Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Robert MİRANDA

McCain manevî önder olarak kimleri tercih ediyor



Amerika Birleşik Devletlerinde, seçmenler dünyanın en militarist milletini yönetecek bir sonraki başkanı seçmek için sandık başına gidecekler.

Başkan George W. Bush’un mensubu olduğu siyasî partiden başkanlığa aday olacak isim Arizona bölgesinden Senatör John McCain.

Cumhuriyetçi bir aday olan McCain, Kasım 2008 seçimlerinde Demokrat aday Illinois Senatörü Barack Obama ile başkanlık için mücadele edecek.

ABD’nin gelecek başkanı, savaş, iklimsel kaos ve ekonomik durgunlukla sarsılmış bir ülke devralacak. Gelecek başkan bütün bu sorunlarla yüzleşmek durumunda kalacak. Yeni başkan dünyamızı güvensizliğe ve karmaşaya sürükleyen bu sorunlara adil ve dengeli bir çözüm bulmak zorunda olacak.

Amerika; Irak, Afganistan ve diğer bölgelerde yürüttüğü teröre karşı kampanyasına devam ettiği müddetçe, ABD’nin yeni başkanı Amerika’nın içine battığı bu meselelere karşı yaklaşımında adil ve dengeli olmak durumundadır, zira bu sorunlar Orta Doğu’da binlerce senedir kanayan yaralardır.

Şu kadar var ki, bir takım dinî liderler, başkan adayları tarafında durup bazı görüşler serdettiği zaman, durum içinden çıkılmaz bir hal alıyor. En son yaşanan Papaz John Hagee ve Papaz Rod Parsley olaylarında da buna benzer bir durum yaşandı.

Evanjelik Papaz Hagee, televizyonlarda Katolik Kilisesi hakkındaki bir konuşmasıyla yer aldı. Hagee, Katolik Kilisesini ‘Büyük Fahişe’ olarak tanımladı. Hagee, bunu söylerken Roma Kilisesini kastettiğini söyleyerek, durumu şöyle açıkladı: “Roma Katolik Kilisesi, Roma döneminden Holokost (Yahudi Soykırımı) günlerine kadar uzanan bir süreçte boy gösteren, Yahudi kanına susamış bir kilisedir”

Texas’taki binlerce kişilik bir cemaati bulunan kilisenin Papazı olan Hagee’nin bu sözlerinin haber değeri taşımasındaki yön ise, Hagee’nin başkanlık yarışında McCain’i büyük bir yüreklilikle desteklemesi ve onu başkanlığa uygun görmesiydi. Evet! Bu Texaslı çılgın rahip, bir yandan Roma Katolik Kilisesini “En büyük fahişe” olarak niteliyor ve bu fikrini yaymaya çalışıyor ve bunu Yahudi kanına susamış olmasına bağlıyor. Sanırım bu adamın acilen bir ruhsal bakıma ihtiyacı var.

Başkan adayı McCain ise bütün bunların farkında ve kendisine bu konu sorulduğu zaman, bu durumdan memnun olduğunu ve Rahip Hagee’nin görüşlerine saygı duyduğunu belirtiyor.

Bir dakika! İşler daha da ilginçleşiyor!

McCain bunun yanı sıra Parsley’in de görüşlerini onaylıyor. McCain Parsley hakkında “ahlâkî bir pusula ve manevî bir rehber” olarak bahsediyor.

Peki Parsley ne yapıyor? Ohio mega-kilisesinden tele-evanjelist rahip Parsley, İslâmiyete olan nefretini dile getiriyor ve Amerikan dergisi Mother Jones’da David Corn imzasıyla yayınlanan bir makaleye göre, Parsley, Hıristiyanları İslâma karşı savaşmaya çağırıyor ve İslâmiyeti “sahte ve yanlış bir din” olarak tanımlıyor.

David Corn bu konudaki makalesinde bakın neler söylüyor: “2005 yılındaki bir vaazında, Senatör John McCain tarafından övülen fundamentalist rahip, İslâmiyeti ‘medeniyetimizin ve dünyanın en büyük dini düşmanı’ olarak niteliyor ve Amerika’nın tarihî misyonunun ‘bu sahte ve yanlış dini yok etmek’ olduğunu savunuyor. Video kasetlere çekilmiş olan bu vaaz, halihazırda görev yaptığı mega-kilisede de satılmaya devam ediyor. Rahip Rod Parsley, Silent No More (Artık Susmak Yok) adlı kitabında da İslâmiyet aleyhinde aşağılayıcı ve nefret dolu yorumlarına yer vermiş. Bu kitap da söz konusu vaazın verildiği sene yayınlanmış. Aynı zamanda, McCain, kendisini sürekli destekleyen Parsleyi eleştirmeme konusundaki kararlı duruşunu da inatla muhafaza ediyor.”

Senatör John McCain başkanlık yarışı süresince Parsley’in desteğini hep aktif olarak arkasında gördü.

Daha en başından beri McCain kendini İslâmla topyekûn bir savaşa çağıran bir dinî liderle aynı karede tanımladı. Hagee’nin sözleri sorulduğunda onun görüş ve yorumlarına saygı duyduğunu belirtmişti.

Geçtiğimiz ay, bu konuda bir medya baskısı oluştuğu sırada, McCain sonunda Hagee ve Parsley’in görüşlerine katılmadığını istemeden de olsa söylemek zorunda kaldı. Eğer McCain ABD’nin yeni başkanı olmayı gerçekten istiyorsa, o zaman Parsley’in sözlerini ve desteğini reddetmek konusunda neden bu kadar geç kaldı. Neden bu güne kadar Hagee’nin sözleri konusunda medyanın yöneltmiş olduğu sorulara adeta bir şövalye gibi savunma tutumu takındı?

Anlaşılan o ki; İmparator Neron, Beyaz Saray’daki tahtına oturma yolunda ilerliyor.

Tercüme: Umut Yavuz

25.06.2008

E-Posta: [email protected]


 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Önceki Yazıları

  (18.06.2008) - Çok teşekkürler

  (11.06.2008) - Üniversiteler demokrasinin köşetaşlarıdır

  (04.06.2008) - Bir düşman aramak

  (28.05.2008) - İslâm bizim kalkanımız

  (21.05.2008) - Artan sayıda Lâtin Amerikalı İslâmı seçiyor

  (14.05.2008) - Dünyamız tehlike altında!

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün yazılar

YAZARLAR

  Abdil YILDIRIM

  Abdurrahman ŞEN

  Ahmet ARICAN

  Ahmet DURSUN

  Ali FERŞADOĞLU

  Ali OKTAY

  Atike ÖZER

  Cevat ÇAKIR

  Cevher İLHAN

  Davut ŞAHİN

  Elmira AKHMETOVA

  Fahri UTKAN

  Faruk ÇAKIR

  Fatma Nur ZENGİN

  Gökçe OK

  Habib FİDAN

  Hakan YALMAN

  Halil USLU

  Hasan GÜNEŞ

  Hasan YÜKSELTEN

  Hülya KARTAL

  Hüseyin EREN

  Hüseyin GÜLTEKİN

  Hüseyin YILMAZ

  Kadir AKBAŞ

  Kazım GÜLEÇYÜZ

  Kemal BENEK

  M. Ali KAYA

  M. Latif SALİHOĞLU

  Mahmut NEDİM

  Mehmet C. GÖKÇE

  Mehmet KAPLAN

  Mehmet KARA

  Meryem TORTUK

  Mikail YAPRAK

  Murat ÇETİN

  Murat ÇİFTKAYA

  Mustafa ÖZCAN

  Nejat EREN

  Nimetullah AKAY

  Nurettin HUYUT

  Osman GÖKMEN

  Raşit YÜCEL

  Rifat OKYAY

  Robert MİRANDA

  Ruhan ASYA

  S. Bahattin YAŞAR

  Saadet Bayri FİDAN

  Saadet TOPUZ

  Sami CEBECİ

  Selim GÜNDÜZALP

  Sena DEMİR

  Serdar MURAT

  Suna DURMAZ

  Süleyman KÖSMENE

  Vehbi HORASANLI

  Yasemin GÜLEÇYÜZ

  Yasemin Uçal ABDULLAH

  Yeni Asyadan Size

  Zafer AKGÜL

  Zeynep GÜVENÇ

  Ümit KIZILTEPE

  İslam YAŞAR

  İsmail BERK

  İsmail TEZER

  Şaban DÖĞEN

  Şükrü BULUT

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır