"Gerçekten" haber verir 23 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Rus gemileri Venezuela yolunda

Venezuela ile ortak askerî tatbikata katılacak olan Rus donanmasına ait gemiler, Soğuk Savaş’tan bu yana ilk defa bölgeye hareket etti. Rus donanma sözcüsü İgor Digalo, nükleer kruvazör Büyük Petro ile beraberindeki 3 geminin, Venezuela ile ortak tatbikata katılmak üzere Kuzey Filosu üssü Severomorsk’dan yola çıktığını açıkladı.

Venezuela ile ortak askerî tatbikata katılacak olan Rus donanmasına ait gemiler, Soğuk Savaş’tan bu yana ilk defa bölgeye hareket etti.

Rus donanma sözcüsü İgor Digalo, nükleer kruvazör Büyük Petro ile beraberindeki 3 geminin, Venezuela ile ortak tatbikata katılmak üzere Kuzey Filosu üssü Severomorsk’dan yola çıktığını açıkladı. Bu arada, Rus İzvestia gazetesinde Büyük Petro nükleer kruvazörünün Güney Amerika’ya ilerlerken Suriye’nin Tartus limanına uğrayacağı iddiası yer aldı. Digalo, bu iddialar karşısında bir açıklama yapmadı. Venezuela’ya Tu-160 bombardıman uçakları gönderen Rusya, bunu nükleer kruvazörün de dahil olduğu gemilerin ve devriye amaçlı uçakların takip edeceğini açıklamıştı. Rusya, Venezuela’ya gönderilen bombardıman uçaklarında nükleer ya da konvansiyonel başlıklı silâh olmadığını belirtmişti.

Kremlin yönetimi, Rusya ile Gürcistan arasında geçen ay baş gösteren çatışmanın ardından, Soğuk Savaş döneminde eski Sovyetler Birliği ile ABD arasında ideolojik çatışma alanı olan Güney Amerika ülkeleriyle ilişkilerini arttırmıştı. Bu hafta Moskova’yı ziyaret edecek olan Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, önceki gün bir Rus televizyonuna verdiği demeçte, ABD’nin bölgedeki etkisini azaltmak için Güney Amerika’nın Rusya’nın dostluğuna ihtiyacı olduğunu açıklamıştı.

23.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Küba ve Haiti’deki Müslümanlar unutulmadı

  Rus gemileri Venezuela yolunda

  Pakistan’ın sabrı taşmaya başladı

  ABD’nin, Irak’a silâh satması Kuveyt’i endişelendirdi

  Sosyalist Parti senatodaki sandalye sayısını arttırdı

  İspanya’da, bomba yüklü araçla saldırı: 1 ölü

  Palin, dünya liderleriyle görüşecek

  G. Afrika’da Mbeki istifa etti

  Merkel’e göre krizin sorumlusu Beyaz Saray

  Kasırgalar, Haiti’yi 5 yıl geriye götürdü

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır