 Nisan Pazar günü saat 19:00'da deplasmanda Gençlerbirliği ile karşı karşıya gelecek. Ligin 30. haftasında rakip Trabzonspor. 12 Nisan Cumartesi günü saat 19:00'da Ali Sami Yen Stadı'nda oynanacak karşılaşma sonrasında Galatasaray, 15 Nisan Salı günü Fortis Türkiye Kupası yarı final rövanş karşılaşmasında Gençlerbirliği'ni Ali Sami Yen Stadı'nda ağırlayacak.

19.03.2008


 

Alex'in hayali millî forma

Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Alex, futbol kariyerindeki iki önemli hayalini ülkesinin basınına açıkladı. Uzun süredir Brezilya milli takımında yer almayan Alex, tekrar milli formayı giymeyi ve Palmeiras'a dönmeyi hayal ettiğini söyledi.

Folha online adlı internet sitesine konuşan Alex de Souza, 2002 ve 2006 Dünya Kupası kadrolarında bulunamadığı için çok üzüldüğünü ve son dönemdeki performansıyla 2010 Dünya Kupası için Dunga'dan görev beklediğini ifade etti.

PALMEİRAS'A DÖNECEĞİM

Alex, Avrupa'da başka bir takımda oynayıp oynamamak istediği ile ilgili bir soru üzerine de, "Zaten Avrupa'nın büyük takımlarından birindeyim ve kontratım 2009'da sona eriyor. Bu süreçte buradan ayrılmayı düşünmüyorum" dedi. Kariyerini Brezilya'da noktalamak istediğini belirten 30 yaşındaki futbolcu, "Palmeiras yöneticileriyle daha önce de görüştüm. O formayı tekrar giymek beni gururlandıracak. Umarım bu hayalim de gerçek olur" şeklinde konuştu.

19.03.2008


 

F.Bahçe Ülker ULEB'de en zorlu sınava çıkıyor

Fenerbahçe Ülker, ULEB Avrupa Ligi 2. Tur (E) Grubu'ndaki mücadelesinde bugün TAU Ceramica Vitoria ile kritik bir maça çıkacak. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda İspanya temsilcisiyle karşılaşacak sarı_lacivertliler, ilk 8 takım arasına kalabilmek için gruptaki son maçında zorlu bir sınav verecek

Ligde 2. turda mücadele ettiği (E) Grubu'nda yaptığı 5 maçta 2 galibiyet 3 yenilgi alarak 2. sırada bulunan sarı-lacivertli takım, 5'te 5 yaparak üst turu garantileyen rakibi karşısında galibiyet arayacak. Sarı_lacivertli ekip yenilmesi durumunda, grubun diğer mücadelesinde Lietuvos Rytas'ın, Aris TT Bank deplasmanında alacağı sonucu bekleyecek.

BİLETLER 1 YTL'YE İNDİ

Fenerbaçe Ülker Basketbol Şube Direktörü Nedim Karakaş, gruptaki diğer rakiplerinin alacağı sonucun kendilerini ilgilendirmediğini, TAU Ceramica Vitoria karşısında galibiyetle çeyrek finale yükseleceklerini ifade ederek, ''Kendi göbeğimizi kendimiz kesmeliyiz. Takımda herkes bunun bilinci içinde. Tüm takım turu istiyor. Bilet fiyatlarını Aris maçında olduğu gibi 1 YTL yaptık. Tüm taraftarlarımızı salona bekliyoruz'' diye konuştu. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılacak Fenerbahçe Ülker-TAU Ceramica Vitoria karşılaşması saat 21.15'te başlayacak. Ayrıca karşılaşmaya ilk gelen 5 bin taraftara turkuaz renkte Fenerbahçe Ülker t-shirt'ü de dağıtılacak

Efes, İtalya'da Siena karşısında

Efes Pilsen Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Ligi'nde bugün deplasmanda İtalya'nın Montepaschi Siena ekibiyle yapacağı maçta, Avrupa kupalarındaki 393. sınavına çıkacak. Temsilcimiz, 1979-80 sezonundan itibaren mücadele ettiği kupalarda, bugüne dek yaptıkları 392 maçın 243'ünü kazanırken, 149 maçta ise salondan yenilgiyle ayrıldı.

19.03.2008


 

Bosque'nin parası hazır

Beşiktaş Kulübünün yaptığı açıklamada, "Del Bosque ve yardımcı antrenörlerin 6 milyon 706 bin 430 Avro anapara alacakları artı faiz ve masrafın ödenmesi konusunda BJK gerekli mali yapı ve mali kaynak açısından hazırlıklıdır" denildi.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş, siyah-beyazlı futbol takımının eski teknik direktörü Vicente Del Bosque ve yardımcı antrenörlerin 6.706.430,89 Avro anapara alacakları artı faiz ve masrafın ödenmesi konusunda gerekli mali yapı ve mali kaynak açısından hazırlıklı olduklarını vurgulayarak, bu ödemelerin gerçekleştirilip, hukuki sürecin devam ettirileceğini açıkladı. Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş'den, basında yer alan habere ilişkin olarak Borsa Başkanlığı'nca istenen açıklamaya cevaben gönderilen yazıda, şu ifadeler kullanıldı:

''İlgili haberde konu edilen Del Bosque ve yardımcılarının tazminatlarının mart ayı sonuna kadar ödenmemesi halinde kulübümüzün UEFA'nın lisans kriterleri sebebiyle lisans alamayacağı iddiası yer almaktadır. UEFA lisans sistemi içerisinde kulüplerin 31.03.2008 tarihi itibariyle vadesi geçmiş ve ödenmemiş borçlarının olmaması gerektiği herkesin malumudur. Bahse konu Del Bosque ve yardımcı antrenörlerin 6.706.430,89 avro anapara alacakları artı faiz ve masrafın ödenmesi konusunda BJK gerekli mali yapı ve mali kaynak açısından hazırlıklıdır. Bu ödemeler gerçekleştirilip, hukuki süreç devam ettirilecektir. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır.''

19.03.2008


 

Kosova'ya olimpiyat engeli

Sırbistan Gençlik ve Spor Bakanı Snezana Samardzic-Markovic, Birleşmiş Milletler (BM) üyesi olmadığı sürece, Kosova'nın ne Avrupa Olimpiyat (EOC) ne de Uluslararası Olimpiyat Komitelerine (IOC) kabul edileceğini söyledi.

Samardzic-Markovic, Sırbistan Beta Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, EOC yetkililerinin, ''sözde'' Kosova Devleti'nin kendi örgütlerine veya IOC'ye yapacağı üyelik başvurusunun kabul edilmeyeceği yönünde kendilerine teminat verdiklerini kaydetti.

19.03.2008


 

Hidayet'ten 18 sayı

Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Orlando Magic, sahasında Cleveland Cavaliers'i 104-90 yenerken, milli basketbolcu 18 sayı kaydetti.

İlk 5'te başlayan ve 41 dakika sahada kalan Türkoğlu, 6 kez kullandığı 3 sayılık atışların 3'ünü sayıya çevirirken, 10 kez denediği 2 sayılık atışlarda 2 isabet buldu. 6 kez geldiği serbest atış çizgisinde de 5 isabetle oynayan Türkoğlu, maçı 18 sayı, 7 ribaunt ve 5 asistle tamamladı. Öte yandan Utah Jazz, sahasında Toronto Raptors'ı 96-79 yenerken, milli basketbolcu Mehmet Okur, 1 sayı kaydetti.

19.03.2008


 

‘Yedi Kandilli Avize’

Gazeteciyazar Ali Sami Alkış yeşil sahalardan savaş meydanlarına uzanan yolu Çanakkale Savaşları'nın şehit futbolcularını araştırdı.

"Yedi Kandilli Avize" isimli kitapta Fenerbahçe'den Arif Emirzade, Kaptan Galip Kulaksızoğlu, Galatasaray'dan Hasnun Galip, Robenson kardeşler, Beşiktaş'tan Kaptan Kazım ve birçok futbolcunun yeşil sahalardan Çanakkale Cephesine uzunan inanılmaz hikayeleri yer alıyor. Yarımada Yayınları'ndan çıkan kitapta 1915 yılı Türk Futboluna dair tarihi bilgiler de yer alıyor.

19.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri