"Gerçekten" haber verir 28 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

 

Demokratlar Kemalizme karşı çıkmalı

Mevcut sistemin özünün Kemalist diktatörlük olduğunu ifade eden gazeteciyazar Ahmet Altan Taraf’taki köşesinde, “Demokratlar, gerçekten demokrasi istiyorlarsa Kemalistlerin karşısında olmalı, Kemalizm, demokrasiye aykırı militarist bir rejim çünkü” diye yazdı. Altan, yazısında ayrıca dinden korkmayan, diniyle barışık, dinini kültürünün bir parçası olarak özümlemiş bir toplumun huzura kavuşacağına inandığını belirtti.

Altan: Diniyle barışık toplum huzura kavuşur

Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Başyazarı Ahmet Altan, dindar olmadığını ama dinle ilgili bir fikri olduğunu belirterek, “Ancak dinden korkmayan, diniyle barışık, dinini kültürünün bir parçası olarak özümlemiş bir toplumun huzura kavuşacağına inanıyorum” dedi.

Ahmet Altan, Taraf gazetesinde yayınlanan dünkü yazısında “12 Eylül’de darbeden çok zarar görmüş bir ODTÜ mezunundan” aldığı mektuba yer verdi. Altan, “şeriat tehlikesi”ni gerekçe göstererek, darbeyi savunan mektuba verdiği cevapta, kendisi için askerî bir darbeyi desteklemekten daha büyük bir “ayıp” olamayacağını kaydetti.

KEMALİZM DİKTATÖRLÜĞÜ

Altan, mektubu eleştirirken, saf demokrasinin bulunmamasının, demokrasinin bugünkü haline ulaşmak istememize engel olamayacağını ifade ederek, Kemalizm’in, Batı demokrasisine değil, “Batı tarzı diktatörlüğe” adım attığını belirtti. İkisi arasında büyük fark bulunduğu kaydeden Altan, “Kemalist diktatörlüğün bu sistemin özü olduğu görüşüne ben de aynen katılıyorum. Yaşadığımız baskıcı düzenin özü Kemalizm’dir. Bugünkü temel çelişkinin tanımı konusunda aramızda ciddî bir görüş farkı var. Bence temel çelişki ‘dünyaya açılmak isteyen, halk iradesine önem verenlerle’, ‘dünyaya kapalı, bürokratik bir egemenliği sürdürmek isteyenler’ arasında” dedi.

KEMALİZM, DEMOKRASİYE AYKIRI

Ahmet Altan, “Demokrat, hür, dünyayla bütünleşmiş bir ülke mi olacağız?”, “Dünyaya sırtını dönmüş, askerî bir diktatörlükle yönetilen, baskıcı bir toplum mu?” görüşlerinden birini seçmek gerektiğini vurgulayarak, demokratlar, gerçekten demokrasi istiyorlarsa Kemalistlerin karşısında olması gerektiğini vurguladı. Altan, “Kemalizm, demokrasiye aykırı militarist bir rejim çünkü” diye yazdı. Ünlü gazeteci, Altan, dindar olmadığı ama dinle ilgili bir fikri bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

“Ancak dinden korkmayan, diniyle barışık, dinini kültürünün bir parçası olarak özümsemiş bir toplumun huzura kavuşacağına inanıyorum. Böyle tek bir yazıyla kimsenin kimseyi ikna edemeyeceğini biliyorum. Ama dinden bir çıkar beklemeyenlerle, bir diktatörlükten çıkar beklemeyenlerin ‘içten’ tartışmalarının bir sonuca varacağını ve bu ülkedeki birçok oyunu bozacağını sanıyorum. Bu tartışma, hiçbir işe yaramasa bile birbirinin zıddı görüşlerin aynı tartışma platformunda yan yana durmasını sağlar ki... Bu bile önemli bir gelişme sayılır şu günlerde.”

Yeni Asya / İstanbul

28.06.2008


 

CHP’ye suç duyurusu

Anayasa Mahkemesi, CHP’nin 1998, 2004, 2005 ve 2006 yılı hesaplarında “usulsüzlük” belirledi. Mahkeme, parti yöneticileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Anayasa Mahkemesi, CHP’nin 1998, 2004, 2005 ve 2006 yılı hesaplarında ‘’usulsüzlük’’ belirledi. Yüksek mahkeme, parti yöneticileri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Anayasa Mahkemesi, CHP’nin mali denetimine ilişkin incelemesini tamamladı.

Anayasa Mahkemesi’nden yapılan açıklamada, 1998 yılı hesaplarında resmi belge niteliğindeki posta işletmesi alındıları üzerinde tahrifat yaparak, partiyi zarara uğratan sorumlular hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına ve usulsüz bulunan 35 milyar 386 milyon 533 bin 328 Lira gider karşılığı parti mal varlığının, Hazine’ye gelir kaydedilmesine karar verdi.

CHP’nin 2004 yılı hesaplarında 267 bin 860 YTL 57 YKr, 2005 yılı hesaplarında 161 bin 620 YTL 2 YKr ve 2006 yılı hesaplarında 465 bin 660 YTL 10 YKr usulsüz gider belirleyen Yüksek Mahkeme, bu miktarlar karşılığı parti mal varlığının Hazine’ye gelir kaydedilmesine hükmetti.

Anayasa Mahkemesi, CHP’nin 2004 yılı mali denetiminde, partiye iade edilen Rüzgarlı Sokak’taki Halk İş Hanı ile Çevre Sokak’taki eski genel merkez binasının demirbaşlar hesabına kaydının yapılması, verilen bütün avansların muhasebeleştirilmesi ve denetime elverişli şekilde sunulması gerektiğinin partiye bildirilmesini kararlaştırdı.

Yüksek Mahkeme, mükerrer ödemeye sebep olan, muhasebe kayıtlarını usulüne uygun tutmayan, yevmiye defterlerini zamanında tasdik ettirmeyen, defter-i kebirine sayfa numarası vermeyen ve hiç tasdik ettirmeyen parti sorumluları hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmaya da karar verdi.

/ Ankara

28.06.2008


 

Parti kapatmaya AB sessiz kalamaz

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, “AKP’nin kapatılmasının düşünülmesine AB Parlamentosu sessiz kalamazdı” dedi. Lagendijk, “AKP kapatılırsa, açık söyleyeyim, AB müzakerelerinde aksamalar olur. Yüzde 47 oy alarak iktidar olan AK Partinin kapatılmasına sıcak bakamayız. AB Parlamentosu da bu yolda düşüncelerini açıkladı” dedi.

Türkıye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, “AK Partinin kapatılmasının düşünülmesine AB Parlamentosu sessiz kalamazdı” dedi. Lagendijk, Hatay Vali Vekili Ömer Bedrettin Sağsöz’ü makamında ziyaret etti. Hatay’a ilk kez geldiğini belirten Lagendijk, farklı kültürlerin bulunduğu Antakya’da, Müslüman, Hristiyan ve Yahudilerin barış ve hoşgörü içinde yaşaması sebebiyle dünyaya örnek gösterilmesi gerektiğini, AB müzakereleri sürecinde bu gibi şehirlerin sayısının artmasının önemine değindi. Lagendijk, gazetecilerin sorusu üzerine, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinin, AKP’nin kapatılması halinde Türkiye için “siyasi denetim mekanizması” öngören tasarısını desteklediğini ifade ederek, şöyle devam etti:

“AK Parti kapatılırsa, açık söyleyeyim, AB müzakerelerinde aksamalar olur. Yüzde 47 oy alarak iktidar olan AK Parti’nin kapatılmasına sıcak bakamayız. AB Parlamentosu da bu yolda düşüncelerini açıkladı. Amacımız, davayı etkilemek ve Türkiye’nin içişlerine karışmak değil. İki uç arasında hiçbir şey olmamış gibi davranmak olmaz. Avrupa’da da parti kapatılmasına hiçbir dönemde iyi bakmayız. AB Parlamentosu bu gibi olaylara sürekli reaksiyon gösterir. Bu konunun başka yönlere çekilmesi doğru değil.”

“AK PARTİ İLE DTP ARASINDA FARKI

GÖZETİYORUZ”

Lagendijk, DTP’nin de kapatılmasının düşünülmesine gerekli tavrı koyduklarını vurgulayarak, “Ancak yüzde 47 oy alarak iktidar olan AK Parti ile DTP arasındaki farkı gözetiyoruz. Türkiye’de parti kapatılmasından dolayı AB’nin sessiz kalmayacağını herkesin bilmesini istiyoruz” diye konuştu. Lagendijk, Türkiye’nin 301 konusunda imaj kaybına uğradığını, 301’in tamamen kaldırılması için Adalet Bakanlığının çalışma yapmasını, aksi halde AB sürecinde sorunlar çıkacağını da kaydetti. Türkiye’nin sadece İstanbul ve Ankara’dan ibaret olmadığına dikkati çeken Lagendijk, özellikle son 3 yıldır sınır bölgelerini ziyaret ederek, yönetici ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlara ‘Avrupa, Türkiye’yi nasıl görüyor ve neler yapılmalı’ konusunu anlattığını sözlerine ekledi.

/ Hatay

28.06.2008


 

Özel sektör, AB ile dünyaya açılacak

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, Türk özel sektörünün, AB’ye üye olunması ile yeni yapıya adapte olmakta geç kalmayacağını belirterek, “Üstelik sahip olduğu ucuz, nitelikli ve dinamik iş gücü üstünlüğü ile AB’nin dünya pazarlarındaki rekabet gücünü arttıracaktır” dedi

İSTANBUL Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, Türk özel sektörünün, AB’ye üye olunması ile yeni yapıya adapte olmakta geç kalmayacağını belirterek, “Üstelik sahip olduğu ucuz, nitelikli ve dinamik iş gücü üstünlüğü ile AB’nin dünya pazarlarındaki rekabet gücünü artıracaktır” dedi.

İTO’dan yapılan yazılı açıklamada, Yalçıntaş’ın Monako’da gerçekleştirilen Crans Montana Forum’un 19’uncu yıllık toplantısında bir konuşma yaptığı bildirildi. Açıklamaya göre Yalçıntaş, burada yaptığı konuşmada, İTO’nun ve Akdeniz’in odalar birliği olan ASCAME’nin Başkanı olarak hitap ettiğini, Türkiye’nin medeniyetlerin beşiği Akdeniz’in en çok medeniyete ev sahipliği yapan ülkesi olduğunu belirtti. AB ile henüz AB’ye tam üye olmayan Türkiye’nin, gelecek için benzer ekonomik stratejiler geliştirdiklerine işaret eden Yalçıntaş, bu bağlamda Türkiye’nin hedefinin önce AB hızını yakalayıp, ardından birlikte aynı hedefe doğru yol almak olduğunu vurguladı. Yalçıntaş, “Türkiye ve AB’nin rekabet güçlerini artırmak ve dinamik bir ekonomi yakalamak yönünde ortak bir hedefi paylaşmaları yetmez. Aynı zamanda, bunu başarmak uğruna birbirlerini desteklemeyi sürdürmeleri de gerekir” dedi.

Türkiye’nin son yıllarda elde ettiği ekonomik gelişmelerde Türk özel sektörünün büyük payı olduğuna, özel sektör yatırım yaparsa ülke ekonomisinin büyüdüğüne, yapmazsa büyümenin yavaşladığına dikkati çeken Yalçıntaş şunları kaydetti: “Türk özel sektörü AB’ye üye olunması ile yeni yapıya adapte olmakta geç kalmayacaktır. Üstelik sahip olduğu ucuz, nitelikli ve dinamik iş gücü üstünlüğü ile AB’nin dünya pazarlarındaki rekabet gücünü artıracaktır. Ayrıca, Türk özel sektörünün Orta Doğu ve Kafkaslar’a yakınlığı, AB’nin bu pazarlara daha rahat ulaşmasını sağlayacaktır. Özellikle son dönemde petrol fiyatlarının artmasıyla bu bölgede oluşan sermaye birikimi, böylece AB’li iş adamlarıyla ortak yatırıma dönüşebilecektir.”

/ İstanbul

28.06.2008


 

Malatya’da demokrasi buluşması

Ortak Akıl Hareketi, “demokrasi ve millî egemenlik için” bugün Malatya Kernek Meydanında yüz binlerle buluşuyor. Saat 16.00’da başlayacak mitingde, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesinin yüksek sesle dile getirileceği, millî egemenliğin yanında veya üstünde hiçbir iradeye yer vermeyecek yeni bir anayasa isteğinin seslendirileceği belirtiliyor

ORTAK Akıl Hareketi, “demokrasi ve millî egemenlik için” bugün Malatya Kernek Meydanı’nda yüz binlerle buluşuyor. Saat 16.00’da başlayacak mitingde, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesinin yüksek sesle dile getirileceği, millî egemenliğin yanında veya üstünde hiçbir iradeye yer vermeyecek yeni bir anayasa isteğinin seslendirileceği belirtiliyor. Türkiye için demokrasinin, sadece muasır medeniyet seviyesine ulaşma yolu değil, aynı zamanda devletin beka şartı olarak stratejik bir tercih olduğuna inanan Ortak Akıl Hareketi, Malatya’da başlayacağı mitingleri, Türkiye’nin büyük şehirlerinde sürdürmeye devam edecek. Ortak Akıl Hareketi, geçtiğimiz günlerde yaptığı lansman toplantısı ile kamuoyunun karşısına çıkmıştı. Ortak Akıl Hareketi, sivil toplum kuruluşları, aydınlar, akademisyenler, medya mensupları, kanaat önderleri ve siyasilerden oluşan geniş katılımlı bir platformla, ülkemizdeki demokrasi ve özgürlüklerin alanını genişletmek, her türlü inanç ve hayat tarzını hukuk güvencesine alacak yeni bir anayasa talebi ile ortaya çıkmıştı.

Yeni Asya / İstanbul

28.06.2008


 

Nakliye bedeli eşya sattırıyor

Mazot fiyatındaki artışlara bağlı olarak zamlanan nakliye bedelleri tayinleri çıkan memurlara eski eşyalarını sattırıyor. Petrol fiyatlarına bağlı olarak artan mazot fiyatları sebebiyle nakliye bedeli de bir yılda yaklaşık yüzde 50 zamlandı. Yaz aylarında tayin dönemi başlayan memurlar artan nakliye bedellerinden kaçınmak için eşyalarını ikinci el ev eşyası alıcılarına satmayı tercih ediyor.

MOTORİN fiyatındaki artışlara bağlı olarak zamlanan nakliye bedelleri tayinleri çıkan memurlara eski eşyalarını sattırıyor. Alınan bilgiye göre, petrol fiyatlarına bağlı olarak artan motorin fiyatları nedeniyle nakliye bedeli de bir yılda yaklaşık yüzde 50 zamlandı. Yaz aylarında tayin dönemi başlayan memurlar artan nakliye bedellerinden kaçınmak için eşyalarını ikinci el ev eşyası alıcılarına satmayı tercih ediyor. Diyarbakır’daki Sipahi Pazarı’nda kullanılmış ev eşyası satan Mehmet Erdoğan, her türlü ev eşyası alıp bunların bakımını yaptırdıktan sonra sattıklarını belirterek, müşterilerinin ağırlıklı olarak memurlar ve öğrenciler olduğunu bildirdi. Kendilerine eşya satışlarının daha çok yaz döneminde olduğunu anlatan Erdoğan bunun memurların tayinlerinden kaynaklandığını belirterek, ‘’yıl süresince en çok eşya alımımız yaz döneminde oluyor. Okullarının sona ermesiyle öğrenciler ve tayin döneminde polis, astsubay ve öğretmenler en çok eşya aldığımız kesimler. Eylül ayında ise yeni gelenlere eşya satışlarımız yoğunlaşıyor’’ dedi. Erdoğan, tayincilerin giderken bir kısım eşyalarını satmayı tercih ederken, son 2 yıldır nakliye giderlerindeki artış nedeniyle memurların bütün eşyalarını satmaya başladıklarını anlattı.

/ Diyarbakır

28.06.2008


 

TÜBİTAK dünyanın en iyisi olma yolunda

BİLİMSEL çalışmalarıyla astronomi alanında Türkiye’de önemli projelere imza atan TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi’ne (TUG), binası ve alıcılarıyla 2 milyon dolar değerinde iki yeni teleskop kurulacak.

TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi Müdürü Prof.Dr. Zeki Eker yaptığı açıklamada, TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi’nin kuruluşundan bu yana Türk bilim adamlarının yanı sıra dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen araştırmacılara da proje desteği verdiğini belirtti. Merkezin, Türkiye’de astronomi çalışmaları yapan az sayıdaki kuruluştan biri olduğuna dikkati çeken Eker, bilimsel gözlemler yaparken karşılaştıkları önemli sorunlardan birinin ışık kirliliği olduğunu söyledi.

Eker, ışık kirliliğinin önüne geçilmesi durumunda hem enerji israfının azalacağını hem ekolojik çevrenin zarar görmesinin engelleneceğini ve hem de bilimsel çalışmaların daha duyarlı, anlamlı ve verimli yapılmasının sağlanacağını vurguladı.

Antalya’ya gökyüzü sineması olarak da adlandırılabilecek bir projenin hazırlıklarını yaptıklarını da belirten Eker, şöyle konuştu: ‘’Bir kubbe ekran, merkezinde özel projeksiyon sistemi ve ses düzeneği olan planeteryumlarda binlerce yılda gerçekleşen gök olayları canlandırılabildiği gibi, ay ve güneş tutulmaları, uzay gemisi içinde gezegenlere, galaksilere yolculuk görsel olarak canlandırılabilmektedir. Benzer şekilde planetaryumlar sadece gökyüzünde değil, atom, ve molekül sistemlerinin içlerine seyahat gibi bilimsel olayları da görsel hale getirebilme özelliğine sahiptir.’’

/ Antalya

28.06.2008


 

Yurtkur başvuruları başlıyor

YÜKSEKÖĞRETİM Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR), halen bir yükseköğretim kurumuna devam eden ara sınıf öğrencilerinin yurt, burs, öğrenim ve katkı kredisi başvurularını 1 Temmuz-3 Ağustos 2008 tarihleri arasında yapabileceklerini bildirdi.

YURTKUR’dan yapılan yazılı açıklamada, 2008-2009 öğretim yılında kurumun yurtlarında barınmak, burs, öğrenim ve katkı kredisi almak isteyen öğrenciler için başvuru tarihlerinin belirlendiği kaydedildi.

Buna göre, halen bir yükseköğretim kurumuna devam eden ara sınıf öğrencileri başvurularını 1 Temmuz-3 Ağustos 2008 tarihleri arasında yapacak. Yüksek lisans, doktora, ön kayıt ve özel yetenek sınavı ile yükseköğretim programına girecek öğrencilerin başvuruları ise 22 Eylül-5 Ekim 2008 tarihleri arasında olacak. Kurum yurtlarında barınmakta iken yükseköğretim kurumunu süresi içerisinde bitirememiş artık yıl öğrencilerinin yurt başvuruları, 8-24 Eylül 2008 tarihleri arasında 2007-2008 öğretim yılında barındıkları yurt müdürlüklerine yapılacak. Asıl listeden yurda girmeye hak kazanan öğrencilerin kayıtları ise 1-12 Eylül 2008 tarihleri arasında alınacak. Yurtlar, 8 Eylül 2008 tarihinde hizmete açılacak.

/ Ankara

28.06.2008


 

Osmanlı'nın Konya hayali

ÜLKENİN kuraklık ve çölleşmeye hassas bölgeleri arasında yer alan, tahıl ambarı Konya Ovası’nı sulama projeleri ilk olarak Osmanlı İmparatorluğu zamanında geliştirildi.

Çevre ve Orman Bakanlığı yetkililerinden edindiği bilgiye göre, suya en çok ihtiyaç duyan yerlerden olan Konya Ovası’nın sulanması amacıyla Osmanlı İmparatorluğu döneminde iki kez girişimde bulunuldu. O dönemde de ülkenin tahıl ambarı konumunda bulunan ovayı sulamaya yönelik ilk çalışmalar, 1819 yılında Karaman Valisi Çelik Mehmet Paşa tarafından başlatıldı. 1872 yılında, Çelik Mehmet Paşa’nın projesini tamamlamak isteyen Vali Hafız Paşa, Suğla Gölü’ne akan Beyşehir Çayı’nın mecrasını değiştirmeyi ve ‘’Mavi Boğaz’’ yoluyla Konya Ovası’na akıtmayı denedi. Ancak, Hafız Paşa’nın bu çalışması da sonuca ulaşamadı. Bu dönemden sonra, Göksu Havzası’ndan Konya Ovası’na yılda yaklaşık 415 milyon metre küp su getirecek Mavi Tünel Projesi, 1985’te Turgut Özal’ın başbakanlığı döneminde yeniden gündeme geldi. Konya Ovası’nın yüzde 70’ini sulanabilir hale getirecek olan Mavi Tünel Projesi’nin temeli, 6 Temmuz 2007’de o dönem Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından atıldı.

KONYA SUYA DOYACAK

DSİ tarafından uygulanmaya başlanan Konya Ovası Sulama Projesi çerçevesinde bugüne kadar yapılan yatırımlarla 336 bin 798 hektar alan suya kavuşturulurken, Çevre ve Orman Bakanlığı yetkilileri, bu miktarın 646 bin 820 hektara çıkarılması amacıyla projenin diğer kısımlarının da tamamlanmasına çalışıldığını ifade ettiler. Mavi Tünel'le Konya Ovası’nın yüzde 70’ini sulanabilir hale getirilecek. Yetkililer, ‘’Konya Ovası suya doyacak’’dediler.

/ Konya

28.06.2008


 

Doğu'da imamların lojman sıkıntısı var

DİYANET İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Şevki Aydın, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki köylerin çoğunda lojman bulunmadığı için din görevlilerinin barınma noktasında sıkıntı yaşadığını söyledi.

Prof. Dr. Aydın, bu iki bölgedeki lojman sıkıntısını gidermek amacıyla çalışma başlatacaklarını belirtti. Bu konuda vatandaşlar ve hayırsever iş adamlarından da destek beklediklerini ifade eden Aydın, şunları söyledi: "Diyanet İşleri Başkanlığının bütçesinin tamamına yakını personel giderine gidiyor. Biz bu sıkıntıları gidermek amacıyla Türkiye Diyanet Vakfı’nı (TDV) harekete geçireceğiz.’’ TDV’nin de tek başına bu sorunun üstesinden gelmesinin mümkün olmadığını dile getiren Aydın, vatandaştan ve hayırsever iş adamlarından destek beklediklerini bildirdi.

/ Ankara

28.06.2008


 

Bitkiler “göç ediyor”

KÜRESEL ısınma yüzünden son 10 yılda birçok bitki türünün daha yükseklere göç ettiği bildirildi.

Amerikan Science dergisinin haberine göre, uluslar arası bir ekip, deniz seviyesinden 2600 metre yükseklikte bulunan 171 orman bitkisinin 1905-1985 ve 1986-2005 yılları arasındaki dağılımını karşılaştırdı. Uzmanlar bu araştırmalarının sonucunda, bu bitkilerin 10 yılda bir ortalama 29 metre tırmandıklarını belirlediler. Bu gözlemler, iklim değişikliklerinin bitki çeşitlerinin sadece enlem ve boylamdaki dağılımını değil, yükseklikteki dağılımını da etkilediğini gösterdi.

/ Washington

28.06.2008


 

Aşırı sıcaklar, yaşlıları ve çocukları vurdu

MUĞLA'DA 3 gündür etkili olan aşırı sıcaktan etkilenen yaşlılar ve çocuklar hastanelerde yoğunluğa sebep oldu.

Muğla Devlet Hastanesi Acil Servis Sorumlusu Acil Tıp Uzmanı Dr. Birdal Yıldırım, yaptığı açıklamada, bölgede etkili olan sıcak havanın en çok 0-1 yaş grubundaki çocukları ve yaşlıları olumsuz etkilediğini belirterek, ‘’Son 3 günde aşırı sıcaktan kaynaklanan şikâyetlerle 120 kişi acil servise geldi’’ dedi. Sıcak havanın etkisini göstermeye başlamadan yaşlılara yönelik uyarılarda bulunduklarını hatırlatan Yıldırım, özellikle yüksek tansiyon, şeker ve kalp hastalarının bugünlerde sokağa çıkmaması gerektiğini, çıkanların da çok dikkatli olması gerektiğini söyledi. Hastalar ilk müdahale sonrasında bir süre gözetim amacıyla servislere yatırılıyor veya gözetim odalarında serum verilerek tedavi ediliyor.

/ Muğla

28.06.2008


 

Van Göl'ü için tehlike kapıda

YÜZÜNCÜ Yıl Üniversitesi Coğrafya Bölüm Başkanı Ali Fuat Doğu, Van Gölü’nün güneyinde, tamamen erimek üzere olan ve yok olmaya yüz tutan küçük buzullar tesbit ettiklerini söyledi.

Prof. Dr. Doğu, yaptığı açıklamada, Doğu Anadolu Bölgesi’nin yüksek kesimde yer alması sebebiyle buzulların yaygınlık gösterdiğini, Türkiye’de buzulların sıklıkla ve yanyana görüldüğü en önemli alanın, Doğu Anadolu Bölgesi olduğunu belirtti. Bölgenin en önemli buzul dağlarının, Cilo ve Sat dağları ile Ağrı Dağı olduğunu anlatan Prof. Dr. Doğu, Gevaş ile Bahçesaray arasında bulunan ancak çok fazla bilinmeyen bu küçük buzul alanlarında, hızlı şekilde geri çekilme tespit edildiğini bildirdi. Prof. Dr. Doğu, şunları kaydetti: ’’Bu alanlarda, 30-40 yıl önce yapılan çalışmalar ile bugünkü gözlemimiz arasında büyük bir fark bulunmaktadır. Bu buzullar 3 yıl daha dayanamayacaktır. Bölgedeki bu buzulların ömrünün son günlerini yaşadığını söyleyebiliriz. Söz konusu buzullar, Doğu Anadolu Bölgesi’nin önemli su kaynakları olmakla birlikte Van Gölü’nü besleyen derelerin de kaynağı olarak bilinmektedir’’ dedi.

/ Van

28.06.2008


 

Zafer Üskül: Af teklifi söz konusu değil

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin, herhangi bir af önerisi içermediğini bildirdi.

Zafer Üskül, yaptığı yazılı açıklamada, ‘’Teklifle, bir af değil, yürürlükteki şartlı salıverme koşullarındaki bir haksızlığın giderilmesi amaçlanmaktadır’’ dedi. Üskül, açıklamasında, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun ‘’infaz koşulu’’ başlıklı 4. maddesinin, ‘’mahkumiyet hükümleri kesinleşmedikçe infaz olunamayacağını ve şartlı salıverilmeden yararlanabilmek için mahkumun kurumdaki infaz süresini iyi halli olarak geçirmesi gerektiğini’’ düzenlendiğini hatırlattı. Ceza Muhakemesi Kanunu ve Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun gereğince, yapılan yargılama sonunda mahkeme tarafından verilen kararın kesinleşmesi ile sanığın hükümlü statüsünü aldığını ve alınan cezanın hürriyeti bağlayıcı ceza olması durumunda da bu kişilerin şartlı salıverme hükümlerinden yararlanabileceğini kaydeden Üskül, “Önerilen teklifin afla ilgisi bulunmamaktadır. Teklifle, bir af değil, yürürlükteki şartlı salıverme koşullarındaki bir haksızlığın giderilmesi amaçlanmaktadır’’ dedi.

/ Ankara

28.06.2008


 

Türk demokrasisini Zerdari savunacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Halk Partisi Eş Başkanı Asıf Ali Zerdari’yi kabul etti. Başbakanlık Resmi Konutunda gerçekleşen kabul yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Pakistan Eski Başbakanlarından ve bir suikast sonucu hayatını kaybeden Benazir Butto’nun eşi olan Zerdari kabulden sonra yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan’ın kendisi ve beraberindeki heyeti çok güzel karşıladığını söyledi. Başbakan Erdoğan ile Türkiye - Pakistan arasındaki ikili ilişkileri ve tarihe dayanan dostluğu görüştüklerini kaydeden Zerdari, Sosyalist Enternasyonal toplantısına katılmak için Yunanistan’a gideceğini, ancak gidiş yolunda Türkiye’ye uğramadan geçemediğini ifade etti. Zerdari, şunları söyledi: ‘’Sosyalist Enternasyonal toplantısında Türk demokrasisi hakkında bazı bilgiler de vereceğim. Türk demokrasisinin iyi bir yere gelmesini oradaki yetkililerle görüşeceğim. Pakistan ile Türkiye arasında çok sıcak ilişkiler var. Ben buraya Pakistan halkının, kardeşleri Türk halkına olan sevgisini getirdim. Mesajlarını ilettim. Şu anda Pakistan’da demokratik bir hükümet var. Şehit merhum Benazir Butto’nun hükümeti var şu anda iktidarda, koalisyonun büyük ortağı. Çok uzun bir yolumuz var, hem demokrasi yolunda hem gelişme yolunda. Özellikle, Türkiye ile ortak olan, tarımımızı geliştirme konusunda çok büyük adımlar atacağız. Bu arada, Pakistan’daki hükümete de Türk firmalarına öncelik vermeleri ve Türkiye’deki dostlarıyla görüşmelerini tavsiye edeceğim. Yaşasın Pakistan Türkiye dostluğu.’’

Asıf Ali Zerdari CHP Genel Merkezi’ndeki CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile de görüştü. Basına kapalı olarak, yaklaşık 30 dakika süren görüşmeye ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. Pakistan Halk Partisi Eş Başkanı Zerdari, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından da kabul edildi. Gül’ün, Çankaya Köşkü’ndeki makam odasında basına kapalı gerçekleşen görüşmenin başlangıcında gazetecilerin görüntü almasına izin verildi.

/ Ankara

28.06.2008


 

Eroğlu: Nükleer enerji, çevreye zarar vermez

ÇEVRE ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, ‘’Nükleer enerji temiz bir enerjidir. Uygun teknoloji ile yapıldığı zaman çevreye hiçbir şekilde zarar vermez, buna ihtiyaç vardır’’ dedi.

Bazı ziyaret, toplantı ve açılışlar için Kocaeli’ne gelen Bakan Eroğlu, Valiliği ziyaret etti. Kocaeli’de çevre ile ilgili sorunları tartışıp karara bağlamak için, bakanlığına bağlı 9 genel müdür ile geldiğini ifade eden Eroğlu, daha sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. Türkiye’nin, enerji ihtiyacını, dışarıya bağımlı kalmadan, enerji çeşitliliğini ve arz güvenliğini de dikkate alarak en uygun şekilde çözmesi gerektiğini bildiren Eroğlu, şunları kaydetti: ‘’Çünkü, bizim maalesef petrolümüz yok. Doğal gazımız yeteri kadar yok. İster istemez elimizdeki bütün hidroelektrik kaynaklarını kullanmamız lazım. Tamamını kullansak dahi yılda 130 milyar kilovat saat yapıyor. Şu andaki ihtiyacımız ise yılda 200 milyar kilovat saat. Yakın gelecekte, 2020 yılında ihtiyacın 400-450 milyar kilovat saat olacağı ortada. Bu nedenle sadece doğal gaza bağlı kalamazsınız. Rüzgar, güneş, hidrojen enerjisini de, nükleer enerjiyi de düşünmemiz gerekir. Aksi taktirde enerjisiz kalırız. Nükleer enerji temiz bir enerjidir. Uygun teknoloji ile yapıldığı zaman çevreye hiçbir şekilde zarar vermez buna ihtiyaç vardır. Almanya, Amerika, Bulgaristan, Rusya Ukrayna hatta Ermenistan enerjiyi nükleer enerjiden sağlıyor. Nükleer enerji kurmazsanız yanlış olur. Çevre açısından hiç bir sakıncası yoktur. Bunu rahatlıkla söylüyorum. Çevreciler boşuna bağırmasın. Yapılması gerekiyor, yapılacak. Hükümetimiz karar verdi. Mutlaka 4-5 bin megavatlık kurulu güçte olacak. Arkasından ikincisi yapılacak. 8 veya 10 bin megavatlık kurulu güçlü nükleer enerjiye sahip olmamız lazım.’’

/ Kocaeli

28.06.2008


 

Tavşanlı DP’de Bilge, güven tazeledi

DEMOKRAT Parti (DP) Tavşanlı İlçe Kongresinde Hasan Bilge yeniden başkan seçildi.

Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Salonunda yapılan kongreye katılım yoğun oldu. Divan başkanlığını DP Genel İdare Kurulu Üyesi İlhami Özatağ’ın yaptığı kongreye, DP Genel Başkanı Süleyman Soylu ile eski Başbakanlardan Prof. Dr. Tansu Çiller birer kutlama mesajı gönderdiler. Kongrede yapılan seçimde Hasan Bilge yeniden DP Tavşanlı İlçe Başkanı seçildi.

Yeni Asya / Tavşanlı

28.06.2008


 

Nuri Okutan “Yılın valisi”

SEÇİLMİŞLERİ ve Atanmışları İzleme Derneği’nin (İZDER) bu yıl 7’cisini düzenlediği “Türkiye’de Yılın Adamları ve Kuruluşları” ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Türkiye Belediyeler Birliği’nde düzenlenen törene, ödüle lâyık görülen isimler ve çok sayıda davetli katıldı. Türkiye’de “Yılın Valisi” seçilen Trabzon Valisi Nuri Okutan, ödülden dolayı onur duyduğunu belirterek, “Bu ödüle layık görülmem beni fazlasıyla onurlandırdı” dedi. İZDER tarafından ödüle lâyık görülen diğer isimler işe şöyle: “TBMM Başkanı Köksal Toptan, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün.”

Kahraman Alpak / Trabzon

28.06.2008


 

İstanbullulara su tasarrufu çağrısı

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, barajlardaki doluluk oranının yüzde 34’lere gerilediğine işaret ederek, “Tasarrufa devam edildiği müddetçe İstanbul’a su sıkıntısı yaşatmayacağız” dedi.

Topbaş, İstanbul’a 60 adet yeni yol süpürme aracının katılması dolayısıyla Dolmabahçe’de düzenlenen törenin ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. İstanbul’daki barajların doluluk oranının yüzde 34’lere düşmesi sebebiyle şehirde yaz aylarında su sıkıntısı yaşanıp yaşanmayacağına ilişkin soru üzerine Topbaş, şunları kaydetti: “Barajlarla ilgili doluluk oranlarımız geçen yıl yüzde 37, şu an da ise yüzde 34. Yani geçen yıla göre bir eksikliğimiz var. Burada bakıldığında, geçen yıl Melen çayımız yoktu, bu sene Melen çayımız var. İstanbullular dikkat ediyorlar. Sıcaklar buharlaşmayı arttırdı bunu biliyoruz. Tasarrufa devam edildiği müddetçe İstanbul’a su sıkıntısı yaşatmayacağız.”

/ İstanbul

28.06.2008


 

Askerî araca silâhlı saldırı: 2 yaralı

GİRESUN'UN Dereli ilçesi kırsalında teröristlerce askerî araca yapılan silâhlı saldırıda 2 asker yaralandı.

Dün sabah saatlerinde Dereli ilçesi kırsalında devriye görevi yapan askerî araca, pusu kuran bir grup terör örgütü mensubunca ateş açıldı. Saldırıda Jandarma Astsubay Başçavuş Bülent Özsoy ile Uzman Çavuş Taner Şensoy yaralandı. Yaralı askerler, Dereli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Vali Mustafa Taşkesen, yaptığı yazılı açıklamada, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığını, vatandaşların dikkatli olmalarını, şüpheli gördükleri kişileri de en yakın güvenlik güçlerine bildirmelerini istedi. Bu arada, Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinde, terör örgütü örgütü PKK üyeleri tarafından güvenlik güçlerine, taciz ateşi açıldığı bildirildi. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine, teröristler püskürtüldü. Olayın ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

/ Giresun

28.06.2008


 

Hızlı internet 1 Temmuz'da

TÜRKİYE, yeni nesil hızlı internet ile 1 Temmuzda tanışacak. İnternet hızının 8 kat artarak 4 megabitten 32 megabite çıkaracak VDSL2’nin (Very High Speed Digital Subscriber Line-Yüksek Hızlı Sayısal Abone Hattı) aylık ücreti 169 YTL olarak belirlendi.

Türk Telekom yetkililerinden edinilen bilgiye göre, VDSL2 teknolojisinin hizmete girmesi ile birlikte şu anda 4 megabit olan internet hızı 8 kat artarak 32 megabite çıkacak. Hızın artması ile kullanıcılar internet üzerinden film veya müzikleri daha kısa sürede indirebilecek, interaktif oyunlar daha hızlı oynanabilecek. VDSL2 ile birlikte IPTV’nin de altyapısı hazırlanmış olacak. VDSL2’nin 32 megabitlik hızı ile 700 megabyte büyüklüğündeki bir filmin internetten indirilmesi sadece 4 dakika sürecek. VDSL2 için altyapısını geliştiren ve yenileyen Türk Telekom, çalışmalar kapsamında kablo ve kutu yenilemeleri de gerçekleştirdi. Türk Telekom VDSL2’yi İnternet Servis Sağlayıcıları aracılığıyla hizmete sunacak. İnternet kullanıcıları VDSL2’ye aylık 16 megabit için 129 YTL, 32 megabit için 169 YTL ödeyecek.

/ Ankara

28.06.2008


 

'Kene' Meclis gündeminde

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı taşıyan kenenin, biyolojik silah olarak Türkiye’de denendiğine ilişkin iddiaların gerçeği yansıtıp yansıtmadığını sordu.

Ekici, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cevaplandırması talebiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, KKKA’nın Türkiye’de ilk kez 2002’de görüldüğünü ve bugüne kadar pek çok vatandaşın ölümüne sebep olduğunu belirtti. Bu hastalıkla ilgili olarak küresel ısınmanın, virüsün yayılmasında etkili olduğu yönündeki söylemlerin bulunduğunu belirten Ekici, hastalığın hangi yolla bulaştığını, hastalıkla mücadele konusunda alınan önlemleri, ek olarak hangi önlemlerin alınmasının düşünüldüğünün açıklanmasını istedi. Hacettepe Üniversitesi Halk Sağlığı Bölümü ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden bazı akademisyenlerin “Kenenin, CIA ve FBI’nın biyolojik silâhlar listesinde bulunduğu” yönünde iddiaları bulunduğunu kaydeden Ekici, “Şu ana kadar dünyadaki en büyük KKKA salgınının Türkiye’de yaşandığı iddiası doğru mudur? Doğru ise bunun nedenleri nelerdir? Bu hastalığı taşıyan kenenin biyolojik silâh olarak Türkiye’de denendiği yolundaki iddiaların doğruluk payı nedir? Bu konuyla ilgili yapılan araştırma var mıdır?” diye sordu.

/ Ankara

28.06.2008


 

Avrupa Konseyinden Talat’a dâvet

AVRUPA Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM), eylül ayındaki genel kurul toplantılarına KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas’ı davet edecek.

AKPM başkanlık divanının dün yaptığı toplantıda, Talat ve Hristofyas’ın genel kurulda konuşma yapmak üzere Strasbourg’a davet edilmesi kararlaştırıldı. AKPM, Rum kesiminin BM’nin barış planını referandumla reddetmesinin ardından, KKTC’li parlamenterlerin genel kurul ve komisyon toplantılarına “gözlemci statüsüyle” katılmasına onay vermişti.

/ Strasbourg

28.06.2008


 

Ecdad yadigârı kuşlara sahip çıkılıyor

Osmanlı’nın Bursa fethi sırasında Balkanlar’dan getirdiği ‘Bursa oynarı’ cinsi güvercinler aradan geçen asırlara rağmen değerini koruyor.

OSMANLI'NIN Bursa fethi sırasında Balkanlar’dan getirdiği ‘Bursa oynarı’ cinsi güvercinler aradan geçen asırlara rağmen değerini koruyor. Bursa Oynar Güvercini Sevenler ve Yetiştirenler Derneği yetkilileri; “Bu kuşlar bize atalarımızdan miras kaldı. Bugün tüm dünyanın yakından bildiği kuşları halen Bursa’mızda bilmeyenler, duymayanlar var” diyerek Bursa Oynarı’na yönelik tanıtım atağına geçmeye hazırlanıyor. Osmanlı’nın kuruluş yıllarındaki başarılı komutan Timurtaş Paşa’nın Balkanlara yaptığı seferler sırasında başşehir Bursa’ya getirdiği öğrenilen ‘Bursa Oynarı’ cinsi güvercinler aradan asırlar geçmesine rağmen bir grup gönülllü tarafından yetiştiriliyor. Halen Bursa, İstanbul, Afyon gibi illerde yetiştiriciliği yapılan Bursa Oynarı’nın kamuyuonua yeterice tanıtılması amacıyla bir dizi faaliyet yapacaklarını söyleyen Bursa Oynar Güvercini Sevenler ve Yetiştirenler Derneği Genel Sekreteri Hüseyin Karlık; “1335 yılında Kara Timurtaş Paşa bu kuşları şehrimize getirmiş. Bursa Oynar Güvercin ırkının renk tonuna hemen hemen başka hiçbir güvercin ırkında rastlanmaz. Yanar döner çok parlak bir siyah renge sahiptir. Gaga çıkışları avuklu (genişçe), gaga rengi ile göz çerçeveleri uyumlu, diğer güvercinlere göre açık gözlüdür. Kafaları şekillidir. Ayakları kırmızı, tüysüz ve tozluksuzdur. Oynak uçuşlu, sert kanat alan, uçurulduğunda diğer kuşlara sokulmayan (dağınık uçan), sadece kendi salması üstünde ve çevresinde sert ve kısa takla atabilen, pırıltıya önem vermeyen, antrenmanlı uçurulduğunda 4 -5 saat ve daha fazla uçabilen güvercinlerdir. Bu yüzden bu kuşlara uçuş atletleri de denir” dedi.

Bursa Oynarı’nın bütün dünyada bilinmesine karşın Bursa Hayvanat Bahçesi’nde olmadığına dikkat çeken Hüseyin Karlık, Bursalı kuş yetiştiricileri olarak üzgün olduklarını söyledi. Bu kuşları para için yetiştirmediklerinin altını çizen Hüseyin Karlık; “Bizimkisi bir sevda. Osmanlı atalarımızdan kalmış mirasa sahip çıkmak derdindeyiz. Kimse bu işi para için yapmaz. Mesaimizden fedakârlık yapıp bu kuşlara zaman ayırıyoruz. Tek derdimiz Bursa'mızın sembolü olan bu kuşların önce şehrimizde sonra bütün Türkiye’de tanınmasıdır” diye konuştu.

/ Bursa

28.06.2008


 

Mars toprağı bildiğimiz toprak

NASA'NIN bir ay önce Mars’a gönderdiği ve gezegen üzerindeki araştırmalarını sürdüren Phoenix uzay aracı, Mars toprağının tuzlu ve Dünya üzerindeki toprağa benzer bir yapısı olduğunu tesbit etti.

Bilimadamları, son bulguların, Mars üzerinde ilkel hayat formları gelişmesine uygun şartların olabileceği yönündeki umutları artırdığını kaydetti. Mars araştırmalarını yürüten ekipten Tufts Üniversitesi uzmanı Samuel Kounaves, Mars toprağının yapısının “zehirli” olduğu yolunda bir veriye rastlanmadığını, aksine hayat formlarının gelişmesine uygun göründüğünü söyledi. Geçen hafta, yüzeyin altında buz olduğu yolunda deliller bulan uzay aracı Phoenix, Mars yüzeyinde şu ana kadar, canlı varlıkların temel yapı maddesi olan “organik karbon” tesbit etmedi. Karbon içermeyen mineralleri belirlemek için planlanan son deneyin sonucunda Mars toprağının, magnezyum, sodyum, potasyum ve klorür içerdiği belirlendi. Kounaves, Dünya’daki içinde hiç organik madde bulunmayan toprak çeşidinin de benzer özellikler taşıdığını, bazı bitkilerin böyle bir ortamda yetiştirilebildiğini ve bazı bakterilerin de büyüyebildiğini kaydetti. Uzmanlar, Mars toprağındaki minerallerin hayat formlarını destekleyebileceğini söylemek için yine de çok erken olduğunu belirtiyor.

/ Los Angeles

28.06.2008


 

Keneye karşı zeytinyağı

SÜLEYMAN DEMİREL Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Güler Yaylı, kene ısırıklarında zeytinyağı ve vazelin kullanılması gerektiğini bildirdi.

Prof. Dr. Güler Yaylı, kene ısırmasında neler yapılması konusunda bilgi verdi. Kene ısırmasında alkol veya ispirto yerine zeytinyağı ve vazelin kremi kullanılması gerektiğini kaydeden Yaylı, şunları söyledi: ‘’Kene ısırması vak'alarında keneyle oynamayın, alkol veya ispirto gibi maddeler kullanmayın. Bunun yerine kenenin bulunduğu bölüme zeytinyağı veya vazelin kremi sürün. Bunları bolca sürdüğünüz takdirde kenenin bulunduğu bölümde hava sıkışması yaşanıyor. Mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna giderek, kenenin bir doktor tarafından çıkarılmasını sağlayın.’’ Prof. Dr. Yaylı, Sağlık Bakanlığı tarafından önerilen spreyi kendilerinin de önerdiğini söyledi.

/ Isparta

28.06.2008


 

Uyanık müşteriler

OSMANİYE'DE, hamile kadınlara bedava ikramda bulunan bir pastane işletmecisi, karnına yastık bağlayanların sayısı artınca, bir kadın personel görevlendirerek, tedbir almak zorunda kaldı.

Alibeyli Mahallesi İstasyon Caddesi’nde yaklaşık 10 yıl önce faaliyete geçen pastanenin işletmecisi Hamit Gümüş, 7 yaşından küçük 70 yaşından büyükler ve hamile kadınlara hafta sonlarında bedava ikramda bulunarak başlattığı kampanyası ilgi görünce, kampanyayı hamile kadınlar ve gelin-damatla sürdürdüğünü belirterek, şunları söyledi: Hamit Gümüş, eşi Sunay ile, pastaneyi kurduğu yıllarda evlendiğini, ancak, 5 yıl süreyle çocuğunun olmadığını belirterek, ‘’O yıllarda eşim, pastanemize gelen hamilelere hayranlıkla bakardı. O dönemde, (çocuğumuz olursa hamilelere bedava ikramda bulunacağız) diye konuşmuştuk. 5 yıllık tedavinin ardından çocuğumuz oldu. Bu sebeple, gelin ve damat kampanyasını belki ileride noktalayabiliriz, ancak hamile kadınlara bedava ikramı sürdüreceğiz’’ dedi.

/ Osmaniye

28.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır