Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Finlandiya ile 2008'in son provası

(A) Milli Futbol Takımı, Finlandiya ile bugün Almanya'da yapacağı özel maçta 447. karşılaşmasına çıkacak. Türk Milli Futbol Takımı, 85 yıllık tarihinde, 232'si resmi, 214'ü özel olmak üzere geride kalan toplam 446 maçta 154 galibiyet, 107 beraberlik alırken, 185 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekip, bu maçlarda toplam 570 gol atarken, kalesinde 689 gol gördü.

FİNLANDİYA'YA KARŞI 5-3 GERİDEYİZ

Türk Milli Takımı, bugünkü rakibi Finlandiya ile 12. kez karşı karşıya gelecek. İki ülke (A) milli futbol takımları arasında 5'i Türkiye, 6'sı da Finlandiya'da yapılan toplam 11 maçtan 3'ünü Türkiye, 5'ini Finlandiya kazanırken, 3 maç da berabere sonuçlandı. Türkiye'nin toplam 16 golüne, Finlandiya 17 golle cevap verdi. Türkiye ile Finlandiya ilk maçlarını 1924'te, son maçlarını ise 1999'da yaparken, bugün 9 yıl aradan sonra karşı karşıya gelecekler. İki ülke arasındaki son karşılaşmada, 5 Haziran 1999 tarihinde Helsinki'de yapılan Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçını Türkiye 4-2 kazanmıştı.

FATİH TERİM 71. MİLLİ SINAVINA ÇIKIYOR

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, (Finlandiya önünde 71. milli sınavına çıkacak. (A) Milli Takım'ın başında ilk sınavını 11 Nisan 1990 tarihinde Kopenhag'da Danimarka'ya karşı 1-0 yitirilen özel maçta veren Terim, daha sonra 1993-1996 yılları arasında görev yaptığı milli takımı, 17 Ağustos 2005'de Sofya'da Bulgaristan ile yapılan özel karşılaşmadan bu yana çalıştırmaya devam ediyor. Ay-yıldızlılar, (A) Milli Futbol Takımı'nın başında en çok maça çıkan teknik adam unvanına sahip Fatih Terim yönetiminde yaptığı toplam 70 maçta, 32 galibiyet, 21 beraberlik, 17 yenilgi alırken, 102 gol atıp, kalesinde 78 gol gördü.

29.05.2008


 

Collina: Türk hakemleri bekliyoruz

DÜNYACA ünlü eski hakem Pierreluigi Collina, Avusturya ve İsviçre'de düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinin çok keyifli geçeceğini düşündüğünü söyledi.

Mastercard'ın futbol elçisi olarak İstanbul'a gelen İtalyan Collina, Mastercard Güneydoğu Avrupa Genel Müdürü Özlem Erçeler İmece ile birlikte Feriye'de ''Mastercard ve Futbol Ekonomisi'' konulu basın toplantısı düzenledi. Collina, Portekiz'de yapılan şampiyonada atmosferin çok güzel olduğunu belirterek, ''Avusturya ve İsviçre'deki turnuvanın da çok güzel geçeceğini düşünüyorum. Taraftarların şampiyonada çok güzel bir atmosfer oluşturacağına inanıyorum. Rekabet olsa bile o atmosferden keyif alınacağını düşünüyorum. Turnuvanın hakemler açısından da başarılı geçmesini diliyorum. Hakem standartlarının yeterli olmasını diliyorum. Bütün takımların başarılı olmasını istiyorum''diye konuştu.

DENGELİ BİR TURNUVA OLACAK

Türkiye'nin şansı ve kimi favori gördüğü ile ilgili soruya Collina, ''Daha çok hakemlik konusunda uzmanım. Dengeli bir turnuva olacak. Belki bir grup çok zor, ama diğer gruplar kendi içinde çok dengeli. Dileğim Türk insanları da diğerleri de turnuvayı keyifli izlerler. Kalbimin bir kısmı kendi ülkem İtalya için atacak. Ama kalbime en yakın takım hakemler takımı ve onları destekleyeceğim'' diye cevap verdi.

HİÇBİR ŞEY ŞANSLA YAPILMAZ

Bu seviyeye nasıl geldiği yönünde bir soruyu da Collina, şöyle cevapladı: ''Anahtar kelime hazırlık yapmak. Kendinizi adamak, enerjinizi kanalize etmek çok önemli. Her zaman kendinizi geliştirmeyi düşünmelisiniz. Üst seviyeye çıkmak zor ama orada kalmak daha zordur. Bir hakem için kuralları bilmek, bunu yorumlamayı bilmek çok önemli. Modern futbolda hakem için en önemli şey oyuncuları, maçları bilmek. 2008 Avrupa Şampiyonası öncesi de hakemlerle biraraya geleceğiz. Katılan takımların maçlarını izleyeceğiz ve takımları tanımalarını sağlayacağız. Modern futbolda hiçbir şey şansla yapılamaz. En üst düzeyin parçası olmak istiyorsanız hazırlanmalı ve çalışmalısınız.''

HAKEMLER ÇOK TİTİZ SEÇİLİYOR

Collina, neden Avrupa Şampiyonası ve Şampiyonlar Ligi maçlarında Türk hakemlerin olmadığı sorusunu ise şöyle cevapladı: ''Euro 2008 için seçtiğimiz hakemler 12 farklı ülkeden geliyor. Seçim, son 2 sezondaki performanslarının değerlendirmesine göre yapıldı. Hayalimiz bütün ülkelerden hakemlerle çalışmamız. Umarım Türk hakemleri de her ülkeden diğer hakemler gibi bu büyük organizasyonlarda aramızda olur ve parlak bir gelecekleri olur.'' Sporun zaman zaman bazı sorunlarla karşılaştığının altını çizen Collina, ''Bunlar ırkçılık ve şiddet gibi sorunlar. Bu davranışlara karşı savaşmamız lazım. Bunlar futbol dünyasına ait davranışlar değil. Geleceği de düşünmeliyiz. Bu davranışları ortadan kaldıramazsak, bu azınlıkları futbol dünyasından çıkaramazsak, futbolu seven herkes gelecekte sorunlarla karşılaşacak. Saygılı olmamız gerekiyor. Saygı 2008'in altın kelimesi olacak'' şeklinde konuştu.

İSTANBUL'U ÇOK SEVİYORUM

Collina, İstanbul'u çok sevdiğini ifade ederek, ''Yakında Türkçe öğreneceğimi düşünüyorum. Burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Türkiye'de herkes tarafından sevgiyle karşılanıyorum. Bu da beni çok mutlu ediyor'' dedi. Türkiye Milli Takımı ve Türk takımlarına uğurlu geldiği yönündeki bir değerlendirme sonrası, İngiltere'nin galip geldiği milli maçı hatırlatan Collina, unutamadığı maçlar içinse şunları söyledi: ''Türkiye'ye ilişkin çok güzel anılarım var. Ankara'daki bir maçta hakemlik yapmıştım. 1995'te Türkiye ile Fransa karşılaşmıştı. Bu Türkiye'deki ilk maçımdı. 20 binden fazla seyirci vardı. 11 oyuncunun 8'i şu anda da (A) milli takımda oynuyor. Onlarla tanışma imkanı buldum. Ayrıca Galatasaray'ın deprem sonrası Real Madrid ile oynadığı maç, Türkiye ile Japonya'nın oynadığı maç da unutamadıklarım arasında. Statta neredeyse 10 Türk seyirci vardı ve tezahürat yapıyorlardı. Japonlar da etkilenmiş ve sessiz bir şekilde onları izliyordu.''

Erol DOYURAN - Ümit KIZILTEPE / İstanbul

29.05.2008


 

İnter'i şampiyon yapan Mancini'nin işine son verildi

İTALYA'DA futbol sezonunu Serie A şampiyonluğuyla noktalayan F.C. İnter, teknik direktör Roberto Mancini'yle yolları ayırma kararı aldı.

Henüz resmi bir açıklama yapılmamakla birlikte, F.C. İnter Başkanı Massimo Moratti, Mancini'ye işine son verilmiş olduğunu bizzat tebliğ etti. Portekizli teknik direktör Jose Mourinho ile anlaşan F.C. İnter'in, konuya ilişkin resmi açıklamayı yapması bekleniyor. Dün İtalyan spor basınının sayfalarına da yansıyan haberlere göre F.C. İnter, Eylül 2006'da Chelsea ile yollarının ayrılmasından bu yana boşta olan Mourinho'yla 3 artı 1 yıllık sözleşme imzaladı. Siyah-mavili kulübün, Mourinho'ya yıllık olarak yaklaşık 9 Milyon Avro ödeyeceği belirtiliyor.F.C. İnter'in Mourinho'yla anlaşmasının ardından, Lampard, Deco ve Quaresma'yı renklerine bağlaması, mevcut kadrodan Crespo, Figo ve Materazzi'yi de elden çıkarması bekleniyor.

La Gazzetta dello Sport, Mourinho'nun bir süredir İtalyanca dil çalışmalarına hız vermiş olduğunu ve yakın dostlarına F.C. İnter'in başına geçmek için sabırsızlandığını dile getirdiğini belirterek, ''Bir an önce işe başlamak istiyorum. Hazırlık çalışmalarındaki geleneksel yöntemleri de değiştirme arzusundayım'' dediğini ileri sürdü. 45 yaşındaki Mourinho, daha önce Barcelona, Benfica, Uniao de Leira, Porto ve Chelsea takımlarını çalıştırmıştı. Mourinho, teknik direktörlük kariyerinde, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası'nda birer kez, ulusal kupalarda 7 kez, liglerde ise 4 kez şampiyonluk yaşadı.

F.C. İnter'in maddi maliyet sorununa bakmaksızın teknik açıdan kan değişikliğine gitme kararı alması, Mancini ve ekibinde şok etkisi meydana getirdi. İnter'e 3 kez Serie A şampiyonluğu yaşatan Mancini, yaklaşık bir ay önce kulüple yeniden masaya oturduğunda sözleşmesini 30 Haziran 2011 tarihine dek uzatmıştı.

29.05.2008


 

Terim: Karar verirken zorlandık

AVRUPA Futbol Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren (A) Milli Futbol Takımı'nda 23 kişilik kadro belli oldu.

Teknik direktör Fatih Terim, Halil Altıntop, Yıldıray Baştürk ve İbrahim Kaş'ın milli takım kadrosundan çıkarılmasıyla ilgili kararı çok zor verdiğini belirtti. Terim, konuyla ilgili olarak, ''Zor bir gece zor bir sabahtı. Yıldıray iyi bir oyuncu. Kendisini yedekte bekletmek istemediğim için kadro dışı bıraktım. Öte yandan, Halil yerine Nihat ve Semih, İbrahim yerine de Hamit ve Sabri ikilisinin daha uygun olacağını düşündüm. Bu 3 futbolcumuz hakkında hiç kötü düşüncemiz olmadı. Onlar bizden bir parça'' diye konuştu. Bugün Finlandiya ile yapılacak özel maçta Servet'i sahaya çıkartacağını dile getiren Terim, Tümer'in çok önemli bir sol ayağı olduğunu, bu nedenle kendisini kadroda tuttuğunu kaydetti.

29.05.2008


 

Spor Fuarı açılıyor

SPOR ekipmanları, tesis ve hizmetleri fuarı ''SporShow 2008'' bugün başlayacak. İstanbul Fuar Merkezi'nde, bu yıl ilki organize edilecek fuarda, spor ekipmanları, tesis ve hizmetlerine yönelik etkinlikler gerçekleştirilecek.

Fuarı ziyaret edenleri, spor kuralları ve sporcu sağlığı ile ilgili seminerler, akrobatik spor gösterileri, barkovizyon gösterileri, çeşitli çekiliş, sporcu bursları ve seçmeler gibi etkinlikler bekliyor. Fuar, 1 Haziran Pazar günü sona erecek.

29.05.2008


 

"Türk Sporu Sponsorlarıyla Buluşuyor" kongresi başladı

2. Uluslararası Sporda Pazarlama ve Sponsorluk Kongresi başladı.

Grand Cevahir Otel'de gerçekleştirilen ve ''Türk Sporu Sponsoruyla Buluşuyor'' başlığıyla gerçekleştirilen kongreye, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, çeşitli federasyonların yöneticileri ve firma temsilcileri katıldı. Kongrede konuşan Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, ''Bugüne kadar 500 milyon dolar üzerinde ek bir kaynak sağlandı. Bu 2-3 milyar dolara çıkacaktır. Türkiye'de tesislerin yenilenmeye ve uluslararası kriterlere ulaşmaya ihtiyacı var. İlçelerin bile tesislere kavuşması gerekiyor'' dedi. Toplantıda Pekin Olimpiyat Oyunları'nda yer alacak milli atlet Elvan Abeylegesse, salonda meşale taşıdı. Salona meşaleyle gelen Abeylegesse, kürsüye çıkarken sinevizyon görüntüsündeki olimpiyat oyunlarının halkasını sembolik olarak yaktı. Elvan Abeylegesse daha sonra salondan meşaleyle ayrıldı.

29.05.2008


 

Şenol Güneş Spor Salonu törenle hizmete girdi

BAHÇELİEVLER Belediyesi tarafından yaptırılan Şenol Güneş Spor Salonu hizmete açıldı.

Dr. Behiye Nevhiz Işıl İlköğretim Okulu bahçesine yaptırılan salonun açılışına, Ak Parti Ardahan Milletvekili Saffet Kaya, Bahçelievler Kaymakamı Turhan Ayvaz, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Şenol Güneş, öğrenciler ve veliler katıldı. Açılışta öğrenciler, Şenol Güneş'e yoğun ilgi gösterirken, Kemal Hasoğlu İlköğretim Okulu folklor ekibi de bir gösteri yaptı. Şenol Güneş, burada yaptığı konuşmada, salona adının verilerek ölümsüzleştirilmesinden dolayı gururlu ve mutlu olduğunu söyledi. Maliyeti 500 bin YTL olarak açıklanan Şenol Güneş Spor Salonu'nun, 504.90 metrekarelik zemin katında spor salonu, soyunma odaları ve duşlar, asma kat olarak tasarlanan 88 metrekarelik üst katında ise fitness salonu yer alıyor.

29.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır