"Gerçekten" haber verir 20 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Filistin’de ABD devreye girsin

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Barack Obama yönetiminin Gazze’deki ateşkes sürecine katkıda bulunmayı öncelikleri arasına alması gerektiğine inandığını belirterek, “Çünkü, Amerika Birleşik Devletlerinin kararlı ve âdil bir şekilde devreye girmesi, bu problemin uzun vadede çözümünü sağlayacaktır” dedi.

Gül: Filistin’de ABD devreye girsin

CumhurbaşkanI Abdullah Gül, ABD’de bugün görevi devralacak Barack Obama yönetiminin Gazze’deki ateşkes sürecine katkıda bulunmayı öncelikleri arasına alması gerektiğine inandığını belirterek, ‘’Çünkü, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) kararlı ve adil bir şekilde devreye girmesi, bu problemin uzun vadede çözümünü sağlayacaktır’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Gazze konusunda Mısır’ın Şarm El Şeyh şehrinde yapılan çok uluslu zirve toplantısının ardından yurda dönüşünde Esenboğa Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu. ‘’İsrail’in ve Hamas’ın ayrı ayrı yaptıkları ateşkes açıklamaları ihtiyatlı bir iyimserlik yaratmış bulunmaktadır’’ diyen Gül, bu aşamaya gelinmesine Türkiye’nin yaptığı katkıların bugünkü zirveye katılan bütün ülkeler tarafından ifade edildiğini ve Türkiye’nin barışa sağladığı gayretlerin takdirle karşılandığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Filistinliler arasındaki bölünmüşlüğün giderilmesinin en önemli konulardan biri olduğunu vurgulayarak, ‘’Tabiî bölgedeki diğer ülkelerin de Arap ülkelerinin de yine bölünmüşlüğü bırakıp, kalıcı bir barış için devreye girmeleri gerekmektedir” dedi. Zirvede, ABD’deki yeni yönetimin özellikle bu konuya öncelik vermesini bir kez daha açıkça ifade ettiğini yineleyen Gül, başka devlet liderlerinin de bu konunun üzerinde durduğunu vurguladı. Gül, Türkiye olarak gelecek haftalarda barışın kalıcı olması ve uzun vadeli çözüm için çalışmalara yoğun şekilde devam edileceğini bildirdi. Gül, ‘’20 Ocak günü görevi devralacak Obama yönetiminin de bu sürece katkıda bulunmayı öncelikleri arasına alması gerektiğine inanıyorum. Bunu bir kez daha burada tekrarlamak istiyorum. Çünkü, ABD’nin kararlı ve adil bir şekilde devreye girmesi, bu problemin uzun vadede çözümünü sağlayacaktır. Bunu herkes bilmektedir. Bu açıdan herkesin beklentisi de bu yöndedir’’ diye konuştu.

20.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  GÜMRÜKLER AB’YE UYUMLU OLACAK

  2009, AB SÜRECİ İÇİN BELİRLEYİCİ BİR YIL OLACAK

  KEY’de yeni ödeme listesi

  Yunanlı gençleri sahil güvenlik kurtardı

  Nükleerde teklif 21,16 cent

  SGK, eczanelerle tek tek anlaşacak

  AB: Durgunluk “derin ve uzun süreli” olacak

  Yarımağan, YÖK’e iki aşamalı sistem teklif etti

  DP’li Hasyurt Belediye Başkanı Esen vefat etti

  İsrail bizi çok üzdü

  Filistin’de ABD devreye girsin

  DP: Türkiye bir kenara itildi

  “Ergenekon” dâvâsı Perşembe gününe ertelendi

  Eski JİTEM’ci albay evinde ölü bulundu

  Günay: Dink suikastı demokrasiye tuzak

  SAHTE EVRAKLARLA DEVLETİ BÖYLE SOYUYORLAR

  VELİLERE KÖTÜ KARNE UYARISI

  İÜ’de 28 yıldan sonra ilk devir-teslim

  Tersine beyin göçü artarak sürüyor

  Turistlerin tercihi, Topkapı ve Efes

  Doçentlik sınavına düzenleme

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır