Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Kredi kartı borçları 35 milyar YTL’ye ulaştı

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, “Türkiye’de kredi kartı borçlarının faizleriyle 35 milyar YTL’ye ulaştığını” bildirdi. Kaya, bir toplantıya katılmak üzere geldiği Adana’da, yaptığı açıklamada, bankaların son yıllarda kredi kartı pazarından daha fazla pay alabilmek için art arda yaptıkları kampanyalar ve dağıttıkları kartlarla, Türkiye’de adeta bir kredi kartı bolluğu yaşandığını söyledi.

Bankaların etik olmayan şekilde kredi kartı pazarlaması sonucu yaşanan bolluk nedeniyle önümüzdeki bir kaç ay içinde ciddi bunalımlar yaşanabileceğini kaydeden Kaya, “Bugün kredi kartlarının oluşturduğu toplam borç 30 milyar YTL’yi geçti. Faizleriyle birlikte 35 milyar YTL civarında bir borç var” dedi. Kaya, şöyle devam etti:

“Kredi kartı borçlarının bu noktaya gelmesindeki en büyük etken, tüketicilerin gelirleri ile giderleri arasındaki oransızlık. İnsanlar ihtiyaçlarını mutlaka karşılamak istiyorlar. Ancak, gelirleri yetmiyor, yani ayak uzun, yorgan kısa. Dolayısıyla tüketici, kredi kartına sığındı. Sadece kendimizi değil çocuklarımızı borçlandırıyoruz. dört kuşak sonramız ipotek altında.”

Nazım Kaya, tüketicinin aylık gelirinin iki katını geçmeyecek limitlerde kredi kartı verilmesi gerektiğini kaydetti.

/ ADANA

31.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kredi kartı borçları 35 milyar YTL’ye ulaştı

  Konut sektörü zor durumda

  ATO: Türkiye global marka fakiri


 Son Dakika Haberleri