Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Yağlı güreş ilgi bekliyor

647. TARİHî KIRKPINAR Yağlı Güreşlerine bakkaldan aldıkları ayçiçeği yağıyla yağlanarak, pet şişe suyla duş alarak hazırlanan Edirneli güreşçiler, sağlıklı ortamlarda idman yapmak için tesis istiyor.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin yapıldığı Er Meydanının yakınındaki Tavuk Ormanı’nda 647. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine hazırlanan bir grup güreşçi, olumsuzluklara rağmen güreşlerde başarılı olabilmek için azimle antrenman yapıyorlar.

Yağlı güreş müsabakalarına 25 kişiden oluşan güreşçi grubunu hazırlayan Talat Çelik, yaptığı açıklamada, antrenmanlarını sağlıksız ortamlarda yaptıklarını belirtti.

Çelik, ‘’İdman yaptığımız bu yer bir piknik alanı. Piknikçiler de burada alkol alıp, şişelerini kırarak ayrılmışlar. Kırık şişe parçaları otların içinde görünmediği için sporcularımız yaralanabiliyor. Biz yağlı güreş yapanlara sahip çıkılsın. Güreşçilerimin ayağında kıspeti bile yok.

Güreş yaparken kullandığımız yağları bile bazen cebimizden alıyoruz. Bulunduğumuz yerde pet şişelerle duş alıyoruz.’’

Edirne Belediyesi’nin zaman zaman kendilerine yardımlarda bulunduğunu da hatırlatan Çelik, destek olunması halinde Edirne’den başpehlivan çıkabileceğini belirtti.

Edirne Valisi Mustafa Büyük de AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tavuk Ormanı’nda antrenman yapan güreşçileri gördüğünü söyledi. İmkansızlıklar altında idman yapan güreşçilere destek olunacağını ifade eden Büyük, inşaat aşamasındaki Güreş Eğitim Merkezi’nin tamamlanmasıyla güreşçilerin sıkıntılarının ortadan kalkacağını bildirdi. Edirne Belediyesi Başkan Vekili Namık Kemal Döleneken de Kırkpınar’da eksiklikler olduğunu bildiklerini ve zamanla bu sıkıntıların aşılacağını belirtti.

Döleneken, Kırkpınar’ın bir haftaya sıkıştırılmadan daha uzun bir zamana yayılacağını belirterek, ‘’Edirne yakın bir zamanda güreş şehri olacak.

Kırkpınar’ı tüm yıla, iklimin uygun olduğu dönemlere bölerek, turizmde Kırkpınar’dan tam olarak yararlanmak istiyoruz. Bunu gerçekleştirdiğimizde de her şey daha güzel olacak’’ dedi. Bu arada, yağlı güreş antrenmanı yapılan alanda, belediye ekipleri tarafından kene ilaçlaması da yapıldı.

/ Edirne

26.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Yağlı güreş ilgi bekliyor

  Güreşçileri Kırkpınar heyecanı sardı

  Beşiktaş, yeni sezon için çalışmalara başlıyor

  Song: Trabzon seyircisi beni heyecanlandırıyor

  Hentbol Federasyonu'ndan Süper Lig ekiplerine malzeme

  6. Basketbol Minikler Şenliği İzmir'de yapılacak

  Sağlam’dan miniklere destek

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır