Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yaşlılar çocuklarıyla yaşamaktan mutlu

Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğünce yaptırılan bir araştırma, yaşlıların yüzde 83,8’i çocuklarıyla yaşamaktan mutlu olduğunu ortaya koydu.

Aile yanında yaşayan yaşlıların aile içi ilişkilerdeki konumunun belirlenmesi amacıyla yapılan ‘’Yaşlı ve Aile ilişkileri: Ankara Örneği Araştırması’’ kapsamında, yaşlıya bakım veren bin 44 kişi ve bin 268 yaşlıyla görüşüldü.

Araştırmaya katılan yaşlıya bakım veren bireylerden alt sosyoekonomik düzeyde olanlar, yaşlıyla oturma nedeni olarak yaşlının bakacak kimsesi bulunmamasını, orta ve üst sosyoekonomik düzeyde olanlar ise evlenmemiş olmalarını gösteriyor. Yaşlıların yüzde 83,8’i çocuklarıyla yaşamaktan mutlu olduğunu belirtiyor. Ancak bu oranın alt sosyoekonomik düzeydekilerde üst ve orta sosyoekonomik düzeyde olanlara göre biraz düştüğü gözleniyor.

Araştırmaya katılan yaşlıların yüzde 62,2’si torunlarına çocuklarından daha farklı davrandıklarını kaydediyor. Buna neden olarak ‘’torun sevgisinin çocuk sevgisinden daha fazla olduğunu’’ gösteriyorlar. Yaşlıların yüzde 29,2’si torunlarıyla televizyon izlediklerini, yüzde 25’i oyun oynadıklarını, yüzde 20’si de sohbet ettiklerini belirtiyor. Bireylerin yüzde 65,5’i ise yaşlısıyla birlikte yaşamaktan mutlu.

Araştırmaya katılanların yüzde 49,9’u, yaşlının bakımını oğlu ve gelinin üstlenmesi gerektiğini düşünüyor. Kızı ve damadının yaşlıya bakması gerektiğini düşünenlerin oranı ise yüzde 19,6.

/ ANKARA

21.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Dâvâ, çetelerle mücadeleyi aksatmasın

  ÜAK BAŞKANI VE...

  Günay: Ergenekon tartışmasını bitirdim

  Kriz vurmaya başladı

  Tüzmen: Demokrasi ucuz değil

  Gözler Kıbrıs’ta

  Yağış artacak

  “Başka bir kurum milletin önüne geçemez”

  Özgür basın, demokrasinin oksijeni

  YÖK Genel Kurulu toplandı

  Genelkurmay’dan ‘’Nevruz’’ afişleri

  “Güroymak ismi ‘Norşin’ olsun” talebi Mecliste

  Partileri kapatmak çözüm değil

  Türkçe'yi doğru kullanmak görevimiz

  Yaşlılar çocuklarıyla yaşamaktan mutlu

  Doğu’ya karşı önyargı var


 Son Dakika Haberleri