21 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Müslümanlardan çok şey öğrendik

Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble, ‘’Dinin, hoşgörü ve birlikte yaşamı pekiştirebileceğini İslamiyet ile girdiğimiz diyalog sayesinde anladık’’ şeklinde konuştu.

Almanya İçişleri Bakanı Wolfgang Schaeuble, Hristiyanların, dinin, hoşgörüyü ve birlikte yaşamı pekiştirebileceğini, Müslümanlarla kurdukları diyalog sayesinde anladıklarını söyledi. Bakan Schaeuble, Berlin’de Diyanet İşleri Türk İslâm Birliği (DİTİB) tarafından Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Acet’in himayesinde Hasır Restoran’da verilen son iftar yemeğine katıldı. Schaeuble, Tasavvuf Musikisi dinletisi ve imam Mehmet Tekin’in okuduğu iftar duasının ardından yenilen iftar yemeğinden sonra yaptığı konuşmasında, Hristiyanların, Müslümanlarla girdiği diyalog sayesinde dinin özgür demokrasi için ne kadar önemli olduğunu anladıklarını belirtti. Demokratik bir devletin, din özgürlüğünü sağlaması gerektiğine işaret eden Schaeuble, ‘’Dinin, hoşgörü ve birlikte yaşamı pekiştirebileceğini İslâmiyet ile girdiğimiz diyalog sayesinde anladık’’ şeklinde konuştu.

Almanların geçen yıllarda İslâmiyet’in toplumun bir parçası haline geldiğini anladıklarını ve İslâmiyet’in bazı özelliklerini de sevmeyi öğrendiklerini ifade eden Schaeuble, iftarın bu güzel özelliklerden biri olduğunu, dini ve inancı ne olursa olsun dünyadaki tüm insanların birlikte yaşamı pekiştirmek için sorumluluk taşıdığını söyledi. Hâlâ çok eksikler olsa bile uyum çabalarının önemli olduğuna işaret eden Schaeuble, 27 Eylülde yapılacak genel seçimlerinde hangi parti kazanırsa kazansın ülkedeki İslâm konferanslarının devam edeceğine inandığını kaydetti. İftarın amacının ortak yaşamı pekiştirmek olduğunu belirten Schaeuble, Almanya’da yaşayan herkesin bu ülkeyi ortak yurtları olarak görmesini istediğini sözlerine ekledi. Berlin / aa

İFTARLAR SAYGININ

GELİŞMESİNE VESİLE OLDU

Büyükelçİ Acet de konuşmasında, ‘’Alman dostlarımızın son yıllarda katıldıkları ve Müslüman toplumla paylaştıkları iftarlar, Almanya’da Ramazan ayına zenginlik katmaktadır. Bu tür ortak etkinlikler, dinlerarası diyaloğun yaygınlaşmasına, farklı kültürler arasında saygı ve hoşgörünün geliştirilmesine önemli bir katkı yapmaktadır’’ dedi. Alman yönetimlerinin ve toplumunun, Müslümanların ibadetleriyle ilgili ihtiyaçlarının karşılanmasında gösterdikleri duyarlılıktan da memnuniyet duyduklarını ifade eden Acet, Almanya’da günümüzde yaklaşık 3 buçuk milyon Müslümanın yaşadığını, bu nedenle İslamiyet’in bu ülkede diğer dinler gibi resmi bir din olarak tanınmasıyla ilgili beklentilerin de artmakta olduğuna dikkati çekti. İslâmiyet hakkında Batılı ülkelerde bir ‘’bilgi kirliliği’’ oluşturuluduğunu ve 11 Eylül’de İslamiyetin ağır yara aldığını kaydeden Acet, bunu düzeltmenin, medeniyetler arası diyaloğun geliştirilmesine, insanlar ve dinler arasında nefret ve kin duygularının yerine hoşgörü ve anlayışın egemen olacağı ortamların oluşturulmasıyla mümkün olabileceğini vurguladı.

21.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  BAYRAM NAMAZI MEYDANDA KILINDI

  Obama’dan ‘mübarek’ kutlama

  İsrail ve Filistinli liderler bir araya gelecek

  Müslümanlardan çok şey öğrendik

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.