Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Kıbrıslı Rumlar “barış suyu projesini” tartışıyor

Türkiye'den Kıbrıs’a denizaltına döşenecek borularla su getirilmesi yönünde yıllardır konuşulan ve Alarko şirketinin fizibilite çalışmasını da yaptığı ve ‘’barış suyu projesi’ olarak nitelenen, Türkiye’den adaya su getirme projesini Rumlar da tartışmaya başladı.

Kıbrıs Rum kesiminde yayımlanan Alithia gazetesine göre, biri içme, öteki sulama amaçlı suyu taşıyacak iki paralel boru hattı inşa edilmesi yönündeki proje, Kıbrıs’ta 21 Mart mutabakatı uyarınca kurulan ve hafta başında çalışmalara başlayan teknik komitelerde görüşülmeye başlandı.

Alithia gazetesinin, ‘’Türkiye’den yarı fiyatına su’’ başlıklı haberine göre, teknik komite görüşmelerinde, Nikos Vasiliu, Stelios Orfanidis, Özay Mehmet ve Bernard Musyck isimli profesörler, hazırladıkları, Türkiye’den Kıbrıs’a, denizaltına döşenecek borularla su getirilmesi önerisini, Alarko şirketi de, Türkiye’den KKTC’nin Güzelyurt bölgesine, denizaltına döşenecek borularla su taşıma planını sundu. Habere göre, 4 gün önce de suyu taşıyacak ortaklık şirketi kurmaları amacıyla Kıbrıslı Türk ve Rumlarla temas yapıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın söz konusu projeyi kabul ettiği, projenin uygulanması için, Rum yönetiminden ‘’yeşil ışık’’ beklendiği savunulan haberde, Türkiye ve KKTC’nin konudan haberdar olduğu, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın, kendisine Alarko Alsim şirketinin projesiyle ilgili bilgi verildikten sonra, ilgili teknik komite başkanına, konuyu görüşmeler sırasında gündeme getirmesi emrini verdiği kaydedildi.

/ LEFKOŞA

27.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Abbas, hayal kırıklığına uğradı

  DEMOKRASİ DAHA İNCEYDİ VE TUZAKLAR VARDI

  Kıbrıslı Rumlar “barış suyu projesini” tartışıyor

  Karzai’den, uluslar arası güce eleştiri

  Lübnan, yeni cumhurbaşkanını seçecek

  Kıbrıs halkını çözüme hazırlamalıyız

  Aileler: Blackwater delilleri imha etti

  Irak’ta petrol boru hattına sabotaj

  İran’da ikinci tur seçimlere katılım az oldu


 Son Dakika Haberleri