Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Tarihî konuları tarihçiler çözmeli

AKP Ordu Milletvekili ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenterler Asamblesi Türk Grubu Üyesi Eyüp Fatsa, “Aramızdaki siyasî meselelere siyasî çözümler aranmalı. Tarihî konuları da tarihçiler çözmeli” dedi.

Ermenistan’ın başşehri Erivan’da 16-18 Nisan tarihleri arasında yapılan, ‘’Terör’’ gündemli KEİPA Siyasî Komisyon Toplantısına katılan Fatsa, ziyaretini değerledirdi.

Ermenistan’a giderken toplantıda, ‘’1915 olaylarını gündeme getirirler mi? terör konusunda gerginlik yaşanır mı?..’’ gibi kaygılar taşıdığını ifade eden Fatsa, ‘’Bize çok büyük bir ilgi ve misafirperverlik gösterdiler. Samimî davrandılar ve endişe duyduğumuz konuları da gündeme getirmediler’’ dedi.

Ev sahibi parlamenterlerin kendilerini Ermenistan’ı gezdirdiğini ve ‘’Hassas olan yerleri’’ göstermediklerini kaydeden Fatsa, KEİPA Ermenistan Grubu Başkanı ile Ermenistan Parlamento Başkanvekilinin verdiği yemeklere de katıldıklarını söyledi.

Eyüp Fatsa görüşmeler sırasında, ‘’İki ülke arasında bir takım meseleler var. İki ülke birbirine çok yakın. Erivan ile Iğdır arasındaki uzaklık 27 kilometre... Aramızdaki siyasî meselelere siyasî çözümler aranmalı. Tarihî konuları da tarihçiler çözmeli’’ görüşünü dile getirdiğini kaydetti.

Bu görüşleri dolayısıyla Ermeni milletvekillerinin kendilerini tebrik ettiğini belirten Fatsa, Ermenistan’daki siyasî havayı değerlendirirken de ‘’Fakir bir halk... Halktan kopuk bir yönetim. Diaspora her şeye hakim. Seçilenler, halktan çok, diasporanın isteğine uyuyorlar’’ dedi.

Görüşmeleri sırasında, sokaktaki vatandaşın da siyasetçilerin de diasporanın Ermenistan’a zarar verdiğini söylediklerini anlatan Fatsa, ‘’Ermenistan halkı da yöneticileri de diasporanın kendilerini zarar verdiğinin farkında’’ diye konuştu. Ermeni politikacıların, ‘’Sınır kapısının açılmasını’’ istediklerini belirten Fatsa, kendisinin de Ermenistan’ı tanıyan ilk ülkelerin başında Türkiye’nin geldiğini ve geçmişte pek çok yardım yapıldığını karşı tarafa aktardığını söyledi. Ermenistan’a Türkiye kadar yardım edecek komşu başka bir ülke bulunmadığını ifade eden Fatsa, yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen iki ülkenin ticaret hacminin 180 milyon dolara ulaştığını kaydetti.

Ermeni siyasetçilerin, ‘’Sınır kapılarının açılması ve ticaretin geliştirilmesini’’ istediklerini kaydeden Fatsa, ‘’Ermeni halkı ve siyasetçiler ‘Türkiye ile ilişkilerin geliştirilmesi Ermenistan’ın menfaatine’ diyor. Ben de bunu isteyen siyasetçilere, ‘(Sınırı açın) diyorsunuz ama hangi sınırı açacağız. Bazılarınız bizim sınırı kabul etmiyor. Neredeyse Doğu Anadolu’nun tümünü istiyorsunuz. İstediğiniz şey mahşer sabahına kadar gerçekleşmez’ dedim...’’ diye konuştu. Ermeni siyasetçilere Suriye’yi örnek gösterdiğini bildiren Eyüp Fatsa, ‘’Bir dönem Suriye ile de aynı sıkıntıları yaşadık. Ama o sıkıntılar aşıldı’’ dedi.

/ ANKARA

27.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  AB Diyanet’i de değiştirecek

  Erdoğan, Ortadoğu barışı için iyimser konuştu

  Demokratik bir Türkiye istiyoruz!

  AİHM bakışıyla 301 değişikliği ‘kozmetik’

  Terör örgütünü yoksulluk üretti

  CHP’de kavgalı kurultay

  Kurultay notları

  Tüketim tüketiyor

  Açıkta kalan öğrenciye uzaktan eğitim formülü

  ÖSS’de yeni sistem

  “Hastalar haklarından habersiz”

  Tarihî konuları tarihçiler çözmeli

  Güzel: ‘Milletin iradesini kapatamazsınız’

  Sağlık Emekçileri’nden tencereli AKP’ye protesto

  Sınırdan sızmaya çalışan terör unsurları vuruldu

  Harçlıklarını mezarlıktan çıkartıyorlar

  Güler: Kazın, delin, yerin altına inin, istikbal derinlerde

  Fatih'in torunları

  “Yeşil Kutu” eğitim seferberliğine dönüşüyor

  Depremden 24 fabrika, 64 konut zarar gördü

  464. Erguvan Bayramı başladı


 Son Dakika Haberleri