Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

ULEB'DE TÜRK DAMGASI

Basketbolda Avrupa'nın kulüpler bazında en büyük ikinci organizasyonu olan ULEB Kupası'nda çeyrek finalde 2 Türk takımı birbiriyle eşleşti. 10-13 Nisan tarihlerinde İtalya'nın Torino şehrinde düzenlenecek 8'li finallerde Beşiktaş Cola Turka ile Galatasaray Cafe Crown birbirlerine rakip olacak.

Basketbolda Avrupa'nın kulüpler bazında en büyük ikinci organizasyonu olan ULEB Kupası'nda çeyrek finalde 2 Türk takımı, Beşiktaş Cola Turka ile Galatasaray Cafe Crown da yer alacak. Kupanın 3. turunda Sırbistan'ın Kızılyıldız takımını eleyen Beşiktaş Cola Turka ile İspanya'nın Kalise Gran Canaria takımını saf dışı bırakan Galatasaray Cafe Crown, büyük bir başarı göstererek, son 8 takım arasına girdi. ULEB Kupası'nda 8'li Finaller, 10-13 Nisan tarihleri arasında İtalya'nın Torino kentinde düzenlenecek.

KUPADA TARİHİNDE İLK

ULEB kupa tarihinde ilk kez son 8 takım arasına kalan iki Türk takımı Beşiktaş Cola Turka ile Galatasaray Cafe Crown, çeyrek finalde birbirlerinin rakibi olacak. Bu eşleşmeden turu geçecek takım, İspanya'nın DKV Joventut ile Zadar-Pamesa takımları arasında turu geçecek takımla yarı finalde karşılaşacak.

GÜÇLÜ RAKİPLER VAR

ULEB Kupası'nda Beşiktaş Cola Turka ve Galatasaray Cafe Crown'ın yanı sıra oynanan maçlar sonucunda Rusya'nın Dinamo Moskova ve Unics Kazan, Polonya'nın PGE Turow, İspanya'nın DKV Joventut ve Akasvayu takımları tur atladı. Çeyrek finale yükselecek 8. ve son takım ise İspanya'nın Pamesa ile Hırvatistan'ın Zadar ekipleri arasında İspanya'da yapılacak maçın ardından belli olacak. Hırvat takımı ilk maçı kendi evinde 74-69'luk skorla kazanmıştı.

FİNAL MAÇI 13 NİSAN'DA

''8'li Finaller''deki eşleşmeler şu şekilde gerçekleşti: Beşiktaş Cola Turka-Galatasaray Cafe Crown, DKV Joventut-(Zadar veya Pamesa), Dinamo Moskova-PGE Turow, Akasyavu-Unics Kazan. ULEB Kupası'nda çeyrek final maçları 10 ve 11 Nisan'da, yarı final mücadelesi 12 Nisan'da, final maçı ise 13 Nisan'da oynanacak.

20.03.2008


 

3 yılda 10 modern stad yapılacak

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, FIFA Başkanı Sepp Blatter'e bazı projelerini aktardı. Doğan, bu projelerden en önemli iki tanesinin 3 yıl içinde 10 tane modern stadın yapılması ve hakem, futbolcu, teknik adam eğitimine ağırlık verilmesi olduğunu söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Hasan Doğan başkanlığındaki heyet, FIFA Başkanı Sepp Blatter'e nezaket ve tanışma ziyaretinde bulundu. TFF'den yapılan açıklamaya göre, İsviçre'nin Zürih kentindeki FIFA merkezinde gerçekleşen ziyarete, başkan Hasan Doğan'ın yanı sıra, TFF Başkan Vekilleri Lutfi Arıboğan ve Mahmut Özgener ile genel sekreter Metin Kazancıoğlu katıldı. Ziyarette FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke ile Uluslararası İlişkiler Direktörü Jerome Champagne de hazır bulundu.

TFF Başkanı Hasan Doğan'ı, Genel Kurul'da seçilmesinden dolayı kutlayan FIFA Başkanı Blatter, kanun ve ana statünün bir an önce hazırlanmasını isteyerek, futbolun kanun değil statü ile yönetilmesi gerektiğini vurguladı. Blatter ayrıca, Türkiye'de futbolun gelişmesi için her türlü desteği vereceklerini söyledi. Hasan Doğan statüyle ilgili olarak, ''En kısa zamanda hazırlayarak taslağı FIFA'ya göndereceğiz'' derken, bazı projelerini de Blatter'e aktardı. Doğan, bu projelerden en önemli iki tanesinin 3 yıl içinde 10 tane modern stadın yapılması ve hakem, futbolcu, teknik adam eğitimine ağırlık verilmesi olduğunu söyledi.

20.03.2008


 

İspanya'da Rüştü'ye övgü

Sport gazetesi, Beşiktaş'ta son haftalarda yaptığı başarılı kurtarışlarıyla alkışlanan milli kaleci Rüştü Reçber için, "Küllerinden yeniden doğan lanetli kaleci" ifadelerini kullandı..

İspanya'nın spor gazetelerinden Sport, kaleci Rüştü Reçber hakkında yaptığı bir analizde, ''Barça'da sevinçten daha çok acı yaşadı. Türkiye'ye dönüşü şimdilik gerektiği kadar mutluluk verici olmadı'' denildi. ''Küllerinden yeniden doğan lanetli kaleci'' başlıklı analizde, Türk kalecinin kariyerinin, ''Bir Rus dağından daha fazla dengesiz'' olduğu yorumu yapıldı. 2002 Dünya Kupası ile Rüştü isminin dünyada ilk defa duyulduğunu yazan gazete, daha sonra Barcelona Kulübü Başkanı Joan Laporta'nın ilk transferi olarak Barcelona'ya gelen Rüştü'nün, Nou Camp Stadı'nda hiçbir iz bırakamadan döndüğünü savundu.

KREDİSİNİ KAZANDI

Rüştü'nün Fenerbahçe'ye geri döndüğünde sakatlıklar ve diğer kaleci Volkan Demirel'in yükselişi ile ikinci plana düştüğü ve sonuçta Beşiktaş'a transfer olduğu hatırlatılırken, ''Rüştü kredisini yeniden kazandı ve Türkiye'den yeniden bir yıldız olmaya başladı. İyi bir döneminde olan Rüştü, tekrardan milli takıma dönebilir'' denildi. BEŞİKTAŞ 105 yaşında Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, kulübün kuruluşunun 105. yılı dolayısıyla yayınladığı mesajda ''Beşiktaşımız, Serencebey semtinde 22 yürekli büyüğümüz tarafından kurulmuş, 105 yıldır nesillerden nesillere gururla taşınmış, milyonların sevgisiyle bugünkü çağdaş düzeyine ulaşmıştır" dedi. Beşiktaş Kulübü'nün kuruluş günü olarak, kulübün kuruluş yılını simgeleyen 19 Mart (19.03) kabul ediliyor.

20.03.2008


 

F.Bahçeli Edu'ya Villarreal talip

İspanya 1. Ligi (La Liga) takımlarından Villarreal'in, Fenerbahçe'nin Brezilyalı oyuncusu Edu Dracena'yı transfer etmek istediği iddia edildi.

İspanyol spor gazetesi Marca, gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynama hedefinde olan Villarreal'in kadrosunu güçlendirmek için oyuncu arayışına girdiğini ve defansta Edu veya Almeria'da oynayan Alman Mane'yi istediğini ileri sürdü. Edu'nun Cruzeiro'da oynadığı dönemde de Villarreal'in bu futbolcuyu istediği, ancak daha yüksek para vermesinden dolayı Fenerbahçe'ye kaptırdığı hatırlatılırken, Fenerbahçe'de 2 yıl daha sözleşmesi bulunan Edu'yu almanın İspanyol takımı için bu kez de zor olacağı kaydedildi.

20.03.2008


 

Sergen hocasının başını yedi

Bank Asya 1. Lig'de mücadele eden Eskişehirspor'un yönetim kurulu, teknik direktör Metin Diyadin'in görevine son vererek, sözleşmeyi tek taraflı fesh etti.

Metin Diyadin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Eskişehirspor ile ilişkisinin kalmadığını belirterek, ''Bu, yönetimin tasarrufu. Hayırlı olsun'' dedi. Metin Diyadin, 11 berabere biten Sakaryaspor maçının ardından yaptığı açıklamada, futbolcu Sergen Yalçın'ı kendisiyle kadro pazarlığı yaptığı için kadroya almadığını ifade etmişti.

20.03.2008


 

Beko All-Star 2008'in yıldızları belli oldu

Basketbolda Beko All Star 2008 organizasyonu, 22 Mart Cumartesi günü Abdi İpekçi Salonu'nda yapılacak.

Organizasyonla ilgili düzenlenen basın toplantısında, halk oylamasıyla belirlenen yabancılar ve Türk karması oyuncuları açıklandı. Türk karmasında başantrenörlüğü Beşiktaş Cola Turka'nın antrenörü Ergin Ataman, Yabancılar karmasında ise başantrenörlük görevini Efes Pilsen'in antrenörü David Blatt'in üstleneceği belirtildi. Oylama sonucunda belirlenen oyuncular şöyle:

Türk Karması: Cüneyt Erden, Hüseyin Beşok (Galatasaray), Ender Arslan, Kerem Gönlüm, Ermal Kurtoğlu (Efes Pilsen), Tutku Açık, Haluk Yıldırım (Türk Telekom), Ömer Onan, Ömer Aşık (Fenerbahçe Ülker), Sinan Güler, Kaya Peker (Beşiktaş), Ersin Görkem (Antalya). Yabancılar Karması: Khalid ElAmin (Türk Telekom), Andre Wooldridge (OYAK Renault), Dee Brown (Galatasaray), Will Solomon (Fenerbahçe Ülker), Preston Shumpert (Beşiktaş ), Ricardo Marsh (Antalya), Quentin Hosley, Tomislav Ruzic (Kepez), Andrew Adeleke (Banvit), Chris Burgess (TTNet Beykoz).

20.03.2008


 

F.Bahçe örnek kampanya başlattı

Fenerbahçe Kulübü, eğitim alanında örnek bir kampanyaya imza atıyor. Kuruluşunun 101. yılında, eğitim alanında büyük çapta bir yardım kampanyası başlatıyor.

''101. yılda 101.000 Kitap'' sloganıyla başlatılan yardımlaşma kampanyasında sadece Fenerbahçelileri değil, eğitim konusunda duyarlı olan her okurseveri göreve çağırıyor.

20.03.2008


 

Samsun tırmanıyor

Bank Asya l. Lig'de Samsunspor fırtınası devam ediyor. Elazığ deplasmanından sonra Antep deplasmanından galibiyetle dönmesi Samsun'u şimdilik rahatlattı. Malatya, Diyarbakır'ı 3-1 yenince kendine geldi. Eskişehir şampiyonluk yarışında sahasında Sakarya'ya takılınca teknik direktör Metin Diyadin'i gönderdi. Antalya ise Giresun deplasmanından 1 puanla dönerek umudunu devam ettirdi..

Eskişehirspor'da deprem devam ediyor. Yıldız futbolcu Sergen Yalçın'ı kadroya almayan Metin Diyadin 1-1 biten Sakaryaspor maçından sonra görevine son verildi. Yönetim şampiyıonluğa oynayan bir takım için teknik direktör yerine futbolcusunu tercih etmiş oldu. Kocaeli, Bolu deplasmanından bir puanla dönerek Süper Lig yolunda bende varım dedi. Malatyaspor ligden düşmemeye oynayan bir takım.Diyarbakır karşılaşması öncesi tribünlerde çok güzel dostluklar sunan taraftarlar Malatya'nın gollerinden sonra birbirlerine küfürlü tezaharatlarda bulundu. Elazığspor sahasında puan dağıtmayı sürdürüyor. Gakgoşların durumu pek parlak görünmüyor. Böyle giderse küme düşecek 3. takım olabilir.

Ligde iki haftadır Samsun sürprizi yaşanıyor. Deplasmanda topladıkları 6 puan bir anda onları üstlere çıkarmaya yetti. Bu başarısı sürdüğü takdirde ligde kalıcı olabilir. Ancak, bu ligde hakemlere öfke bitmek bilmiyor. Diyarbakır, Giresun ve Bolu düdüklerden en çok canı yanan takımlar.

Said Yalçın

20.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri