"Gerçekten" haber verir 02 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

ERDOĞAN VE HÜKÜMETE ÇAĞRI

Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu (BAK), saldırıların insanlık suçu olduğunu ifade eden Başbakana ve hükümetine seslendi: “İsrail'i kınamak yetmez! Bu vahşet sona erene kadar İsrail'le tüm askerî ve ekonomik ilişkileri dondurun! Yaptığınız tüm askerî anlaşmaları iptal edin!”

FİLİSTİN'DE İNSANLIK ÖLÜYOR

Hükümetten, BM Güvenlik Konseyi üyesi olarak, İsrail'e siyasî yaptırımı gündeme getirmesini de isteyen BAK, “Filistin’de sadece Filistinliler değil, insanlık da ölüyor! Filistin halkının yok edilişine suskun kalan bütün devletler bu katliamın suç ortağıdır” açıklaması yaptı.

DÜNYA, DRAMI SEYREDİYOR

BAK açıklamasında şöyle denildi: “Dünya Filistin’deki haksız işgali, ölçüsüz şiddeti, alçakça cinayetleri ve insanlık dramını seyrediyor. İsrail devletine egemen olan saldırgan militarist anlayış, yıllardır sürdürdüğü insanlık dışı saldırılarının en vahşisiyle, dünyaya meydan okuyor.”

İSRAİL'İN Gazze’ye düzenlediği ve 400’den fazla insanın öldüğü saldırılar İstanbul’da iki ayrı eylemle protesto edildi. Çeşitli siyasî parti ve gruplar Levent’teki İsrail Konsolosluğu’na yürüdü, Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu’nu Galatasaray Lisesi’nin önünde basın açıklaması yaptı.

Levent Metrosu’nda bir araya gelen çeşitle siyasî parti ve sivil toplum örgütüne üye yaklaşık 200 kişilik grup “Filistin halkı yalnız değildir”, “Emperyalizm yenilecek direnen halklar kazanacak”, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Katil İsrail Filistin’den defol”, “Katil ABD Ortadoğu’dan defol” ve “Yaşasın devrimci dayanışma” sloganları atarak İsrail Konsolosluğu’na yürüdü. Burada ortak basın açıklaması yapan topluluk adına konuşan Ersin Sedefoğlu, “Çözümü emperyalizme ve Siyonizm karşı halkların birleşik mücadelesini büyütmesinde görüyoruz” dedi.

“Filistin halkına uygulanan vahşete karşı bu ülkedeki halkları ayağa kalkmaya çağırıyoruz. Her kentin emperyalizme ve Siyonizm karşı bir direniş ve eylem birliği merkezi haline gelmeli.”

AKP’nin katliâmla ilgili timsah gözyaşı döktüğünü belirten Sedefoğlu, hükümetin iki yüzlü tutumunu eleştirerek, İsrail ile yapılan bütün anlaşmaların iptal edilmesini, askerî üslerin kapatılmasını, NATO’dan çıkılmasını istedi. ABD ve İsrail bayraklarının yakıldığı eylemde, bir kişi de son günlerde Irak halkının direnişinin sembolü haline gelen ayakkabıyı İsrail Konsolosluğu’na fırlattı.

“VAHŞETİ DURDURUN!”

KÜRESEL BAK’ın Galatasaray Lisesi’nin önünde düzenlediği basın açıklamasına ise Özgürlük ve Adalet Partisi (ÖDP) İstanbul Milletvekili Ufuk Uras’ın da aralarında bulunduğu 200 kişi katıldı. “Filistin’e özgürlük/Vahşeti durdurun” pankartı açılan eylemde basın açıklaması okuyan sanatçı Kerem Kabadayı, “Yıllardır ambargo yüzenden ekmeksiz, susuz, ışıksız ve hatta ilâçsız bırakılan Gazze halk, dünyanın göz önünde adeta bir soykırıma uğratılıyor. Filistin’de sadece Filistinliler değil, insanlık ölüyor. Filistin halkının yok edilişine suskun kalan bütün devletler suç ortağıdır” dedi. Kabadayı, AKP Hükümetine seslenerek “Bu vahşet sona erene kadar İsrail’le tüm askerî ve ekonomik ilişkilerin durdurun” dedi.Açıklamanın ardından Küresel BAK üyeleri, sloganlarla Odakule’ye kadar yürüdü. İstanbul / aa

02.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ERDOĞAN VE HÜKÜMETE ÇAĞRI

  Bombacıların eğitimi Türkiye’den

  7 öğrenci gaz kurbanı

  Benzin 3 kuruş daha

  Seçim takvimi resmen başladı

  İnsan hakları yerinde saydı

  TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ SEÇTİ ÖZDABAK, YILIN KARİKATÜRİSTİ

  Gül, 2008’de 102 kanunu onayladı

  Cezaevlerinde 3-9 Ocak’ta açık görüş

  Geçen yıl bin 62 terörist etkisizleştirildi

  Gökçek, yeniden aday

  İsrail’e esnaf tepkisi

  Kardeşlerimize dokunmayın

  Gazze halkıyla dayanışma mitingi

  2009’da çalışanlar, 113 gün tatil yapacak

  Türkiye, yeni yıla yeni paralarla girdi

  Tanıklara günlük 10 TL ödenecek

  Üretici değil aracı kazanıyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır