"Gerçekten" haber verir 24 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Asgarî ücret açlık sınırına yetmiyor

Türk-İş’in yaptığı hesaplamalara göre, yürürlükteki asgarî ücret açlık sınırına 20, yoksulluk sınırına 6 gün ancak yetiyor. En düşük emekli aylığı ise açlık sınırını 19, yoksulluk sınırını 6 gün karşılıyor. Türk-İş, net asgarî ücretin tesbitinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından belirlenen 720 YTL’nin baz alınmasını, ayrıca enflasyon beklentisi ve büyümeden verilecek pay konularının müzakere edilmesini isterken, KESK günümüz şartlarında 503 YTL asgarî ücretle nasıl geçinileceğini hükümetin açıklaması çağrısında bulundu.



Türk-İş, 720 YTL’nin baz alınmasını istiyor

ASGARÎ ücret görüşmelerinde sona gelinirken, Türk-İş’in 25 Aralık Perşembe günü yapılacak toplantıda göstereceği tavır önem kazandı.



Petrol 40 doların altında

Asya borsalarında, ABD ham petrolünün Şubat ayı varil teslim fiyatı, 64 sentlik gerilemeyle 39,27 dolar düzeyine indi. Küresel krizin talebi azaltması sebebiyle petrol fiyatı, Temmuz ayından bu yana yüzde 73 seviyesinde düşüş gösterdi.



Kurşunsuz benzinde 3 YKr indirim

Akaryakit ürünlerinden 95 oktan kurşunsuz benzinde 2 ile 3 YKr indirime gidildi.



Doğalgaza en az yüzde 10 indirim geliyor

TEDAŞ 1 Ocak’tan geçerli olacak yeni elektrik tarifesi için EPDK’ya başvurdu ve tarifede değişiklik istemedi.



Kriz TMSF’yi de etkiledi

BATIK banka alacakları sebebiyle çeşitli sektörlerden çok sayıda şirketin sahibi ve iştirakçisi konumunda bulunan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun (TMSF), küresel finansal kriz sebebiyle, bünyesinde bulunan taşınmazlarının satışı da hız kesti.



Vergiler zamlanıyor

Vergiler yılbaşından itibaren artıyor. 1 Ocak’tan geçerli olmak üzere, damga Vergisi tutarları ve mobil telefon aboneliğinin ilk tesisinde (operatör değişiklikleri hariç) alınan maktu vergi yüzde 12, emlâk vergisine tâbi değerler yüzde 6 oranında arttı.



Yabancı sermaye girişi yüzde 16 azaldı

HAZİNE Müsteşarlığı, bu yıl Ocak-Ekim döneminde, uluslar arası doğrudan yatırım kaleminde yer alan net sermaye girişinin geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15.7 oranında azalarak 12.733 milyar dolar olduğunu açıkladı.



Promosyoncuların umudu, seçimler

GLOBAL ekonomik krizin etkisiyle pazar payında daralmalar yaşanan promosyon sektörünün, yılbaşı dönemini durgun geçirdiği, umudun yaklaşan yerel seçimlere bağlandığı bildirildi.



Ampulü değiştirin, tasarruf edin

ELEKTRİK İşleri Etüt İdaresi (EİEİ) Tanıtım ve Bilinçlendirme Şube Müdürü ve Binalarda Enerji Verimliliğine Yönelik Toplum Bilincinin Artırılması (enverIPAB) Proje Koordinatörü Sebahattin Öz, mevcut eski tip ampullerin enerji verimli kompakt flüoresan ampullerle değiştirilmesi durumunda, yılda yaklaşık 1,7 milyar YTL tasarruf sağlanabileceğini bildirdi.



Üreticiler, yumurtada numara dönemine hazır

23 OCAK 2009’dan itibaren doğrudan tüketime sunulacak yumurtaların üzerine işletme ve kümes numarası damgalanacak.



Geri dönmeyen kredilerde büyüme olacak

İŞ BANKASI Genel Müdür Yardımcısı Aykut Demiray, global krizin Türkiye’yi diğer ülkelere göre daha az etkilediğini söyledi.



Büyüme yok, illizyon var

ANKARA Organize Tekstil Sanayi Sitesi (ANTEKS) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süreyya Kayıhan, ‘’Son 5 yılda açıklanan büyüme rekordur ama bu aslında büyüme değil cari açık ve dış ticaret açığını dibine kadar zorlayan, ekonomiyi orta ve uzun vadede sakat bırakacak bir illüzyondur’’ dedi.



 

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır