Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Cheney niye geldi

ABD Başkan Yardımcısı Cheney, Afganistan’a Türk askeri gönderilmesi, İran’a karşı yaptırımlar ve Irak konusunu görüşmek üzere Türkiye’ye geldi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu, “ABD’nin bölge politikalarına destek istemeye gelen Cheney de tıpkı Bush gibi, bütün dünyanın gözü önünde Irak’ta, Afganistan’da işlenen savaş ve insanlık suçlarından sorumludur. Üstelik çantasında yeni insanlık suçlarına hazırlık planları var” dedi.


Yargı devletten bağımsız olmalı

Reşat Petek: “Yargı mensuplarının bir kısmının devletin ajanı, devletin tarafını tutan bir görevli gibi hareket etmelerinden kaynaklanan sıkıntılar va

Toptan’dan sağduyu çağrısı

TBMM Başkanı Köksal Toptan, ‘’Yargıya kimsenin baskı yapması söz konusu olamaz. Burada yapılması gereken heyecanlarımızı, duygularımızı, ideolojileri


  Alemdaroğlu'na adlî kontrol

‘’ERGENEKON soruşturması’’ çerçevesinde sevk edildiği nöbetçi mahkemece serbest bırakılan eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu.


  Nevruz olayları esnafı vurdu

VATSO Başkanı Zahir Kandaşoğlu, esnafın Nevruz’u kutlamak isteyenlerle buna engel olmak isteyen yetkililer arasında savunmasız kaldığını söyledi.


  CHP, Vakıflar Kanununu da mahkemeye taşıdı

CHP, Vakıflar Kanunu’nun 9 maddesinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması talebiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu.


  Kuraklık Meclis gündeminde

TBMM Küresel Isınma ve Su Kaynakları Komisyonu tarafından hazırlanan 520 sayfalık Türkiye raporunda gelecekte yaşanacak muhtemel susuzluk tehlikesine dikkat çekildi.


  Akgündüz: Bediüzzaman laikliğin tanımını yaptı

Bediüzzaman Hazretleri’nin vefatının 48. yıldönümünde, Bolu Belediyesi Nikâh Salonunda düzenlenen panelde konuşan Rotterdam İslâm Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, Bediüzzaman’ın laikliğe karşı veya taraftar olmaktan ziyade, laikliğin tanımını yaptığını belirterek, “dinsize, sefahetçiye ilişilmediği gibi dindara da ilişmeyen bir anlayış” olarak uygulanması gerektiğini kaydetti.


  Said Nursî toplumun hafızasını tazeledi

BEDİÜZZAMAN Said Nursî’yi vefatının 48. yıldönümü anma faaliyetleri çerçevesinde Yeni Asya Gazetesi Bursa Temsilciliği tarafından düzenlenen “Meşrutiyet’ten Cumhuriyete Demokrasi ” konulu panel Bursa Tayyare Kültür Merkezinde yapıldı. Paneli Prof. Dr. Abdulvahap Yiğit yönetti. “Meşrutiyetten Cumhuriyete Demokrasi” konulu panele, Prof Dr. Doğu Ergil, Prof. Dr. Ahmet Battal ve Araştırmacı Yazar Nihat Derindere konuşmacı olarak katıldı.


  Konya ve İstanbul'da 21 kişi ‘kapan’a kısıldı

KONYA ve İstanbul polisinin ortaklaşa düzenlediği ‘’Kapan’’ adlı operasyon kapsamında gözaltına alınan 56 kişiden 21’i tutuklandı.


  Profesör evinde öldürüldü

ANKARA Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Olcay Tiryaki (53), Beysukent’teki evinde öldürüldü.


  Çanakkale'ye ziyaretçi akını

Çanakkale Zaferi’nin 93. yıldönümü dolayısıyla, Gelibolu Yarımadası ülkenin her yerinden vatandaşları ağırlıyor.


  Berdimuhamedov’a Pembe Köşk’te karşılama

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, resmi ziyaret için Ankara’ya gelen Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov’u Çankaya Köşkü’nde resmi törenle karşıladı.


  Darülaceze'ye baklavalı ziyaret

BAKLAVA ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Yönetim Kurulu Üyeleri 18-24 Mart Yaşlılar Haftası dolayısı ile Okmeydanı Darülazece’deki yaşlıları ziyaret ederek baklava ikramında bulundu.


  MEB, OKS'yi kaldırdı, yerine SBS’yi getirdi

Milli Eğitim Bakanlığı, Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’nın (OKS) gelecek yıldan itibaren kaldırılması ve yerine Seviye Belirleme Sınavı’nın (SBS) getirilmesi nedeniyle ilgili yönetmelikleri yeniden düzenledi.


  Kullanmadıkları eşyalarını paylaştılar

Antalya’nIn Gazipaşa ilçesinde lise öğrencileri, ‘’Kardeşinle Paylaş Kampanyası’’ kapsamında kullanmadıkları kitap, giysi ve kırtasiye malzemelerini ihtiyaç sahibi ilköğretim öğrencilerine bağışladı.


  Turistlere namaz dersi

ANTALYA'NIN şehrinin tarihî ve tabiî güzelliklerini görmeye gelen turistlere bot turu sonrası Külliye Camii’ni gezdiren rehberler, İslâmiyetle ilgili 55 dakika anlatımlı ve uygulamalı bilgilendirme yapıyor.


  Kanserin kaynağını belirleyecek test bulundu

BaşlangIç yerleri bilinmeyen kanser türlerinin kaynağını belirlemeye yarayan yeni bir test geliştirildiği bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri