01 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Dünya

Honduras’ta sivil öfke büyüyor

Orta Amerika ülkesi Honduras’ta sivillerin darbecilere direnişi sürüyor. Ordu ile Devlet Başkanı Manuel Zelaya’nın görevden alınmasına karşı çıkanlar arasında çatışma çıktı. Göstericilerin güvenlik güçlerine taşlarla saldırdığı, güvenlik güçlerinin dE göz yaşartıcı gazla karşılık verdiği bildirildi.

BM'NİN darbeyle görevinden alınan ve sürgüne gönderilen Honduras Devlet Başkanı Manuel Zelaya’yı, Genel Kurul’da konuşma yapmak üzere New York’a davet ettiği açıklandı. BM Genel Kurul Başkanı Miguel D’Escoto, Honduras Devlet Başkanı’na mektup gönderdiğini ve kendisinden, New York’a bir an önce gelerek BM Genel Kurulu’nda konuşma yapmasını istediğini söyledi. Nikaragua’nın, 1980’li yıllardaki sol görüşlü Sandinista hükümetinde dışişleri bakanlığı görevini yürüten D’Escoto, Zelaya’dan, ülkesindeki son durumu öğrenmek istediklerini belirtti. Honduras’da yönetimi ele geçiren ordu, Zelaya’yı Kosta Rika’ya sürgüne göndermişti.

Bu arada Zelaya’nın, Perşembe günü Honduras’a döneceği kaydedildi. Latin Amerika Bolivarcı Alternatif (ALBA) toplantısı için Nikaragua’da bulunan Zelaya, Amerikan Devletleri Örgütü Başkanı Jose Miguel Insulza’nın kendisine Honduras’a birlikte gitmeyi önerdiğini belirtti. Öte yandan Solcu Latin Amerika ülkelerinin büyükelçilerini Honduras’tan çekeceği bildirildi. ALBA olarak adlandırılan ve sol yönetimlerin iktidarda olduğu ülkelerin Nikaragua’nın başşehri Managua’daki toplantısından sonra yapılan açıklamada, Honduras Devlet Başkanı Manuel Zelaya’nın ordu tarafından görevden uzaklaştırılması sebebiyle böyle bir karar alındığı belirtildi. Açıklamada, Honduras’a Zelaya’nın yeniden görevine dönmesi çağrısında da bulunuldu. ALBA ülkeleri Bolivya, Küba, Dominik Cumhuriyeti, Honduras, Nikaragua ve Venezüela’dan oluşuyor. New York / aa

01.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Honduras’ta sivil öfke büyüyor

  Ardında kan ve gözyaşı bıraktı

  İran'da, Ahmedinecad’ın zaferi kesinleşti

  Yemen uçağı düştü

  Rusya, kumarhaneleri kısmen kapattı

  Kosova, IMF ve Dünya Bankası’na üye oldu

  İsrail donanması, yardım gemisini ablukaya aldı

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.