Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Osmanlı’da şiirin itibarı vardı

NİSAN sayısını şiire ayıran aylık gençlik dergisi Genç Yaklaşım, sayfalarında önemli isimleri konuk etti. Bunlardan biri de şair ve yazar Hilmi Yavuz. Yavuz, Osmanlı'da şiirin önemli bir statü olduğunu söyledi.



El yazmaları dijital ortamda

Edirne’de tarihî eser niteliği taşıyan binlerce el yazması eser dijital ortama aktarılıyor. İl Halk Kütüphanesi tarafından başlatılan çalışma sayesinde binlerce eser yok olmaktan kurtarılıyor.



Orhan Okay, Banarlı’yı anlatacak

Türk edebiyatının yaşayan değerli hocalarından Prof. Dr. Orhan Okay, “Kubbealtı Kitap Sohbetleri” çerçevesinde edebiyat tarihçisi Nihad Sâmi Banarlı’yı anlatacak.



Tarihî Gerçekler Işığında Cem Sultan

Osmanlı tarihinin talihsiz şehzadelerinden Cem Sultan, İstanbul’da bir panel ile hatırlanıyor. “Ölümünün 513. yılında Tarihi Gerçekler Işığında Sultan Cem” toplantısı Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı- Kültür Müdürlüğü tarafından düzenleniyor.



Motifler “banka”ya yatacak

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Halı Kilim ve Eski Kumaş Desenleri Ana Sanat Dalı ile üniversiteye bağlı Halıcılık Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan bilimsel proje kapsamında halı ve kilim motifleri dijital ortama aktarılacak.



Sinema Seminerleri’nde yeni dönem başlıyor

“Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) Sinema Seminerleri’’nin 32. dönemi, 19 Nisan-12 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri