Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Mısır’da ekmek isyanı önlenemiyor

Kahire (Ajanslar) Mısır’da halkın en temel besin maddesi olan ekmek bulmadaki sıkıntı yüzünden, 31 yıl önceki “ekmek ayaklanmasından” bu yana en büyük isyan çıktı. Mısır’da ekmek sıkıntısı halkı sokaklara döktü.

Tahılın önemli bölümünü ithal eden ve ekmek tüketiminin çok yüksek olduğu Mısır’da halk bir süredir ekmek sıkıntısı yüzünden uzun kuyruklar oluşturuyor.

Şubat ayından beri kuyruklarda en az 11 kişinin öldüğü, bunlardan birinin kuyruktayken otomobil çarpması yüzünden, bazılarının da kalp krizinden öldüğü bildiriliyor. Nüfusun yüzde 20’si günde 2 dolardan az bir parayla geçinen Mısır’da kuyruklarda çekilen çile, isyana dönüştü. Orta Doğu’nun en büyük tekstil fabrikasının bulunduğu Mahalle el Kübra’da hafta başındaki protestolarda göstericiler Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in sokak panosunda asılı dev resmini yırttı ve polisle çıkan çatışmada 2 kişi öldü, 100’ün üzerinde kişi yaralandı.

GREV VE GÖZALTI

Gıda fiyatlarının yükselmesini protesto için çeşitli yerlerde gösteriler düzenlenirken ülke çapında yapılan genel grevde hayat felce uğradı.

Mahalle el Kübra’da bir yıldan fazla bir süredir tekstil fabrikasında ücretlerin arttırılması için grevler yapılıyordu. Gösteriler, aralarında demokrasi yanlısı Kifaye’nin de bulunduğu çeşitli muhalefet gruplarınca düzenlendi.

13.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Mısır’da ekmek isyanı önlenemiyor

  İsrail hem yıktı, hem öldürdü

  Facebook da İsrail’in güvenliğine tehdit

  ABD’den, Araplara umutsuz çağrı

  Sadr’a siyasî rüşvet

  ‘ ABD’nin günah keçisiyiz!’

  Tayvan - Çin buluşması düşman çatlattı

  İran-ABD gemilerinin sürtüşmesi yalanlandı

  Rumlardan acı itiraf: Arapları ihmal ettik


 Son Dakika Haberleri