Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

KALBE KARŞI KALP GEREKLİ

ORGANİZASYONUNU Risâle-i Nur Enstitüsü Şanlıurfa Şubesi ve Meslekî Kuruluşların (ADAG, EĞİTBİR, SETÜD ve YENİSİAD) Şanlıurfa Şubelerinin üstlendiği Şanlıurfa Pazar Buluşmalarına bu ay; “Risale-i Nur’la Evlilik Anlamlandırma Yolculuğu” başlıklı semineriyle araştırmacı-yazar Yrd. Doç. Dr. Levent Bilgi konuk oldu.

Şanlıurfa Otel El-Ruha’da gerçekleşen faaliyette; Levent Bilgi günümüz ailelerinin içinde bulunduğu çıkmazlara ve bu çıkmazların nasıl aşılacağına değindi. Semineri forum atmosferinde sunan Bilgi, önemli noktaları dinleyicileri ile birlikte değerlendirdi.

Risâle-i Nur’da aile kavramı ve ehemmiyetine vurgu yapan Bilgi, eşler arasında dünyevî birliktelikten ziyade, birbirine karşılıklı refika-i hayat (hayat arkadaşı, yoldaş) olabilmenin gerekliliğini, bu müessesenin yalnızca resmî olarak atılan imzayla olmayacağını, asıl olanın Allah huzurunda karşılıklı söz vermeye dayandığını, eşler arasında kendine göre hareket edemeyeceğini söyledi. Evliliğin ancak, Kur’âna, Peygamberimizin (asm) sünnetlerine ve Risâle-i Nur’larda belirtilen esaslara uymakla geliştirilebileceğine işaret ederek, dünyevî fantezilerin bazen evliliğin mânâsına halel getirdiğini, refikalardan birinin mutsuz olduğunda diğerinin mutlu olamayacağını belirtti.

Evliliğin sürekli canlı tutulmasını, ciddî olaylarda bile aileye zaman ayırıp, sıradanlıktan kurtarmak gerektiğini vurgulayan Bilgi, Peygamber Efendimizin (asm) savaş gibi çok ciddî bir durumda eşine zaman ayırıp, eşiyle yarış yapabilecek kadar bize uç gelebilecek bir örnek olduğunu ifade etti. Ayrıca, saadetin esasının nikâh olduğunu, insanın en fazla ihtiyacını tatmin eden kalbine karşılık gelen bir kalbin bulunması gerektiğini hatırlattı.

İhsan S. YILMAZ / Şanlıurfa

27.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Millet Yazma Eser Kütüphanesi kültür hayatımıza geri döndü

  KALBE KARŞI KALP GEREKLİ

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır