"Gerçekten" haber verir 23 Eylül 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

G.Saray iyi oynuyor

G.Saray sezon başından bu yana ilk defa bir lig maçını rahat kazandı diyebiliriz.

Maç öncesi oyuncu yapısına baktığımızda bu maçtan G.Saray'ın başı ağırabilir diye düşünmüştüm. Ancak ofans ağırlıklı kadro, gerektiği zamanlarda defansa da yardım edince bir kaç pozisyon dışında sıkıntı yaşamadı. Bunların birinde golcü Taner Güller'i Kocaelispor'u öne geçirdi. G.Saray golü yedi yemesine ancak güzel oyununu sürdürmeye devam etti. Bu şekilde devam ederse, G.Saray maçı kaybetmez hatta kazanır diye düşünüyordum. Nitekim ikinci devre G.Saray öne geçti. Bir ara Kocaelispor baskı yaptıysa da, ilerleyen dakikalarda, G.Saray farka gitmeyi bildi.

G.Saray bu sezon Türkiye liglerinin en kaliteli kadrosuna sahip. 12 futbolcusunun sakatlığına rağmen oynayan oyuncular olmayanları aratmadılar. Sadece Aydın sakatlığı sebebiyle etkili olamadı. Onu da ikinci yarıda Skibbe kenara aldı. Oyuna giren Yaser pek etkili değildi. Bu oyuncunun kendini geliştirmek için çabalaması lazım. Yoksa bu boşlukta bulduğu forma şansını her zaman bulamayabilir. Mesela Alpaslan son yarım saat bulduğu şansı çok iyi kullandı. Baros'a yaptığı asist çok başarılıydı. Skibbe onu bu oyunundan sonra düşünecektir.

G.Saray yukarıda da belirttiğim gibi değerli oyunculara sahip.Lincoln eğer kendini maça verirse neler yapacağını bu maçta bir kez daha gösterdi. Böyle bir oyuncudan yararlanmak veya yararlanamamak teknik direktörün elinde. Deniliyor ki, sırtı sıvazlanır ve sevilirse iyi işler yapar. O da teknik adamın görevi. Ne gerekiyorsa yapsın artık. Kewell gerçekten çok klas bir oyuncu. Mükemmel oyun yönlendirmesi ve insiyatif almasıyla G.Saray'a çok faydalı oluyor.

Bunların yanında Baros kalitesinde bir golcü var ki; uyum süreci bittiğinde gol krallığının bir numaralı adayı olacaktır. Bu maçta G.Saray oyunuyla zevk verdi. Tabi ki bir takım eksikleri hâlâ var. Eğer bunları da hallederse G.Saray bu sezonun hedeflerine varma yolunda başarıyla yürüyebilir.

SAİD OKUR

23.09.2008


 

Goller yabancılardan

SÜPER Lig'de 4 hafta geride kalırken, büyük beklentilerle transfer edilen yabancı futbolcular, bu beklentilere attıkları gollerle karşılık vermeyi başardı.

Geride kalan 4 haftada takımlar 86 kez gol sevinci yaşarken, bu gollerin 42 tanesi yabancı oyuncuların ayağından geldi. Buna karşılık Türk futbolcular ise 46 kez meşin yuvarlağı rakip filelerle buluşturma başarısı gösterdi. Özellikle Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin transfer ettiği yabancı futbolcular, sergiledikleri futbolla ve kaydettikleri gollerle taraftarlarının yüzünü de güldürüyor.

BEŞİKTAŞ'TA SADECE SERDAR ATTI

Haftayı 10 puanla lider olarak tamamlayan Beşiktaş, bu periyotta toplam 8 kez fileleri havalandırırken, bu gollerin 7 tanesi yabancı oyuncuların ayağından geldi. Siyah-beyazlılarda, Türk oyunculardan sadece Serdar Özkan 1 kez sonuca giderken, diğer goller Delgado (2), Bobo (3), Holosko ve Nobre tarafından kaydedildi.

G.SARAY'I YABANCILARI TAŞIYOR

Ligde 8 puanla 4. sırada bulunan Galatasaray'da da yabancı oyuncuların performansı dikkati çekiyor. Sarı-kırmızılı takımda Türk golcü Ümit Karan sessiz kalırken, yabancılar gol yollarında taraftarın yüzünü güldürmeyi başarıyor. Attıkları 9 golle ligin en çok gol atan takımı durumunda bulunan sarı-kırmızılılarda, Hakan Balta ve Barış Özbek 1'er kez gol sevinci yaşarken, Kewell (2), Lincoln, Nonda (2) ve Baros (2) toplamda 7 gole imza attı.

F.BAHÇE'DE GOLCÜ SEMİH SUSTU

İlk 4 haftada istediği sonuçları elde edemeyen ve haftayı 6 puanla 8. sırada tamamlayan Fenerbahçe'de de aynı durum söz konusu. 4 haftada 6 gol bulan sarı-lacivertlilerde, Semih 1 kez fileleri havalandırırken, İngiliz asıllı Türk futbolcu Kazım ve Alex 2'şer gole imza attı. Büyük umutlarla transfer edilen ve İspanya'da geçen sezon gol kralı olan İspanyol futbolcu Güiza ise Türkiye'de geride kalan 4 haftada henüz taraftarın beklentisine cevap veremedi. İspanyol golcü, Turkcell Süper Lig'de sadece 1 kez fileleri havalandırdı.

86 GOLÜN 42'Sİ YABANCILARDAN

Süper Lig takımları, bu sezon 41 ülkeden 122 yabancı oyuncuyu kadrosuna katarken, bu futbolcular geride kalan haftalarda gerek oynadıkları futbol ve gerekse de kaydettikleri gollerle ön plana çıkmayı başardı. Ligde 4 haftalık dönemde takımlar 86 kez fileleri havalandırırken, bu gollerin 42 tanesini yabancı oyuncular kaydetti. Kayserispor ve İstanbul Belediyesi sadece 1'er kez gol sevinci yaşabildi.

23.09.2008


 

Beşiktaş koltuğu devraldı

SÜPER Lig'de 4. haftanın kapanış maçında Gaziantepspor'u 3-0 yenen Beşiktaş, 1 hafta sonra liderlik koltuğunu geri aldı.

Geçen haftaki Trabzonspor beraberliğiyle liderliği Sivasspor'a kaptıran siyah-beyazlılar, 3-0'lık Gaziantepspor galibiyetiyle, 10 puan ve gol averajıyla Trabzonspor'un önünde 4. hafta sonunda yeniden liderliğe yükseldi. İstanbul'a yenilgisiz gelen ilk 3 haftanın flaş takımı Gaziantepspor ise bu sonuçla ligdeki ilk yenilgisini aldı. 2008-2009 sezonuna iyi bir başlangıç yapan Beşiktaş, şimdiye dek yaptığı 7. resmi maçta 6. galibiyetini aldı. Turkcell Süper Lig'de 4 maçta 3 galibiyete ulaşıp, yalnızca Trabzonspor ile berabere kalan siyah-beyazlılar, UEFA Kupası'nda ise 3 maçta 3 galibiyet elde etti. Gaziantepspor maçını da gol yemeden tamamlayan Beşiktaş, yaptığı son 5 resmi maçta kalesinde gol görmedi. Turkcell Süper Lig'deki ilk maçında Antalyaspor'u 3-2 yendiği maçta 2 gol birden yiyen siyah-beyazlılar, ardından yaptığı 2 UEFA Kupası, 3 de lig maçında kalesini gole kapattı. Beşiktaş, bu süre içinde, UEFA Kupası 2. ön eleme turu rövanş maçında Bosna-Hersek'in NK Siroki Brijeg takımını 4-0 yenerken, Turkcell Süper Lig'de de Konyaspor'u 2-0 yenip Trabzonspor ile 0-0 berabere kaldı ve Gaziantepspor'u 3-0 ile geçti.

BOBO'DA 49. GOL SEVİNCİ

Beşiktaş'ın golcü futbolcusu Bobo, siyah-beyazlı forma altında resmi maçlardaki 49. golünü Gaziantepspor'a attı. 2005-2006 sezonunun devre arasından itibaren Beşiktaş forması giyen Brezilyalı futbolcu, Turkcell Süper Lig'de 29, TFF Süper Kupa'da 1, Fortis Türkiye Kupası'nda 12, Avrupa kupalarında ise 7 kez fileleri havalandırdı.

23.09.2008


 

DEİVİD VE VEDERSON KOŞULARA BAŞLADI

FENERBAHÇE'DE sakatlığı bulunan oyuncular takımın izinli olmasına rağmen çalışmalarına devam ediyor.

Sabah saatlerinde Fenerbahçe Samandıra Kamp Merkezi'ne gelen Edu, Vederson, Deivid, Josico, Semih ve Lugano özel bir çalışma yaptı. Oyuncular kapalı salonda ve havuzda doktor Piyer Arzuman ve fizyoterapistler eşliğinde bir çalışma gerçekleştirdi. Piyer Arzuman, Gökçek Vederson'un bugünkü idmanda takımla birlikte çalışma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi. Öte yandan Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, onur konuğu olarak katılacağı 8. UEFA Avrupa Milli Takımlar Teknik Direktörleri Konferansı için dün Viyana'ya gitti.

23.09.2008


 

Alman kulüpleri Eren Derdiyok'un peşine düştü

ALMAN Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayer Leverkusen, İsviçre'nin FC Basel takımda oynayan Eren Derdiyok'u transfer etmek istiyor. Alman spor dergisi Kicker'de yer alan haberde, Leverkusen'in gelecek için bir takım kurmaya erken başladığı, FC Basel'de oynayan Eren ile görüşmelerin çok ileri safhada olduğu belirtildi. Haberde ayrıca, Bundesliga takımlarından TSG Hoffenheim'ın da Eren'in peşinde olduğu kaydedildi.

23.09.2008


 

Banvit Basketbol Turnuvası bugün Bandırma'da başlıyor

BANVİT Basketbol Kulübü'nün, Türkiye Basketbol Antrenörleri Derneği (TÜBAD) ile birlikte düzenlediği ''4. Banvit–TÜBAD Turnuvası'', bugün Balıkesir'in Bandırma ilçesinde başlayacak. Turnuvaya, Banvit, Efes Pilsen, Beşiktaş Cola Turka, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Aliağa Petkim'in yanı sıra Rusya'dan Ural Great, Triumph Lyubertsy (Dinamo Moskova), Ukrayna'dan Kiev takımları katılacak.

23.09.2008


 

Nonda'ya 7 dikiş atıldı

GALATASARAY'IN Kocaelispor karşılaşmasında aldığı krampon darbesi sonucu oyunu terk etmek zorunda kalan Shabani Nonda'nın sol ayağına 7 dikiş atıldı. Sol ayağındaki kesik nedeniyle maç sonrası soyunma odasında ilk müdahalesi yapılan Nonda'ya, Bakırköy Acıbadem Hastanesi'nde yedi dikiş atıldığı ve oyuncunun dünü dinlenerek geçirdi.

23.09.2008


 

UEFA Şükrü Saraçoğlu Stadını teftiş edecek

UEFA, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda 20 Mayıs 2009'da oynanacak UEFA Kupası Finali öncesi ilk teftiş ziyaretini 24-26 Eylül tarihleri arasında yapacak. Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, UEFA ve maçın pazarlamasından sorumlu TEAM şirketi yetkililerinin, federasyon tarafından oluşturulan Yerel Organizasyon Komitesi'yle yürütecekleri üç günlük çalışmada, final hazırlıklarının 6 başlık altında değerlendirileceği ifade edildi. Açıklamada, bu çalışmalara Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı sorumlularının yanı sıra İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy Belediyesi ve Atatürk Havalimanı'ndan yetkililerin de katılacağı kaydedildi. UEFA ve TEAM'den gelecek görevlilerin, bu akşam saatlerinde İstanbul'a geleceği bildirildi.

23.09.2008


 

4 büyüklerde fire yok

Süper Lig'de 4. hafta karşılaşmaları tamamlandı. Gaziantepspor'u 3 golle geçen Beşiktaş, Trabzonspor'un önünde averajla yeniden liderliğe yükseldi. Haftanın son maçında sahasında Gaziantepspor'u konuk eden Beşiktaş, karşılaşmanın 3. dakikasında Bobo'nun ayağından bulduğu golle öne geçti. Maçın ilerleyen dakikalarında sahada 10 kişi kalan Gaziantepspor karşısında baskısını artıran siyah-beyazlı ekip, yakaladığı birçok gol pozisyonundan da yararlanamazken, sahadan 3-0'lık bir skorla ayrılarak yeniden liderlik koltuğuna oturdu. Denizlispor deplasmanında 3 puanı tek golle alan Trabzonspor ise 2. sıradaki yerini korudu. Kocaelispor karşısında 1-0 yenik duruma düşen Galatasaray ise zorlu Kocaelispor deplasmanından 4-1'lik galibiyetle ayrılarak, 4. sıraya yükselirken, Gençlerbirliği'ni 3-0 ile geçen Fenerbahçe ise 6 puanla 8. sırada yer aldı. Bu hafta ağlar 22 golle sarsıldı.

23.09.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır