"Gerçekten" haber verir 20 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

GÜMRÜKLER AB’YE UYUMLU OLACAK

Türk gümrük sistemi, AB standartlarıyla uyumlu olacak.


2009, AB SÜRECİ İÇİN BELİRLEYİCİ BİR YIL OLACAK

İngiltere'de yayınlanan The Guardian gazetesi, Başbakan Erdoğan'ın Brüksel ziyareti vesilesiyle yaptığı yorumda, AB başkentindeki diplomatları kaynak

KEY’de yeni ödeme listesi

Konut edindirme yardımında (KEY) 140 bin SSK’lı vatandaşa KEY paralarının ödenmesini sağlayacak liste, Resmî Gazete’nin 16 Ocak 2009 Cuma günkü mükerr


  Nükleerde teklif 21,16 cent

Nükleer santral yarışmasında, teklif veren JSC Atomstroyexport-JSC Inter Raoues-Park Teknik ortak girişim grubunun üçüncü (fiyat) zarfı açıldı.


  SGK, eczanelerle tek tek anlaşacak

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Vekili Fatih Acar, Türk Eczacıları Birliği (TEB) ile “ilâç alım protokolü” imzalanmazsa bugünden itibaren elektronik ortamda eczacılarla tek tek sözleşme imzalamaya başlaya aklarını bildirdi.


  AB: Durgunluk “derin ve uzun süreli” olacak

Avrupa Birliği, küresel ekonomik kriz sonucundaki durgunluğun “derin ve uzun süreli” olacağını bildirdi.


  Yarımağan, YÖK’e iki aşamalı sistem teklif etti

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan’ın YÖK’e teklif ettiği sistemde, üniversiteye giriş sınavının 2010 yılından itibaren iki aşamalı hale gelmesi ve daha sonraki yıllarda adayların bütün test alanlarından, “yazılı” cevaplamaları gereken “açık uçlu” sorular da yöneltilmesi öngörülüyor.


  DP’li Hasyurt Belediye Başkanı Esen vefat etti

Antalya’nIn Finike ilçesine bağlı Hasyurt Belediye Başkanı Mahmut Esen tedavi gördüğü hastanede öldü.


  İsrail bizi çok üzdü

Başbakan Erdoğan, İsrail ile ilişkilerin geleceğine ilişkin bir soruyu cevaplandırırken, “İsrail bizi çok üzdü” dedi. Erdoğan, Olmert ile 6 saat görüştüklerini hatırlatarak, “Hiç böyle bir konu gündeme gelmemiştir. Ben sana döneceğim dedi, ama dönmeyi bırakın, Cumartesi günü Gazze’ye bomba yağdırmaya başladılar” dedi.


  Filistin’de ABD devreye girsin

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Barack Obama yönetiminin Gazze’deki ateşkes sürecine katkıda bulunmayı öncelikleri arasına alması gerektiğine inandığını belirterek, “Çünkü, Amerika Birleşik Devletlerinin kararlı ve âdil bir şekilde devreye girmesi, bu problemin uzun vadede çözümünü sağlayacaktır” dedi.


  DP: Türkiye bir kenara itildi

Demokrat Parti (DP) Genel İdare Kurulu bildirisinde, ‘’Arap-İsrail ilişkilerinde kimseyle danışmadan arabuluculuğa soyunulduğu, uluslar arası toplumun desteğiyle hareket eden Fransa ve Mısır’ın ön alırken, Türkiye’nin bir kenara itildiği, sadece Gazze’ye asker sağlayacak ikinci sınıf bir konuma düşürüldüğü’’ savunuldu.


  “Ergenekon” dâvâsı Perşembe gününe ertelendi

‘’Ergenekon’’ dâvâsının 39’uncu duruşması, müdahil Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın avukatlarının ‘’mahkeme heyetinin reddi’’ yönündeki talebi sebebiyle 22 Ocak Perşembe gününe ertelendi.


  Eski JİTEM’ci albay evinde ölü bulundu

JİTEM eski Başkanı emekli Albay Abdülkerim Kırca, Ankara Güvercinlik’teki askerî lojmanlarda bulunan evinde ölü bulundu.


  Günay: Dink suikastı demokrasiye tuzak

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, yaptığı yazılı açıklamada, gazeteci Hrant Dink’in öldürülmesiyle ilgili olarak, Dink’in söylem ve eylemleriyle ülkemizde barış, kardeşlik ve hoşgörü ortamının gelişmesine katkı yapmaya çalışan yurtsever bir aydın olduğunu söyledi.


  SAHTE EVRAKLARLA DEVLETİ BÖYLE SOYUYORLAR

MALİYE Bakanlığı muhasebat kontrolörleri, son dönemde kamu harcamalarına dönük özel inceleme programları gerçekleştirdi.


  VELİLERE KÖTÜ KARNE UYARISI

TÜRKİYE genelinde milyonlarca öğrenci bu hafta sonu sömestr tatiline girmeye hazırlanırken, uzmanlar kötü karne getirenlerin ebeveynleri tarafından suçlanmamasını istedi.


  İÜ’de 28 yıldan sonra ilk devir-teslim

İSTANBUL Üniversitesi’de 28 yıl sonra ilk rektörlük devir teslim töreni gerçekleştirildi.


  Tersine beyin göçü artarak sürüyor

YURT dışında görev yapan 100’ü aşkın Türk bilim insanı, son iki yılda AB fonlarının sunduğu imkânları kullanarak Türkiye’ye dönme başvurusu yaptı.


  Turistlerin tercihi, Topkapı ve Efes

YERLİ ve yabancı turistler, geçen yıl en fazla Topkapı Sarayı, Ayasofya ve Mevlana müzeleri ile Efes, Hierapolis ve Myra ören yerlerine ilgi gösterdi.


  Doçentlik sınavına düzenleme

DOÇENTLİK Sınav Yönetmeliği’nde yapılacak değişiklikle, doçentlik sınavına başvurabilmek için gerekli yabancı dil puanının 65’ten 60’a indirilmesi öngörülüyor.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır