Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

THE GUARDİAN: 2008'İN EN DENGESİZ TAKIMI TÜRKİYE

İNGİLİZ The Guardian gazetesi, Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın Avrupa Futbol Şampiyonası'nın en dengesiz takımlarından biri olarak niteledi.

Paul Doyle imzası taşıyan ve gazetenin internet sitesinde yer alan yazıda, milli takımın kaderinin Teknik Direktör Fatih Terim'in vereceği kararlar ve defans oyuncularının ortaya koyacağı performansa bağlı olduğu da iddia edildi.

ALLAH VERGİSİ YETENEKLER VAR

Milli takımın, çoklukları ile övündüğü Allah vergisi yetenekli orta saha oyuncularının performansları açısından yetersizlik gösterdiğine işaret edilen yazıda, kaleci Volkan Demirel'in Rüştü Reçber'den kaleyi aldıktan sonra yaptığı muhteşem kurtarışları, yediği eğlenceli gollerle devam ettirmesi de 'dengesizlik' iddiasına örnek olarak sunuldu. Servet Çetin'in defansın ortasında sahanın şüphesiz demirbaş oyuncusu olduğu ve onurlu bir şekilde bu iddianın dışında kalacağı belirtilerek, Milli Takımın stoperlerinin yavaş ve topa müdahale etme konusunda anormal derecede isteksiz olduğu kaydedilen yazıda, "Bu, Türkiye'nin elemelerde maddi ve manevi olarak tutarsız sonuçlar elde etmesinin ana nedeni. Yunanistan'ı 4-1 gibi bir skorla geçtikten sonra Malta ve Norveç ile berabere kaldılar ve Bosna-Hersek'e yenildiler. Şu da var ki, Fatih Terim'in kararsızlığı, oyuncuları ve formasyonları sıkça değiştirmesi iyi bir etkide bulunmuyor. Şu anda da, Avrupa Şampiyonası için takımını belirlemiş olarak gözükmüyor" denildi.

HERŞEY FATİH TERİM'DE BİTİYOR

Milli takım oyuncuları ile ilgili analizde de bulunulan yazıda, "Evet. Terim'in ustalık isteyen bazı kararları var. Bu konuda iyimser olmak istiyorsanız, opsiyonlarda zengin. Eğer, Terim doğru tercihler yapar ve savunma oyuncuları hatasız bir oyun ortaya koyarlarsa, Türkiye, 2002 Dünya Kupası'ndaki kahramanca mücadeleyi yeniden sergileyebilir. Ve eğer, Terim yanlış kararlar verirse, Türkiye üç maçınıda kaybettiği Euro 1996'yı yeniden yaşayabilir. Terim, o zaman da teknik direktördü" sözlerine yer verildi.

30.05.2008


 

Emre F.Bahçe'de haberi yalanlandı

FUTBOL hayatını İngiltere Premier Ligi takımlarından Newcastle United'da sürdüren Emre Belözoğlu'nun menajeri Ahmet Bulut, Fenerbahçe ile transfer konusunda bir anlaşma yapmadıklarını söyledi.

Bulut, yaptığı açıklamada, Emre Belözoğlu'nun kulübüyle 2 yıllık daha sözleşmesinin bulunduğunu dile getirerek, milli futbolcunun Fenerbahçe'ye transfer olduğu şeklinde basına yansıyan haberlerin gerçekleri yansıtmadığını kaydetti. Futbolda transferin her zaman olabileceğini söyleyen Ahmet Bulut, ''Transfer dönemi 31 Ağustos'a kadar sürecek. Gelişmeler de olabilir. Ancak Emre'nin Fenerbahçe ile anlaşması söz konusu değil'' ifadelerini kullandı.

30.05.2008


 

Ermal Kurtoğlu Pamesa ile 2 yıllık anlaşma yaptı

İSPANYA 1. Basketbol Ligi (ACB) takımlarından Pamesa Valencia, 2 yıllık sözleşme yaptığı Türk basketbolcu Ermal Kurtoğlu'nu İspanyol basınına tanıttı.

Pamesa'da 12 numaralı formayı alan Ermal, ''14 yaşındayken babam ile birlikte bir Avrupa Ligi maçını izliyorduk ve o zaman bir gün İspanyol takımında oynamak istediğimi ona söylemiştim. İspanya'daki ilk kulübümün Pamesa Valencia olmasından çok memnunum. Büyük bir kulübe geldiğimi biliyorum'' dedi. Pamesa'nın antrenörü Katsikaris'i tanıdığını ve sert bir teknik adam olduğunu bildiğini söyleyen Ermal, ''Benim sevdiğim gibi hızlı bir basket ve sert bir defans oynatıyor. Kolay bir şekilde uyum sağlayacağımı zannediyorum. ACB liginde mücadele edebilmek için bu yaz zayıf olan yönlerimi de geliştirmeye çalışacağım'' diye konuştu.

30.05.2008


 

Kocaeli Üzülmez'i stiyor

KOCAELİSPOR, Kocaelili olan Beşiktaşlı futbolcu İbrahim Üzülmez'i istiyor.

Yönetimin, tecrübeli futbolcu ile temasa geçtiği öğrenildi. Süper Lig'inin yeni takımlarından Kocaelispor yönetimi, bir yandan takımı yeni lige hazırlarken diğer tarafta transfer çalışmalarına devam ediyor. İç transfer dışında ciddi bir transfer yapamayan yönetim, rotayı Beşiktalı İbrahim Üzülmez'e çevirdi. Beşiktaş ile daha bir yıllık sözleşmesi bulunan İbrahim Üzülmez'in Kocaelispor'a getirmek için yoğun bir çaba harcanıyor.

30.05.2008


 

Telekom, F.Bahçe'yi ağırlıyor

TÜRK Telekom ile Fenerbahçe Ülker arasındaki Beko Basketbol Ligi play-off final serisi 3. maçı bugün Ankara'da oynanacak.

Serinin İstanbul'da oynanan ilk 2 maçını kaybederek seride 2-0 geriye düşen Türk Telekom, sahasında oynayacağı 2 maçı da kazanarak eşitliği sağlamak isterken, Fenerbahçe Ülker ise deplasmanda alacağı galibiyetlerle sezonu şampiyon olarak tamamlamaya çalışacak. Bu arada, bugün saat 20.00'da Atatürk Spor Salonu'nda oynanacak Türk Telekom-Fenerbahçe Ülker maçının bilet fiyatları da belirlendi. Karşılaşmanın biletleri Biletix'lerde tam 12.5 YTL, Türk Telekom taraftarı öğrencilere 7.50 YTL'den satışa çıkarken, Fenerbahçe Ülker taraftarlarına 800 bilet ayrıldığı öğrenildi.

TUTKU'NUN CEZASINA TAKİP

Fenerbahçe Ülker'de, basketbol şube direktörü Nedim Karakaş, başkente kupayı almak için gittiklerini söyledi. Nedim Karakaş, İstanbul'da yapılan serinin ikinci maçı sonrası Türk Telekomlu yetkililerin türlü itirazının kendilerini ve diğer maçlarda görev alacak hakemleri yıpratmak için yapıldığını öne sürerek, buna izin vermeyeceklerini ve rakip oyuncu Tutku Açık için verilecek cezanın da yakın takipçisi olacaklarını ifade etti.

30.05.2008


 

Hidayet ve Mehmet basketbol sahası açacak

İSTANBUL'DA 47 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan ''Sınır Tanımayan Basketbol Avrupa Kampı''nın programı açıklandı.

Organizasyonda, ABD Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) yıldızları Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu, diğer NBA oyuncularıyla beraber İstanbul'da yenilenmiş bir basketbol sahasını ve öğrenim merkezini hizmete açacaklar.

30.05.2008


 

Trabzon'un yeni transferleri haftasonu imza atacak

TRABZONSPOR, anlaşmaya vardığı Manisasporlu Selçuk İnan, Burak Yılmaz ile Bursaspor'dan Egemen Korkmaz ile hafta sonunda sözleşme imzalayacak.

Kulüpten yapılan açıklamada, Selçuk, Burak ve Egemen için 31 Mayıs Cumartesi günü 12.00 de Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde bir tören düzenleneceği belirtildi. Karadeniz ekibi, daha önce Gençlerbirliği OFTAŞ Spor'dan Giray Kaçar, Almanya'nın Unterhaching takımından Ceyhun Gülselam, Hırvatistan'ın Dinamo Zagreb takımından Hrvoje Cale, Belçika'nın Germinal Beerschot takımından Gustavo Colman, Çanakkale Dardanelspor'dan İsmail ve Buğra ile sözleşme yapmıştı. Bunun yanı sıra çok sayıda genç oyuncu alınmıştı.

30.05.2008


 

Kürekte Fenerbahçe-Galatasaray rekabeti başlıyor

SAPANCA'DA bugün başlayacak Büyükler Türkiye Kürek Şampiyonası'nda Fenerbahçe-Galatasaray rekabeti yaşanacak.

Bu yıl Türkiye Kupası'nda rakibine üstünlük kuran Fenerbahçe ile geçen yılın şampiyonu Galatasaray'ın şube kaptanları, yaptıkları açıklamalarda şampiyona için iddialı konuştu. Fenerbahçe Kulübü Kürek Şubesi Kaptanı Çağlar Özdemir, şampiyonaya çok iyi hazırlandıklarını ifade ederek, ''Geçen sezon verdiğimiz kupayı bu sene geri alacağız. Çok iddialıyız'' dedi. Büyük erkeklerde 6 yarışın hepsinde iddialı olduklarını belirten Özdemir, ''Hepsinde de şampiyonluk kovalayacağız. Geçen sene şampiyon olan Galatasaray'ın kadrosundaki Sami ve Saim Kaya kardeşler bu sezon bizde yarışıyor. Onlar da ellerinden gelenin en iyisini yapacak'' diye konuştu.

30.05.2008


 

Adana Demir ile Güngören bugün finalde karşılaşıyor

nTFF 2. Lig play-off finalinde bugün Adana Demirspor ile Güngören Belediyespor arasında yapılacak karşılaşmayı hakem Bülent Yıldırım yönetecek.

Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamada, Konya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadı'nda saat 17.00'de başlayacak karşılaşmayı hakem Bülent Yıldırım'ın yöneteceği bildirildi. Yıldırım'ın yardımcılıklarını Cem Satman ile Özgür Fatih Kalaycı yapacak. Müsabakanın 4. hakemi ise Hasan Küpeli.

30.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır