Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Yeşilaycı bakanlardan rakı kulisi

Adı Geleneksel Alkollü İçki Üreticileri Derneği (GİSDER). Sanırsınız ki en eski derneklerimizden biri; oysa daha 2.5 ay önce kurulmuş! Ama bu kısacık geçmişine rağmen Brüksel’de şube bile açmış.

Evet, artık Avrupa Birliği nezdinde rakının, Türkiye’nin milli içkisi olduğunu kanıtlamaya çalışan, nurtopu gibi bir rakı lobimiz var. Anason ve üzümden üretim, şişeleme, kapak, dağıtım, satış ve ihracata, tarladan havaalanlarındaki Duty Free’lere rakıyla ilgili herkes, Sepetçiler Kasrı’ndaki toplantıdaydı:

Mey İçki’nin sahibi, GİSDER Başkanı Galip Yorgancıoğlu, Efe Rakı’nın ikinci kuşak patronu Egemen Demirtaş, Türkiye Bakkallar Federasyonu Başkan Vekili Eyüp Kıldıran, Kapak tedarikçisi Bericap Türkiye’nin Genel Müdürü Özgür Akın, Taskobirlik Üzüm Kooperatifi Genel Müdürü Nevzat Ağıllı, Korkuteli anason yetiştiricileri adına Yeşiloba Muhtarı Ahmet Uysal...

(...)

Yorgancıoğlu konuşmasına Dışişleri Bakanı ve AB Başmüzakerecisi Ali Babacan’a “desteklerinden dolayı teşekkür”le başladı. Ardından Unakıtan’a da GİSDER’den okkalı bir teşekkür geldi. Sonra Babacan’a birkaç teşekkür daha... Son olarak bir teşekkür de Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen’e...

Meğer İskoç viski lobisinin rakının vergisinin yükseltilmesi için harekete geçmesi üzerine hükümet yetkilileri, derneğin kurulmasına ve AB nezdinde lobi faaliyetinde bulunmasına destek vermiş. Anlayacağınız Yeşilaycı bakanlarımız, bizim rakıcılarla birlikte Brüksel’de omuz omuza çalışıyorlar.

(...)

Yorgancıoğlu’nun belirttiğine göre Unakıtan da şimdi “Kimse dokunamaz bizim rakımıza!” diyormuş

Milliyet, 26.4.2008

Meral Tamer

27.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  CHP ve Aborjinler

  Anzakların yaptığı, Türklerin yapmadığı ya da yapamadığı!

  AK Parti Taksim’de kimin haremini koruyor?

  Yeşilaycı bakanlardan rakı kulisi


 Son Dakika Haberleri