Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Şimşek: Ekonomide belirsizlikler var

Hazineden sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, AKP’ye açılan kapatma davasına ilişkin olarak “Bir belirsizlik kaynağı olmayacağını söylersem bu saflık olur” dedi ve etkisinin sınırlı olacağını söyledi.

IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn ile Washington’da bir araya gelen Şimşek, ardından Georgetown Üniversitesinde, Türk ekonomisinin durumuna ilişkin bir konuşma yaptı. Şimşek, geçen cuma günü dış piyasalarda yaşanan çalkantı ve ardından AKP’nin kapatılması yönünde açılan davaya işaret etti ve “Bu iç ve dış şoklara rağmen Pazartesi günü döviz sadece yüzde 0,4 oynadı. Faiz oranları 50 baz puan değişti. Maliye Bakanının açıklaması var, ‘bu durum 7-10 yıl önce olsaydı faiz oranları yüzde 7 bin artardı’ yönünde. 1994 yılında bu oldu. 2001’de cari açık düşüktü, yine oldu. Bu durum, bizim ne kadar ilerlediğimizi gösterir” dedi.

Şimşek, “Kısa dönemde, parti kapatma davasının bir belirsizlik kaynağı olmayacağını söylersem bu saflık olur” diye konuştu. Şimşek, “Uzun dönem ekonomik görünüm çok kuvvetli, orta dönemde de olumlu; kısa dönemde ise belirsizlik düzeyi, küresel zorluklarla birlikte biraz artıyor” ifadelerini kullandı. IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn ile de görüşen Şimşek, Türkiye’nin mevcut stand-by düzenlemesinin 10 Mayıs’tan önce başarıyla sonuçlanması için, görüşmelerin sürdürülmesine karar verdiğini belirtti.

/ WASHINGTON/İSTANBUL

22.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  TÜSİAD: İstikrar korunmalı

  Reformlar hayata geçerse büyürüz

  Şimşek: Ekonomide belirsizlikler var

  Esnaf aidatları yeniden düzenlendi

  5 milyon genç âtıl

  Mükelleflerin banka hesaplarına inceleme

  Sabiha Gökçen’in devir sözleşmesi imzalandı

  Tüketicilerin borcu 97.6 milyar YTL çıktı

  IMF: ABD durgunluğa yakın


 Son Dakika Haberleri