"Gerçekten" haber verir 04 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Soylu: Darbelerle yüzleşmeliyiz

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, bütün kötülüklerin anasının darbeler olduğunu, Türk demokrasisinin bu darbelerle yüzleşmesi gerektiğini söyledi. Soylu,“Türkiye er geç tam demokrasiyle buluşacaktır. Tam demokrasiyle buluşmamak, dünyadaki gelişmelerin farkına varamama gibi bir sonucu meydana getiriyor” diye konuştu.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, bütün kötülüklerin anasının darbeler olduğunu, Türk demokrasisinin bu darbelerle yüzleşmesi gerektiğini söyledi.

DP lideri Soylu, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde siyaset bilimi okuyan öğrencileri parti genel merkezinde kabul etti. Ziyarette konuşan Soylu, Türkiye’nin er ya da geç tam demokrasiye kavuşacağını belirterek, “Tam demokrasiyle buluşmamak, dünyadaki gelişmelerin farkına varamama gibi bir sonucu meydana getiriyor. Türkiye sürekli çift taraflı tercihlerde zorlanmaktadır” dedi.

Öğrencilerin sorularını da cevaplandıran DP Genel Başkanı, bir öğrencinin “Yargıçlar eliyle yapılan darbeyi nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki sorusu üzerine şunları söyledi: “Millet iradesini, yüzde 100 bu ülkeyi kendisi yönetene kadar hiç kimseyle paylaşmaz. Millî irade, 2007-2008 yılında 8’de 1’e düşmüştür. Bu kabahat de halka ve halkın tercihlerine bağlanmaktadır. Bu halka yapılmış son derece yanlış bir eleştiridir. 8’de 7’yi elinde tutan elitist bir yönetimin varken, tüm kabahati 8’de 1’e yüklerseniz, aslında burada başka bir siyasi manevra olduğu anlaşılır. Türkiye dünya tarafından da kendi içinden de demokrasi konusunda gel-gitlerin yaşadığı bir ülke olarak değerlendirilir. Yani herkes görevini yapmalıdır. Ama hiç kimse millet adına, milletin kararı, değerlendirmesi olmadan kurtarıcılığa soyunmamalıdır. Türkiye’de bütün kötülüklerin anası darbelerdir. Türk demokrasisinin bu darbelerle yüzleşmesi gerekmektedir.”

Soylu, bir başka öğrencinin “Ordu-siyaset ilişkisi hakkında ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki sorusuna ise şu karşılığı verdi:

“TSK’nın gücü ve kuvveti, Türk siyasetinin içine çekilmemelidir. Bugün yapılmaya çalışılan budur. Başarılı olamayan bir siyaset, orduyu sürekli tahrik etmektedir. Ordu-siyaset ilişkisi sıfır noktasında olmalıdır. Ordu, tamamen kışla içinde kalmalıdır. Bugün AK Parti varsa, bunun nedeni 1980 paşalarıdır.”

DP, MİLLÎ İRADENİN YANINDIR

Demokrat Parti (DP) Başkanlık Diva’nından “Ergenekon” soruşturması ile ilgili yapılan açıklamada ise DP’nin son dönemdeki kutuplaşma ve gerilimi kaygıyla izlediği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Demokratik temel hukuk düzeni dışında yasal olmayan yollardan her türlü siyasî mücadele gayrimeşrudur. Devletin demokratik temel düzen çerçevesi dışında yasalara aykırı her türlü siyasal ve diğer örgütlenme biçimleriyle mücadele etmesi son derece tabidir. Bununla birlikte; bu mücadele esnasında hukuk devletinin olmazsa olmazları olan gözaltında ya da tutuklu bulunan zanlıların suçlulukları mahkeme kararıyla ispatlanana kadar masum olduğu ilkesiyle kişilerin şeref ve itibarlarına zarar verilmemesi de dikkate alınmalıdır. Hukuk herkese gereklidir ve kimse kendini hukukun üstünde görmemelidir. Hiçbir konuda çifte standarda gitmeden sonuna kadar hukuk devletini ve hukukun üstünlüğünü savunuyoruz.

Her halükârda yapılmakta olan soruşturma kuşkulara meydan vermeden bir tedhiş havasına yol açmadan, fikir, ifade ve iletişim özgürlüğünü zedelemeden ve yeni mağdurlar oluşturmadan hukuk devletinin gereklerine uygun şekilde makul bir sürede neticelendirilmelidir.

Aziz milletimiz Demokrat Parti’nin bu süreçte her zaman demokrasinin, hukuk devletinin ve millî iradenin yanında olacağından emin ve müsterih olmalıdır.”

Cemil YÜZER / Ankara

04.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Yargıtay kararı: Kutlular yeniden yargılansın

  TÜSİAD: SÜREÇ SONUNA KADAR SÜRDÜRÜLSÜN

  Darbe planı iddiaları

  İddianame hazır, yazılıyor

  Krizde AB’nin de payı var

  Başsavcıya başörtüsü tepkisi

  AKP’yi Çiçek savundu

  DSP’de istifa bilmecesi

  Soylu: Darbelerle yüzleşmeliyiz

  Günde 6.1 milyon ekmek çöpe gidiyor

  Ege buluşması gerçekleşti

  Filistinli yaralılar, ağlayarak Türkiye’den ayrıldı

  İstanbul Boğazında korku dolu dakikalar

  Sivil toplum kuruluşlarından Nijer’e yardım çıkartması

  Özürlü çocuklara uçak yapma eğitimi

  Köylerin sağlık haritası çıkarılacak

  Altyapı eksikliği vatandaşı mağdur ediyor

  Veli Küçük’ten suç duyurusu

  “Ergenekon”da sağlık sebebiyle tahliye

  Doğum izninden döndü, tüm generalleri kovdu

  ÜMRANİYE’DE ELE GEÇİRİLEN EL BOMBALARI İMHA EDİLDİ

  İlhami Erdil tahliye oldu

  DAĞ HOROZU 2 KİLO ETTEN DAHA KIYMETLİ

  Güneş sistemi yumurta şeklinde

  Firefox’tan dünya rekoru

  Filistinlilerden Kızılay'a teşekkür

  UZAYI KEŞFETMEYE HAZIR MIYIZ?

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır