Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

ABD, ekonomisini canlandıracak

ABD Başkanı George Bush, Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada, ekonomiyi teşvik edici vergi iadelerinin Pazartesi günü verilmeye başlanacağını ve bunun Amerikalıların, yüksek enerji ve gıda fiyatlarıyla baş etmesine yardımcı olmasının yanı sıra ABD ekonomisini harekete geçireceğini söyledi.

Şubat ayında kabul edilen 168 milyar dolarlık ekonomiyi canlandırma paketinde, bekarlar için 800 dolara kadar, evli çiftler için ise 1200 dolar para yardımında bulunulacak. Yaklaşık olarak 130 milyon hane halkının bu yardımdan yararlanması bekleniyor.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) Genel Sekreteri Angel Gurria da ABD’nin ekonomik zayıflığının ve bunun küresel ekonomi üzerindeki etkisinin beklenenden daha uzun süreceğini söyledi.Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel kredi krizinin büyümesi ve ABD ekonomisindeki belirsizliğin Avrupa’nın ekonomik büyümesini yavaşlatacağını bildirdi.

Öte yandan Asya’da pirinç fiyatlarının yükselmesi, dünyada gıda güvenliğine ilişkin kaygıları artırdı. Gıda fiyatlarındaki yükselişi insani yardım uzmanları ‘’açlıkta sessiz tsunami’’ tehdidi olarak değerlendirdi. BM Dünya Gıda Programı (WFP) Başkanı Josette Sheeran, dünyada açları beslemenin maliyetinin artan gıda ve petrol fiyatları yüzünden yaklaşık yüzde 40 yükseldiğini söyledi. WFP, yüksek gıda fiyatlarının 100 milyon insanı açlığa itebileceği uyarısında bulundu. BM Gıda Hakkı Raportörü Jean Ziegler, küresel gıda fiyatları artışının ‘’sessiz bir katliama’’ yol açtığını vurguladı.

/ LONDRA,NEW YORK, TOKYO

27.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Döviz ve TL’de yine vurgun

  KGS ve OGS dönemi başladı

  ABD, ekonomisini canlandıracak

  Şener: Ekonomide göstergeler 6 aydır bozuk

  KOSGEB’den KOBİ’lere kredi desteği

  Hangar, Avrupa’nın da ayakkabıcısı olacak

  Her 100 YTL verginin 64 YTL’si dolaylı


 Son Dakika Haberleri