Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Terim: F.Bahçe ile anlaşmadım

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, basında F. Bahçe ile anlaştığı yolundaki haberlere sert tepki gösterdi. Terim, kimseyle görüşmediğini, 2008 finalleri boyunca hiçbir takımla transfer görüşmesi yapmayacağını tekrarladı. Tecrübeli hoca, Emre Belözoğlu'nun F. Bahçe'ye transferi ile ilgili olarak "hayırlı olsun" dedi.

A Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Fenerbahçe ile anlaştığı yönündeki iddiaya sert tepki gösterdi. Almanya'daki kampta bir basın toplantısı düzenleyen Terim'e gazeteciler ilk olarak Fenerbahçe ile anlaştığı yönündeki sorular soruldu.Terim, transfer haberleri hakkında şunları söyledi:

BEN KİMSEYLE GÖRÜŞMEDİM

"Medyamızda çıkan bazı haberlere nasıl yaklaşmak lazım bilmiyorum. Ama işin tuhaf tarafı şu. Yazarken açıp aramak teyit ettirmek yok. Yazdıktan sonra soruyorsunuz. Ana haber bültenlerinde bunun 1. haber olması doğru olduğu anlamına gelmez. Bu tip haberleri bana yazmadan önce sormanızda yarar var. Eğer haber atlamak korkusuyla bu haberleri yapıyorsak o zaman da bunu size kim fısıldamışsa gidin ona sorun. Bunu size kim söylediyse gidin ona sorun. Ben burada oyuncularımızın ve teknik heyetimin son bir haftaya girilmişken konsantrasyonu için inanılmaz çaba harcarken basın bu konuda yardımcı olmuyor. Ben kimseyle görüşmedim, daha önce de görüşmediğimi söylemiştim."

10-15 GÜN BİZİ RAHAT BIRAKIN

Fatih Terim bu açıklamalarının yanında takımın konsantrasyonunu bozduğu gerekçesiyle futbolcu transferlerine de tepki gösterdi. Terim, "Oyuncu transferleri de bizi bir hayli üzüyor, konsantrosyonumuzu bozuyor." diye konuştu. Terim basın mensuplarından ricada da bulunarak "10-15 gün müsaade edin bize. Bunların ne zamanı ne de yeri. Zamanlamada çok hata yapılıyor. Gece gündüz çalıştığımız bir şeyde destek göremiyoruz. Milletin kafasını karıştıracak saçma sapan haberler ortaya koymayın. Çok açık bir şey var bunu hep söylüyorum. Bu haberi kim fısıldamışsa gidin ona sorun. Olmayan bir şeyle muhattap oluyoruz. Turnuva boyunca hiçbir takım ile görüşmeyeceğimi ifade etmiştim. Dediğimin de güvenilir olduğuma inanıyorsunuzdur diye tahmin ediyorum."

EMRE F.BAHÇE'YE HAYIRLI OLSUN

Fatih Terim, İngiltere'nin Newcastle takımında oynayan Emre Belezoğlu'nun Fenerbahçe'ye transferiyle ilgili soruya ise kısa bir cevap vermeyi tercih etti: "Biz transfer konuşmuyoruz. Oyuncularımız da öyle. Menajerleri aracılığıyla konuşmaları doğal. Hayırlı olsun Emre'ye de Fenerbahçe'ye de."

F.BAHÇE'DEN TERİM YALANLAMASI

Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamada, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in transfer edileceği haberlerinin gerçeği yansıtmadığı bildirildi. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: ''Bazı gazetelerde kulübümüzün Milli Takımlar Teknik Direktörü Sayın Fatih Terim'i transfer edeceğine ilişkin haberler yer almaktadır. Söz konusu haberler kesinlikle doğru değildir. Kulübümüzün Sayın Terim ile herhangi bir görüşmesi ya da transfer çalışması yoktur. Avrupa Şampiyonası öncesi ya da sonrası da bu tarz bir görüşme olmayacaktır.''

MİLLİ TAKIMA BAŞARILAR DİLEDİ

Kulüp açıklamasında ayrıca, ''Sayın Terim başta olmak üzere, teknik heyet ve tüm sporcularımıza Avrupa Şampiyonası'nda yürekten başarılar diliyoruz. Umudumuz milli takımımızın Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi gururlandıracak sonuçlara imza atmasıdır'' denildi.

01.06.2008


 

Emre 3 yılda 10.5 milyon Euro alacak

FENERBAHÇE Kulübü, İngiltere Premier Ligi takımlarından Newcastle United takımında forma giyen milli futbolcu Emre Belözoğlu'nun kulübüyle bonservis konusunda anlaşmaya varıldığını açıkladı. Kulübün resmi televizyonu FB TV'de yapılan açıklamada, Emre Belözoğlu'nun bonservisi konusunda Newcastle United ile anlaşmaya varıldığı belirtilerek, ''Emre için milli futbolcunun menajeri Ahmet Bulut ile görüşmeler başlatılmıştır'' denildi.

MENAJERİ TRANSFERİ DOĞRULADI

Öte yandan Emre Belözoğlu'nun menajeri Ahmet Bulut, önceki akşam kimi televizyon kanalları ve internet sitelerinde flaş gelişme olarak verilen ''Emre Belözoğlu Fenerbahçe'de'' haberleri üzerine bir açıklamada bulundu. Emre'nin Fenerbahçe'ye transferi konusunda sarı-lacivertli kulüple görüşmeleri doğrulayan menajer Bulut, ''Ama henüz anlaşma yok'' dedi. Ahmet Bulut, ilerleyen günlerde bu konuda daha ayrıntılı açıklama yapacağını kaydetti.

BONSERVİSİ 5 MİLYON AVRO

Menajer Ahmet Bulut'un bu açıklamasına karşın kimi televizyon kanalları ve internet siteleri, Fenerbahçe Kulübü'nün Emre Belözoğlu ile 3 yıllık anlaşma sağladığını, milli futbolcunun sarı-lacivertli kulüpten her yıl için 3.5 milyon Avro alacağını, Emre'nin kulübü Newcastle United'a ise bonservis bedeli olarak 5 milyon Avro ödeneceğini duyurdu.

EMRE BELÖZOĞLU KİMDİR?

7 Eylül 1980, İstanbul'da doğdu. Türk futbolunun son senelerde yetiştirdiği en önemli futbolculardandır. Galatasaray'da oynadığı futbolla kısa sürede adından söz ettiren Milli Takım oyuncusu ve FA Premier League külubü Newcastle United'da orta sahada forma giyiyordu. Mart 2004'de Emre, Pele tarafından yaşayan en büyük 125 oyuncu arasında gösterildi. 14 Haziran 2005'de Newcastle ile Inter Milan arasında yapılan anlaşmayla Inter Milan'dan Newcastle United'e transferi gerçekleşti.

01.06.2008


 

Egemen ve Selçuk Trabzon’la 3'er yıllık sözleşme imzaladı

TRANSFER çalışmalarını sürdüren Trabzonspor, Manisaspor'dan Selçuk İnan ve Bursaspor'dan Egemen Korkmaz ile sözleşme imzaladı.

Bordo-mavililer, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde, Manisaspor'dan Selçuk İnan ve Bursaspor'dan Egemen Korkmaz ile 3'er yıllık ön protokol yaptı. Daha önce imza töreninde yer alacağı duyurulan Manisasporlu Burak Yılmaz ise gelmedi. Bu futbolcunun menajeriyle son bir görüşme yapılacağı ve küçük detayların netleşmesinin ardından kendisiyle sözleşme imzalanacağı belirtildi. İmza töreninde konuşan kulüp genel sekreteri Hasan Yener, önceden tespit ettikleri, Türkiye'nin kendi alanlarında en değerli oyuncularıyla anlaşma yoluna gittiklerini ifade ederek, ''Selçuk da Egemen de bizim yıllardır takdir ettiğimiz, takımımıza katmak istediğimiz sporculardı. Kendilerini Trabzonspor'a bağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz'' dedi.

EGEMEN VE SELÇUK NE DEDİ?

Bursaspor'dan alınan Egemen Korkmaz ise Trabzonspor gibi büyük bir kulübe geldiği için çok mutlu olduğunu ifade ederek, ''Hedefleri olan bir futbolcu olarak böyle bir takımda oynayacağım için çok mutluyum'' dedi. Bursaspor'da uzun yıllar oynadığını ve takım kaptanlığını yaptığını belirten Egemen, ''Bursa halkına bana gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ederim. Böyle bir oyuncu olarak takımdan ayrılırken bazı konularda bana sitemde bulunulmasını normal karşılıyorum. Profesyonelliğin gereği gibi davrandım. Artık yeni bir sayfa açtım'' diye konuştu. Selçuk İnan da hedefleri olan bir oyuncu olduğunu belirterek, ''Artık Trabzonspor'a gelerek büyük bir takımda oynama hedefimi gerçekleştirdim. Bundan sonra Trabzonspor'un başarısı için elimden geleni yapacağım. Hedef doğrultusunda ne kadar yarar sağlarsam o kadar mutlu olurum. Kendi adıma ve camia adına hayırlısı olur'' dedi.

01.06.2008


 

Hagi G.Saray'a giderse sevinirim

GALATASARAY'IN efsane kadrosundaki defansın değişmez ismi Popescu, Hagi'nin Galatasaray'la anlaşmasına çok sevineceğini söyledi.

Romanya Galatasaraylılar Derneği'nin şampiyonluk balosuna katılan Gheorghe Popescu, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Galatasaray kulübünün Hagi ile el sıkışmasından çok memnun kalacağını söyleyen Popescu, "Çünkü benim gibi Hagi de Galatasaray'ı çok seviyor. Hagi de, bütün Türk kamuoyu tarafından seviliyor. Her ikimizin Galatasaray'da güzel anıları oldu" şeklinde konuştu.

MÜKEMMEL BİR KADROMUZ VARDI

Bu sevginin Hagi için büyük bir avantaj olduğunu düşünen Popescu, başarı ya da başarısızlığın tek kişiye mal edilmemesini istiyor. Popescu şöyle konuştu: "Nasıl ki bizim dönemimizde Galatasaray'ın başarısı sadece ikimize bağlı değildi; mükemmel futbolcuların yanı sıra projeler üreten bir antrenörümüz vardı. Bizi yönlendirip motive ediyordu. Biz o zamanki antrenöre güvenmeseydik, Barcelona'yı bırakıp Galatasaray'a gelmezdik."

GALATASARAY'DA GÖREV ALMAM

Hagi el sıkıştığı takdirde kendisine de Galatasaray yolu gözüküp gözükmediği sorusuna ise Popescu, "Hagi Galatasaray'da antrenörken böyle bir şey vardı. Hagi antrenör, ben kulüpte genel menajer olacaktım. Ama şimdi başka projelerim var. Futbola dönmek istemiyorum" şeklinde cevapladı. Euro 2008'le ilgili olarak, elemeleri geçen bütün takımların eşit şansa sahip oldukları düşüncesini dile getiren Popescu, Romanya'nın sürpriz yapabileceğini belirtirken, Türkiye'ye ilişkin "şansı büyük" değerlendirmesinde bulundu.

GÖRKEMLİ ŞAMPİYONLUK GECESİ

Romanya'daki Galatasaray taraftarları görkemli bir balo ile şampiyonluk kutlaması yaptı. Bükreş'in lüks otelleri arasında yer alan Howard Johnson'da Galatasaraylılar Derneği tarafından düzenlenen gecede, genç yaşlı, işadamı işçi her kesimden taraftar şampiyonluk coşkusunu doyasıya yaşadı.

01.06.2008


 

F.Bahçe Ülker, Türk Telekom 4. defa

BEKO Basketbol Ligi'nde 2007/08 Sezonu'nun final serisinin İstanbul'daki ilk iki maçında Türk Telekom'u mağlup eden Fenerbahçe Ülker, Cuma akşamı Ankara Spor Salonu'nda rakibiyle 3. kez karşı karşıya geldi.

Fenerbahçe Ülker rakibine 75-87 yenildi ve seri 2-1 oldu. Final serisinin dördüncü maçı bu akşam Ankara Atatürk Spor Salonunda saat 20.00'de oynanacak. Fenerbahçe Ülker, 5. maçta ise Abdi İpekçi Spor Salonu'nda rakibini konuk edecek.

01.06.2008


 

Güngören Belediye'nin şampiyonluk turu

TFF 2. Lig play-off final mücadelesinde Adana Demirspor'u son dakika golüyle 1-0 yenerek, Bank Asya 1. Lig'e yükselen Güngören Belediyespor, şampiyonluğunu İstanbul'da taraftarıyla kutladı.

Güngören Belediyespor kulüp binası önünde üstü açık otobüse binen futbolcular ve teknik heyet, ilçe sınırları içinde dolaşarak taraftarlarıyla şampiyonluk sevincini yaşadı. Taraftarlar da özel araçlarıyla otobüsü takip ederken, futbolcular ve teknik heyet kendilerini alkışlayan ilçe sakinlerine karanfiller attı. Bu arada bazı taraftarların da balkon ve pencerelere çıkarak sevgi gösterilerinde bulundukları gözlendi.

01.06.2008


 

Şota 3 Haziran'da futbola veda ediyor

TRABZONSPOR'UN eski futbolcusu Gürcü asıllı Şota Arvaladze, 3 Haziranda Tiflis'te yapacağı jübile ile aktif futbol hayatına son verecek.

İspanya ligi takımlarından Levante'de forma giyen 35 yaşındaki Gürcü futbolcunun, 3 Haziranda Tiflis'te yapacağı jübile ile yeşil sahalara veda etmeye hazırlandığı bildirildi. Jübile maçına, Trabzonspor yöneticileri ile eski futbolculardan Tolunay ve Ogün başta olmak üzere birçok oyuncuyu davet edildi.

01.06.2008


 

NBA'de 2. finalist Celtics oldu

NBA'de Los Angeles Lakers'ın finaldeki rakibi Boston Celtics oldu.

Doğu Konferansı play-off final serisinde Detroit Pistons'ı 89-81 yenerek seriyi 4-2 kazanan Celtics, 21 yıldır ilk kez NBA finaline adını yazdırdı.

01.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır