"Gerçekten" haber verir 28 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

TSK, ihtiyacının yarısını iç piyasadantemin edecek

SAVUNMA Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, Antalya Belek’teki Rixos Premium Otel’de düzenlenen Sinerjitürk 2008 Toplantısı çerçevesinde, Türk Savunma Sanayii’nin 2009 projeleri ve hedefleri konusundaki soruları cevapladı.

Murad Bayar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyacının en az yüzde 50’sinin Türkiye’den karşılanması konusundaki hedefin iki yıl önce gerçekleşebileceğini vurgulayarak, ‘’Türk Silâhlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçlarının en az yüzde 50’sini, Türkiye’de üretim yoluyla karşılamayı amaçlamış ve bunu 2011 olarak planlamıştık ancak şimdi bu tarihi gelecek yıla çektik. Yani, ihtiyaçların en az yüzde 50’si, daha erken, tamamıyla yerli imkânlarla karşılanacak’’ dedi. Savunma sanayiinin, katma değeri çok yüksek bir sektör olduğunu, rekabet gücünün yüksek olduğunu vurgulayan Bayar, savunma sanayiindeki istihdamın da nitelikli bir istihdam olduğunu söyledi. Savunma sanayiinin katma değerinin yüksek olması sebebiyle dünya ekonomisi içinde güçlü olduğunun altını çizen Bayar, küresel krizin etkilerinin, Türkiye’deki iç pazarın da katkısıyla, savunma sanayii sektörünü olumsuz etkilemeyeceğini vurguladı.

28.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Başlıklar

  Otomotiv sektörü küçülecek

  Yılın zam şampiyonu mercimek

  Borçlar taksitlendirildi sıra ödemede

  “Hükümet, IMF ile anlaşma yapmasın”

  İşçiler yürüdü

  Sun Express filosunu büyütüyor

  TSK, ihtiyacının yarısını iç piyasadantemin edecek

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır