12 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Dünya

Mübarek: İsrail’in “Yahudi devleti” şartı kabul edilemez

MISIR Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, İsrail tarafından ortaya atılan “Filistinlilerin İsrail’i bir Yahudi devleti olarak tanıması” şartının, kabul edilemez olduğunu söyledi.

İsrail’in Yedioth Ahronoth gazetesine konuşan Mübarek, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’ya da şu uyarıda bulundu: “İsrail’de Arap vatandaşlarınız yok mu? İsrail’i sadece bir Yahudi devletine mi dönüştürmek istiyorsunuz? Bu çok kötü. Sizi uyarıyorum, bu size zarar verecek çok ciddî bir hata olur”

İsrail Başbakanı Netanyahu, 14 Haziran’da yaptığı bir açıklamada bir Filistin devletini kabul etmelerinin şartlarından birini, İsrail’in bir Yahudi devleti olarak tanınması şeklinde duyurmuştu. İsrail ve Filistin arasında “geleneksel” arabulucu olan Mübarek ise “Bir Yahudi devleti bütün teröristlerin hedefi haline gelecektir. Diğer yandan açık bir devlet olmak ise başka bir konudur. Bize, Mısır’a bakın. Bizim Müslümanlarımız var, Hıristiyanlarımız var, Kıptilerimiz var Yahudilerimiz var.” dedi. Öte yandan Hamas da İsrail ile Gilad Şalit konusunda yapılan görüşmelerde olumlu bir yaklaşım sergilediklerini; ancak İsrail’in anlaşmayı engellediğini savundu. Hamas liderlerinden Mahmud Zahar, “İsrail tekliflerimize iyimser cevaplar vermese de Hamas, İsrail’in tekliflerine karşı çok yapıcıydı” açıklamasını yaptı. Ancak Zahar, İsrail’in teklifleri konusunda ayrıntılı bilgi vermedi. Zahar son görüşmede İsrail’in 325 kişinin serbest bırakılmasını kabul ettiğini; ancak 125 kişinin salıverilmesine onay vermediğini kaydetti. Zahar, kendilerinin ise bu isimlerden vazgeçmeyeceğini vurguladı.

12.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Cenazelerin defnine izin yok

  Uygur Türkleri için imza toplanacak

  Binlerce Uygur ölmüş olabilir

  Mübarek: İsrail’in “Yahudi devleti” şartı kabul edilemez

  Çin zulmü BM önünde protesto edildi

  Srebrenica, 14 yıldır unutulmadı

  Obama, ata topraklarını ziyaret ediyor

  Türkmenistan'dan Nabucco'ya destek

  Mevlânâ’nın hayatı sinema filmi oluyor

  İran, Batı’ya yeni bir paket sunacak

  ABD ile Özbekistan arasındaki buzlar eriyor

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.