"Gerçekten" haber verir 02 Nisan 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Yeni paketlere ihtiyaç var

TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ‘’Türk milleti hükümetten, toplumun her kesimini rahatlatacak ve halkı bütünüyle kucaklayacak ekonomik tedbir paketleri bekliyor’’ dedi.


İŞSİZLİKLE İLGİLİ VERİLERDE KÖTÜLEŞME DEVAM EDECEK

Hükümetin krizle ilgili olarak açıkladığı tedbir paketlerinin ekonomiye faydasının artması için birtakım yeni tedbirlerin alınmaya devam edilmesi gere

Kriz, sağlığı da vuracak

DÜNYA Sağlık Örgütü (DSÖ), global ekonomik krizin, zaman içinde sağlık alanında krize ve ardından da sosyal krize dönüşme tehlikesi bulunduğuna dikkat


  HÜKÜMETLE ASKER ARASINDA GİZLİ ANLAŞMA

Ergenekon’da süreci bir miktar iç ve dış dinamikler belirliyor. AKP ile asker arasında Ergenekon konusunda gizli bir mutabakat var.


  ERGENEKON’U BİTİRMEK İÇİN ASKER HÜKÜMET ANLAŞMASI

DIŞ dinamik ise; Türkiye’nin gündemine Kürt meselesinin çözümü girdi.


  Türkiye en fazla küçülen ikinci ülke

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu, 2008’in son çeyreği itibarıyla yapılan uluslararası kıyaslamada Türkiye’nin yüzde 6.2 ile ekonomide küçülmenin en fazla olduğu ikinci ülke olduğunu belirterek, son çeyrekte en çok küçülen ülkenin yüzde 8.4 ile Tayvan olduğunu kaydetti.


  AB değerlerini teşvik ediyoruz

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Türkiye’nin Ortadoğu, Kafkaslar, Orta Asya, Balkanlar ve Kuzey Afrika dahil geniş bir coğrafyada barış, istikrar ve refahı yaygınlaştırmaya çalışmanın yanında “demokrasi, temel haklar ve serbest piyasa ekonomisi gibi AB değerlerini teşvik ettiğini” söyledi.


  AKP başörtülü diye itiraz etti, halk seçti

Gazİantep’İn Islahiye ilçesinde ilginç bir seçim yarışı yaşandı. Anketlerde önde görünen AKP’li Başkan Mehmet Uludağ aday gösterilmeyince, eşi DP’den aday oldu ve AKP’ye ciddi bir fark attı.


  Hedefi yarım asırlık muhtarlık yapmak

Kastamonu’nun Araç ilçesinin Gemi köyünde 46 yıldır muhtarlık yapan 75 yaşındaki Kadir Yetkinoğlu, muhtarlığa tekrar seçilerek görevde 50 yılı doldurmayı hedefliyor.


  Şoförlükten belediye başkanlığına

Konya’nIn Beyşehir ilçesine bağlı Gölyaka belde belediyesinde 5 yıldır otobüs şoförü olarak görev yapan Ramazan Erdoğan, kadrolu işçi olarak çalıştığı kurumda belediye başkanlığı koltuğuna oturmaya hazırlanıyor.


  3. kez başkan seçildi

OylarIn yüzde 40.6’sını alan Demokrat Parti adayı (DP) Şehmus Nasıroğlu üçüncü kez Midyat Belediye Başkanı oldu.


  Kaboğlu-Oran dâvâsı düştü

İnsan Hakları Danışma Kurulu eski Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu ve Alt Komisyon Başkanı Prof. Dr. Baskın Oran’ın 301’den yargılandıkları dâvâ, Adalet Bakanı yargılama izni vermediği için düştü.


  AİHM’deki komiserlerin gözü TBMM’de

ANAYASA Mahkemesi’nin Emniyet Müdürü olmak isteyen 750 komiserin önünü kapatan yasayı iptal etmesinin ardından meclise yeni yasal düzenleme yapılması için verilen 1 yıllık süre 8 Nisan’da sona eriyor.


  Baraj kapaklarına inceleme

CUMHURİYET Savcılığı, Antalya’nın Alanya ilçesindeki Dim Barajı’nın savak kapaklarından birinin yerinden çıkmasıyla ilgili inceleme başlattı.


  Seçimde görevli öğretmenlere ek ders ücreti

BAKANLAR Kurulu’nun, yerel seçimlerde idari izinli sayılan öğretmenlerin 30 Marta ait ek ders ücretlerini almalarına ilişkin kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.


  “Gazi”li çocuklardan Gazzeli çocuklara

GAZİ Üniversitesi Vakfı Özel Okulları ilköğretim 4. sınıf öğrencileri, Gazze’ye yardım kampanyası düzenledi.


  Cezaevine güvercinli sevkiyat

Brezİlya’da polis, Sao Paulo’daki bir cezaevine cep telefonu parçaları taşımak için kullanılan eğitimli iki güvercin yakaladı.


  Kaybedenlere depresyon uyarısı

Psİkolog Serap Duygulu, yaptığı açıklamada, seçimden zaferle çıkan isimlerin kendisine oy veren seçmenlerine karşı sorumluluklarının arttığını belirterek, bundan sonraki süreçte vaat ettiklerini yerine getirebilmek için büyük mücadeleler yaşayacaklarını söyledi.


  Büyük ikramiye başlarına belâ getirdi

Portekİz’de 2 yıl önce loto çekilişinde 15 milyon Avro kazanan bir çift, ikramiyeyi almalarından sonra anlaşmazlığa düşünce, hem ayrıldı, hem de ikramiyeye dokunamayacak hale geldi.


  Sigara şirketine dev tazminat cezası

ABD’de görülen bir dâvâda, Amerikan sigara üreticisi Philip Morris şirketinin, akciğer kanserinden ölen bir kişinin eşine 145 milyon dolar tazminat ödemesine karar verildi.


  Mars’a yolculuk simülasyonu başladı

Mars’a yolculuğun simülasyonu için 6 gönüllü, Moskova’da dış dünyayla bağlantısı kesilmiş bir konteynerin içinde üç aydan fazla süre birlikte yaşamaya çalışacak.


  Uzay istasyonunda moraller bozuk

BİR zamanlar astronotların yemeklerini ve her türlü imkanlarını paylaştıkları Uluslararası Uzay İstasyonunun (UUİ) mürettebatı arasındaki durum, Soğuk Savaş dönemini aratmıyor.


  Düşünceyle kontrol edilebilen robot

Japon araştırmacılar, yüksek sesle aldıkları emirleri yerine getiren robotların, yalnızca insanın düşünmesiyle harekete geçen modellerini yapmaya hazırlanıyorlar.



 

Bütün haberler

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır

Kurumsal Linkler:
Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl

Reklam Linkleri:
Risale Yorum- Risale Çocuk- Oktay Usta - Euro Nur - Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yeni Asya Barla - Makdis