"Gerçekten" haber verir 04 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

 

Sinan’a “ustalık eseri”nde saygı

ÇEKÜL Vakfı’nın ‘’Sinan’a Saygı’’ projesi kapsamında düzenlediği, ‘’Sinan’a Saygı Fotoğraf Yarışması’’ eserlerinden bir grup fotoğraf, Selimiye Camiinin bahçesindeki Selimiye Vakıf Müzesinde sergilendi.

ÇEKÜL Vakfı’nın ‘’Sinan’a Saygı’’ projesi kapsamında düzenlediği, ‘’Sinan’a Saygı Fotoğraf Yarışması’’ eserlerinden bir grup fotoğraf, Selimiye Camii’nin bahçesindeki Selimiye Vakıf Müzesi’nde sergilendi.

Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Özer, serginin açılışında yaptığı konuşmada, sergiye ev sahipliği yapmanın onurunu yaşadıklarını belirterek, vakıfların geçmişle gelecek arasında en sağlıklı bağları oluşturan kurumların başında geldiğini söyledi.

Vakıfların temelinde yardımlaşma, sevgi, kardeşlik olduğunu anlatan Özer, şunları kaydetti:

‘’Günümüzde yerli ve yabancı herkesi büyüleyen güzellikteki camiler, kervansaraylar, çeşmeler, türbe ve köprülerle vakıflar, Türk İslâm san'at ve kültürünün geliştirilmesi için büyük hizmet vermektedir. Kültürümüzü gelecek nesillere aktarımda köprü konumunda olan müzeler, dünyaya açılan pencere-lerdir. Mimar Sinan tarafından inşa edilmiş tarihî eserlerin fotoğraflarını, Mimar Sinan’ın (ustalık ese-rim) dediği Selimiye Vakıf Müzesi’nde (Dar’ül Kura Medresesi) sergilemek bizim için büyük onurdur.’’

ÇEKÜL Vakfı Trakya Bölge Koordinatörü Mehmet Tan ise ÇEKÜL Vakfı’nın düzenlediği Sinan’a Saygı Fotoğraf Yarışması’yla, Mimar Sinan’ın eserlerine duyarlılığı arttırmayı ve Sinan’ın eserlerine saygıyı egemen kılmayı amaçladığını söyledi. Konuşmalardan sonra Edirne Valisi Mustafa Büyük, 647. Kırkpınar Ağası Mehmet Cadıl ve Vakıflar Bölge Müdürü Hüseyin Özer, fotoğraf sergisinin açılış kurdelesini kesti. Sergi 13 Temmuz Pazar gününe kadar açık kalacak.

04.07.2008


 

Semahat Özdenses vefat etti

Türk Sanat Müziği sanatçısı Semahat Özdenses (95) vefat etti.

Özdenses, göğüs kanseri sebebiyle bir süredir tedavi gördüğü Kartal Devlet Hastanesi’nde bu sabah vefat etti.

Özdenses, yaklaşık 3 yıldır Ünal Huzur ve Özel Bakım Evleri’nde kalıyordu. Özdenses’in cenaze programının daha sonra belirleneceği öğrenildi.

‘’Akşam Oldu Hüzünlendim Ben Yine’’ şarkısının ünlü bestecisi Semahat Özdenses, 1913 yılında Üsküdar’da doğdu. Babası Çanakkale şehitlerinden Yüzbaşı İshak Efendi ve annesi Pakize Hanımdır.

Lemi Atlı, Refik Fersan, Fahire Fersan gibi usta sanatçılardan ders alan Özdenses, Üsküdar Kız Sanat Okulu’ndaki öğretimini müzik aşkından dolayı yarıda bıraktı. 1939 yılında Yüzbaşı Faruk Ergökmen ile evlendi.

Uzun yıllar Ankara Radyosu’nda ses sanatçısı olarak görev yapan Özdenses’in ilk plağı ‘’Beklerim Her Gün’’ 1941 yılında yayınlandı.

Özdenses, 1938 yılında dâvet edildiği Ankara Radyosu’na müzik eğitimi ve canlı yayınlarla emekli oluncaya kadar devam etti.

1940 yılında bestekârlığa başlayan Özden-ses, Uşşak makamında ‘’Akşam oldu hüzünlendim ben yine’’ ve ‘’Her mevsim içimden gelir geçersin’’ Hüzzam makamındaki ‘’Dün gece mehtaba daldım’’ adlı şarkılarıyla adını altın harflerle Türk mûsikîsi bestekârları listesine yazdırdı. Özdenses’e, Nisan ayında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından huzurevinde ‘’Kültür ve Sanat Hizmet Ödülü’’ takdim edilmişti.

04.07.2008


 

Okul yorgunluğunu okuyarak attılar

GEÇTİĞİMİZ hafta Yalova’da gerçekleştirilen okuma programı, bir yıllık sınav stresini atmak isteyen öğrencilere moral ve ferahlık vesilesi oldu.

Yalova’da gerçekleştirilen programda gençlerin bir yıllık sınav streslerini atmaları için çeşitli faaliyetler düzenlendi. İçinde Risâle okumalarının, birebir sohbetlerin, maç ve yüzme gibi kültürel faaliyetlerin olduğu program hakikaten gençler için moral vesilesi oldu. Programın son gününde Yalova Yeni Asya okuyucularıyla birlikte piknik yapıldı. bir sonraki gün ÖSS sınavına girecek liseli gençler için de bir moral programıydı. Risâle okumaları ve şelâle başında yapılan güzel sohbetlerle geçen piknik bir haftalık programın yorgunluğunu alacak mahiyetteydi.

Mesnevî Nursöz

04.07.2008


 

Hafızlıklarını umre ile taçlandırdılar

BURSA Yeşil Kız Kur’ân Kursunda öğretim gören 146 talebe 2007-2008 eğitim yılını başarıyla tamamlayarak tatile girdi.

Kur’ân kursunda başarılı olan 12 hafız öğrenci, Bursalı hayır severler tarafından umre ziyaretiyle mükâfatlandırıldı.

Dernek başkanı İbrahim Sezer’in verdiği bilgiye göre 12 başarılı öğrenciyle birlikte, isteyen öğrenciler ve aileleri de umre ziyaretine iştirak ettiler. Toplam 45 kişilik bu gruba hocaları ve bir aşçı ablaları eşlik edecek. Sezer ayrıca, Yeşil Kız Kur’ân kursu olarak öğrenim gören 146 talebenin içinden 18 öğrencinin daha seneye yine ücretsiz olarak umre ziyaretine gönderileceği müjdesini verdi.

12 gün sürecek olan umre ziyareti için Bursa terminalinde toplanan grup, duâlarla mübarek topraklara hareket etti.

HAKAN GÜLER / Bursa

04.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır