"Gerçekten" haber verir 28 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

En başarılı turnuvamız oldu

(A) Milli Futbol Takımı, üçüncü kez katıldığı Avrupa Şampiyonası finallerinde başarılı sonuçlarıyla dikkati çekti.

Daha önce katıldığı iki turnuvada sadece 3 gol atabilen Türkiye, Almanya'ya 3-2 yenilenerek yarı finalde elendiği 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 8 gol kaydetme başarısını gösterdi. (A) Milliler, şimdiye kadar finallerde 10'ar golü bulunan finalist Almanya ve kupadan elenen Hollanda'nın ardından diğer yarı finalist İspanya ile birlikte 8'er golle bu iki ülkeyi izledi. Maç başına 1.6 gol ortalaması tutturan ay-yıldızlıların 3 golü Semih Şentürk'ten geldi. Semih'i, 2'şer golle Arda Turan ve Nihat Kahveci, 1 golle de Uğur Boral izledi. Son dakikalarda oyuna girip attığı gollerle de dikkati çeken Semih, 3 golünü sahada kaldığı 257 dakikada atmayı başardı. Arda 316 dakikada 2, Nihat 302 dakikada 2 ve Uğur da 148 dakikada 1 gole imza attı. Turnuvada bir tek yarı finaldeki Almanya maçında 22. dakikada Uğur Boral'ın attığı golle öne geçen Türkiye, şampiyonadaki 5 maçında toplam 13 dakika üstün oynayan taraftı. Milliler, finallerde attıkları 8 gole karşın 5 maçta 9 golü de kalesinde gördü.

EN BAŞARILISI 2008 OLDU

Türkiye, ilk kez katıldığı 1996 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda gol atamadan ve galibiyetsiz turnuvayı tamamladı. (A) Milli Takım, Portekiz ve Hırvatistan'a 1-0, Daninmarka'ya ise 3-0 yenilerek, turnuvaya grup maçları sonunda veda etmişti. 2000'de Belçika ve Hollanda'nın ev sahipliğinde organize edilen Avrupa Şampiyonası'nda ise Türk Milli Takımı, İtalya, İsveç ve Belçika'nı yer aldığı grupta ikinci olarak çeyrek finale yükseldi. Ay-yıldızlılar, gruptaki ilk maçında İtalya'ya 2-1 yenildi. İkinci mücadelesinde İsveç ile 0-0 berabere kalan Türkiye, Belçika'yı 2-0 yenerek, tarihinde ilk kez çeyrek final sevinci yaşamıştı.

EN ÇOK KART GÖREN EKİP OLDUK

Şampiyonadaki maçlarında hakemler sarı kartlarını en çok Türk Milli Takımı için kullandı. Türkiye'nin karşılaşmalarında görev alan hakemler, maç başına 3.2 ortalama ile toplam 16 kez sarı kartlarını Türk futbolculara gösterirken, 1 kez de kırmızı karta başvurdular. Bu istatistik ile ay-yıldızlılar, finallerin en çok sarı kart gören ekibi oldu.

ALMANYA MAÇININ EZİCİ SONUÇLARI

Almanya maçına kadar toplam 47 şu atan milliler, rakibi karşısında 17 şut kullandı. Bu şutlardan 11'i kaleyi bulurken, 6'sı da dışarı gitti. Türkiye toplamda ise rakip kalelere 64 şut girişiminde bulundu, 12.8 şut ortalamasını tutturdu. Finale yükselen Almanya ise maç boyunca toplam 7 şut atarken, bunlardan 3'ü hedefi buldu ve gol oldu, 4 şut ise dışarı çıktı. Futbolda ''Dünya devi'' kabul edilen Almanya karşısında 8 kez köşe atışı kullanan Milliler, rakiplerine ise sadece 2 kez bu imkanı tanıdı. Rakibine 15 kez faul yapan (A) Milli Takım, 14 kez de faulle durduruldu. Türkiye, rakibi karşısında yüzde 55'lik oranla topa sahip olurken, Almanya yüzde 45'te kaldı. Ay-yıldızlılar, 32.59 dakika topla oynarken, rakip Almanya ise 27.34 dakika topu kullandı.

28.06.2008


 

2008'i FATİH TERİM KAZANDI

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası yarı finalinde yapılan Türkiye-Almanya maçının yankıları Alman basınında, Türk milli takımına ve Türk taraftarlara övgüler ile sürüyor.

B.Z gazetesi, ''Dostluk gecesi için teşekkürler'' başlığıyla birinci sayfadan verdiği haberde, Türk taraftarların maç sonrasında büyük ölçüde sakin davrandıklarını, Alman dostlarını tebrik ettiklerini ve yer yer birlikte kutlamalar yaptıklarını yazdı. Gazetede, ''Şimdi Almanya'yı destekliyoruz'' başlığıyla verilen haberde, Türklerin maç sonrasında çok üzgün olmalarına rağmen bu şekilde konuştukları ve çoğunun içtenlikle Alman milli takımını finalde desteklediği ifade edildi. Gazetenin spor sayfalarında da Türkçe olarak ''Türk kahramanlara sonsuz teşekkürler'' başlığıyla verilen haberde, teknik direktör Fatih Terim'in, çok adil davranan bir teknik direktör olduğu, maç sonrasında bazı Alman oyuncuları da tebrik ettiği ifade edildi. Diğer bir haberde de Türk halkının hatalı gol yemesine rağmen Rüştü'yü ''penaltı kahramanı'' olarak teselli ettiği kaydedildi. Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi, Türk milli takımının eksik oyuncularına rağmen Almanya'ya üstün tekniklerini gösterdiği, yenilgiye rağmen Terim'in bu turnuvada kazanan kişi olduğu ve şimdi kariyer yaptığı belirtildi.

30 MİLYON ALMAN MAÇI TV'DEN İZLEDİ

Türkiye-Almanya maçındaki görüntü kesintileri sırasında Almanya'nın Hamburg kentindeki su tüketiminin büyük ölçüde arttığı bildirildi. Hamburg Su İşletmeleri tarafından yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye-Almanya karşılaşmasının ilk yarısı sırasında ortalama 9 bin 371 metreküp olan su tüketimi devre arasında 19 bin 680 metreküpe yükseldi. Alman ZDF televizyonunda ikinci yarı sırasında meydana gelen 2 görüntü kesintisi sırasında da su tüketiminin büyük ölçüde arttığı, ilk kesinti sırasında su tüketiminin 16 bin 604 metreküp, ikinci kesinti sırasında da 14 bin 411 metreküp olduğu kaydedildi. ZDF tarafından yapılan açıklamada da, karşılaşmayı yaklaşık 29,43 milyon insanın ekran başında seyrettiği bildirildi.

28.06.2008


 

İspanya final sevinci yaşıyor

AVRUPA Futbol Şampiyonası'nda Rusya'yı 3-0 yenerek finale yükselen İspanya'da gazeteler takımlarının kupayı kazanacaklarından emin ifadeler kullandı.

''En iyiyiz'' manşetini atan Marca gazetesi, Almanya maçı için ''Hiç şüphe yokki İspanya daha iyi ama temkinli olmak lazım henüz hiçbirşey kazanmadık. İspanya, ortasaha oyuncularının sayesinde hafızalarda kalacak bir maçta orkestra gibi çalışıyor'' yorumunda bulundu. İç sayfalarında ''Tarihi bir futbol banyosu ile finale. Zafer senfonisi'' başlıklarını da kullanan Marca, İspanya milli takımının uzun yıllar tartışıldıktan sonra Luis Aragones ile stilini bulduğunu yazdı.

GAZETELER KUPAYA ŞARTLANDI

As gazetesi de ''Elbetteki yapabiliriz. İspanya, futbolunu güzel sanatlar kategorisine yükseltti. Mükemmel bir maç'' ifadelerini başlığına çıkartarak, İspanyolların ''gurur duyacakları bir milli takımı olduğunu'' belirtti. Diğer İspanyol gazetelerinde ise ABC ''İspanya, oleyler arasında finalde'', El Pais ''İspanya, Avrupa'da göz kamaştırıyor'', El Mundo ''Şöhrete bir adım'', La Razon ''İspanya, İspanya, İspanya'', Que ''Almanya titriyor!'' ifadelerini manşetine taşıdı. Tek Avrupa Kupası'nı 1964 yılında kazanan İspanya, son olarak 1984 tarihinde Fransa ile oynadığı finali kaybederek, 2. olmuştu. İspanyol basını 24 yıl aradan sonra gelen finalin favorisi olduklarını vurguladı. Öte yandan İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Luis Aragones, ''2 yıldır bu yolda yürüyoruz. İspanya, aşağılık kompleksini aştı'' derken, genç oyunculardan oluşan İspanya'nın 2010 Dünya Kupası'nda da ''heyecan verici'' sonuçlar alabileceğini savundu. Luis ayrıca, finale kalmalarından dolayı büyük mutluluk duyduğunu, maça gelen torunlarının kendisini ağlattığını ifade etti.

28.06.2008


 

F.Bahçeli Semih ve Ömer NBA'ye seçildi

AMERİKAN Profosyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) 2007-2008 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Boston Celtics, ikinci tur 60. sıradan oyuncu seçme hakkını Fenerbahçe'nin milli oyuncusu Semih Erden'den yana kullandı.

Portland Trail Blazers ise bir diğer Fenerbahçeli milli oyuncu Ömer Aşık'ı 36. sıradan draftta seçti. Semih Erden'in, draftta seçilen son isim olarak Boston Celtics organizasyonuna dahil olduğu bildirildi. Geçtiğimiz sezon Avrupa Ligi'nde 15 maçta 19.1 dakika süre alan Semih, 6.7 sayı 4.3 ribaund ve 0.6 asist ortalamalarıyla sezonu tamamlamıştı. Semih özellikle sezon içerisinde çeyrek final mücadelesinde İtalyan temsilcisi Montepaschi Siena karşılaşmasında 12 sayı, 7 ribaund, 2 asist ve 2 top çalmalık performansıyla dikkat çekmişti.

BLAZERS, ÖMER AŞIK'I SEÇTİ

NBA Draftına giren Fenerbahçe Ülkerli milli oyuncu Ömer Aşık, 36. sıradan Portland Trail Blazers tarafından seçildi. New York Knicks'den ikinci tur hakkını alan Portland Trail Blazers'ın, bunu Ömer Aşık'ı seçerek kullandığı bildirildi. Geçtiğimiz sezon Avrupa Ligi'nde 15 karşılaşmada 18.3 dakika süre alan Ömer Aşık, 7.8 sayı, 5.5 ribaund ve 2.1 blok ortalamaları yakalamıştı.

28.06.2008


 

Arda'ya İtalya'dan resmî bir teklif yok

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde gösterdiği performans ile Avrupa kulüplerinin gözdesi haline gelen Arda'nın menajeri Ahmet Bulut, genç oyuncunun İtalya'dan bazı kulüplerle anlaştığı şeklindeki haberleri yalanladı.

Ahmet Bulut, kendisi için medyada çıkan ''Arda için İtalyan kulüpleri ile görüşecek'' haberlerinin gerçeği yansıtmadığını dile getirerek, ''Arda'yı isteyen kulüp, benden önce Galatasaray'a başvurmalı. Arda'nın sözleşme devam ediyor ve kararı Galatasaray verecek. Bana gelen kulüplere, önce Galatasaray ile anlaşmaları gerektiğini bildiriyorum. Arda'nın iddia edildiği gibi seneye kesinlikle İtalya'da olduğu doğru değil'' dedi.

LİNCOLN DÜN DE ANTRENMANA GELMEDİ

Öte yandan Galatasaray, yeni sezon hazırlıklarını yaptığı antrenmanla sürdürdü. Teknik Direktör Michael Skibbe yönetiminde gerçekleştirilen antrenmana, milli takımlarda bulunan futbolcular katılmazken, antrenmanda 8 PAF takımı oyuncusu da yer aldı. 1,5 saat süren antrenmanATürkiye'ye dönmediği bildirilen Lincoln katılmadı. Lincoln'ün Türkiye'ye geliş tarihi konusunda açıklama yapılmadı.

28.06.2008


 

F.Bahçe'de sağlık kontrolüne Önder Turacı da katıldı

FENERBAHÇE'DE 20082009 futbol sezonu hazırlıkları öncesi sağlık kontrolleri başladı.

Sarılacivertli ekipten yerli ve yabancı 15 futbolcuya, futbol takımı idari menajeri Volkan Ballı ve kulüp doktoru Piyer Arzuman eşliğinde Kadıköy Acıbadem Hastanesi'nde sezon başı sağlık kontrolleri yapıldı. Sezon bitmeden Rus kulüp FK Moskova ile anlaşarak ön protokol yapan, daha sonra bu kararından vazgeçen ve Fenerbahçe ile yeniden anlaşan Önder Turacı da sağlık kontrollerinde yer aldı. (A) Milli Futbol Takımı'nın Avrupa Futbol Şampiyonası kadrosunda yer alan ve dün yurda dönen Volkan Demirel, Semih Şentürk ve Uğur Boral'ın da yer aldığı kontrollere katılan diğer futbolcular Yasin Çakmak, Can Arat, Ali Bilgin, Deniz Barış, Selçuk Şahin, Gürhan Gürsoy, İlhan Parlak, Volkan Babacan, Mert Günok, Deivid De Souza ve Gökçek Vederson oldu.

28.06.2008


 

Beşiktaş'ta 7 futbolcu rutin kontrolden geçti

YENİ sezon hazırlıklarına dün start veren Beşiktaş'ta, sezon öncesi rutin sağlık kontrolleri de sürüyor.

Acıbadem Kadıköy Hastanesi'nde yapılan sağlık kontrollerine İbrahim Toraman, Serdar Kurtuluş, Aydın, Tuna, Rıza, Ergun ve Korcan katıldı. Her sezon öncesinde yapılan kontrollerde, oyuncular tepeden tırnağa muayene edilirken, çeşitli kan ile efor testlerine tabi tutuldular. Kontrollerde önemli bir rahatsızlığa rastlanmazken, sonuçların daha sonra belli olacağı kaydedildi.

28.06.2008


 

Her şampiyonaya yeni bir futbol topu

AVRUPA Şampiyonalarında ilk kez kullanılan yeni toplar futbol dünyasının beğenisine sunuluyor.

İsviçre ve Avusturya'nın ortaklaşa düzenlediği Euro 2008'in resmi topu EUROPASS'la Türkiye, tarihinde ilk kez yarı finalde oynamayı başardı. Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinin her seferinde yeni toplar kullanılıyor. UEFA ve FIFA'nın resmi top tedarikçisi olan Adidas firmasının, İsviçre ve Avusturya'nın ortaklaşa düzenlediği 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası için tasarladığı EUROPASS finallerde kullanılırken, 1972 yılından beri de 9 ayrı top şampiyonalarda futbol dünyasının beğenisine sunuldu. Şampiyonanın resmi topları olma özelliği taşıyan meşin yuvarlaklar, finallerde farklı özellikleriyle de ön plana çıkıyorlar.

28.06.2008


 

Kartepe Tesisleri takımların kamp merkezi oldu

KOCAELİ'NİN Samanlı Dağları'nda bulunan Kartepe Kayak Merkezi, kışın kayakçıların yazın ise futbol takımlarının merkezi oldu.

FİFA standartlarında 5 sahanın bulunduğu merkezde bu yıl yerli ve yabancı 30 civarında takım kamp yapacak. Sapanca Gölü ve İzmit Körfezi manzaralı 1700 metre yükseklikteki kayak merkezi, futbol takımlarının yeni kamp merkezi oluyor. İstanbul'a bir saat mesafede, Kocaeli Maşukiye'de yer alan Kartepe, doğa ile iç içe ve temiz havaya sahip bir mekan. Geçen yıl Turkcell Süper Ligi ve Bank Asya 1. Ligi'nde 25 takım kayak merkezinde kamp yaptı.

28.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır