Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Bizi izlemeye devam ediyorlar

ABD Ticaret Temsilciliği tarafından yayımlanan yıllık “Fikri Mülkiyet Hakları” raporunda, Türkiye’nin telif haklarının korunması konusunda geçen yıl aldığı tedbirlerden övgüyle bahsedildi ve bu gelişmeden dolayı Türkiye’nin, “öncelikle izlenen ülkeler” listesinden çıkarılarak “izlenen ülkeler” listesine alınmasına karar verildiği açıklandı.

Raporun Türkiye’ye ilişkin bölümünde, “Türkiye, telif haklarının uygulanmasında gösterdiği kayda değer ilerlemeden dolayı, 2008’de ‘izlenen ülkeler’ listesine indirilecek” denildi.

Raporda, Türkiye’de korsan ürünleri imal eden ve pazarlayanlara karşı düzenlenen baskınlarda ve korsan ürünlere el konulması vak'alarında artış meydana geldiğine, mahkemelerin bu alandaki suçlulara caydırıcı düzeyde cezalar verdiğine, ilâç sanayiinde telif hakları uygulamalarında görülen ilerlemelere ve güvenlik güçleriyle özel sektör arasındaki işbirliğinin geliştiğine işaret edildi.

Fikri Mülkiyet Hakları raporunda ABD’nin, Türkiye’yi elde ettiği bu pozitif ivmeyi sürdürmesi yönünde teşvik ettiği ve ilerlemelerin süreceğini umduğu dile getirildi.

Raporda “öncelikle izlenen ülkeler” listesinde bu yıl Çin, Rusya, Arjantin, Şili, Hindistan, İsrail, Pakistan, Tayland ve Venezuela yer aldı. İkinci kategori olan “izlenen ülkeler” listesinde ise Türkiye’nin de yer aldığı 36 ülke bulunuyor.

27.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Nur Kervanı, ilhamını Risâle-i Nur’dan alıyor

  Bizi izlemeye devam ediyorlar

  Kültür varlıkları, ortak mirasımızdır


 Son Dakika Haberleri