21 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Terör var diye hak ve hukuktan vazgeçemeyiz

DEVLET Bakanı Cevdet Yılmaz, ‘’Terör var diye insanlarımızın hakkını, hukukunu, vermeyecek miyiz? Elbette vereceğiz. Demokrasi dünyada neyse, evrensel hukuk neyi emrediyorsa, birileriyle pazarlık yaparak değil, bu ülkenin menfaatleri doğrultusunda hareket edeceğiz” dedi.

Bakan Yılmaz, Bingöl’de polisevinde düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Yılmaz, buradaki programın ardından, Bingöl Şehit Aileleri Malulleri ve İnsan Hakları Derneğini (BİŞHAK) ziyaret etti. BİŞHAK Başkanı Ziya Sözen, ziyaret sırasında, şehit ailelerinin demokratik açılım konusunda tereddüt ve hassasiyetlerinin bulunduğunu ifade etti. Sözen, Şehit aileleri olarak bir takım dilekleri ve temennilerinin de olduğunu belirtti.

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ise şehit ve yakınlarının kendilerine kutsal emanet olduğunu ifade ederek, ülkenin ve milletin yararına olmayan hiçbir işlemi onaylamayacaklarını söyledi. Şehitleri ve yakınlarını siyasi tartışmaların üzerinde tuttuklarını belirten Yılmaz, şöyle devam etti: ‘’Şehit aileleri ve şehitler bizim için azizdir. Gerçekten son derece kutsaldır ve siyasetin üstündedir. Biz şehitlerimizi hiçbir zaman siyasi polemiklerin ve tartışmaların içerisine sokmak istemeyiz. Onları siyasi tartışmaların, siyasetin üzerinde görürüz. Ülkemizin geleceği, menfaati, faydası her şeyin üstündedir.”

Yılmaz, ‘’demokratik açılım’’ çalışmalarının medya tarafından saptırıldığını ifade ederek, ‘’Kesinlikle hiçbir şekilde ne terör örgütünü ne de başını muhatap alıyoruz’’ dedi. ‘’Maalesef medya aracılığıyla çok saptırıcı fikirler yayıldı, dile getirildi. Biz başından beri bunun bir demokratik açılım olduğunu söylüyoruz’’ diyen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’Bunun bir milli birlik projesi olduğunu söylüyoruz. Bu ülkenin birliliğine, beraberliğine, kardeşliğine katkıda bulunacak bir proje olduğunu söylüyoruz. Türkiye’yi gerçekten içindeki bu kavgalardan, kısır tartışmalardan, sloganlardan, ideolojilerden kurtarıp hem bölgesinde hem dünyada güçlü bir ülke haline getirme arayışı olduğunu söylüyoruz. Bu çerçevede bütün çabalarımızı organize ediyoruz. Bu konuda henüz hiçbir şey açıklanmış değil, şunu yapacağız gibi hiçbir şey söz konusu değildir.’’

Terörün her türlüsüne karşı olduklarını belirten Cevdet Yılmaz, kendilerinin devletin yönetiminden sorumlu olduklarını ve hiçbir zaman devletin zararına olan bir şeyi istemeyeceklerini ifade etti. Yılmaz, şunları kaydetti:

‘’Aynı zamanda terör var diye insanlarımızın hakkını, hukukunu, vermeyecek miyiz? Elbette vereceğiz. Demokrasi dünyada neyse, evrensel hukuk neyi emrediyorsa, birileriyle pazarlık yaparak değil, bu ülkenin menfaatleri doğrultusunda hareket edeceğiz. Bütün amacımız, bu toplumun ekonomik olarak kalkınmasıdır. Bir takım sıkıntılara çareler bulunmasıdır. Huzurun, güvenin olduğu yerde, ekonomik sıçrama da olur.’’ Bingöl / aa

21.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan, ABD’ye gidecek

  ŞANLIURFA’DA KÜRTÇE BAYRAM HUTBESİ

  EL ÖPECEK KİMSEMİZ KALMADI

  Liderler bayram namazında

  VARLIĞA DÜŞTÜK VARLIĞIMIZI UNUTTUK

  ‘İlk işim okullarda değişim’

  3G’de rekabet numara taşıttı

  6 bin oyuncaktan 27’si toplatıldı

  Bionik lenslerle check-up

  Hava ambulansları bin 628 hasta taşıdı

  Arefe gününün kaza bilançosu: 35 ölü

  Kadınlar 2 gün bile sır tutamıyor

  Terör var diye hak ve hukuktan vazgeçemeyiz

  Bağış: Fransa güvence verdi

  İş dünyası, KOBİ Bakanlığı istiyor

  Köprü ve otoyollar kazandırıyor

  OkuyucularImIzla bayramlaştIk

  Bağcılar Belediyesi yetimleri sevindirdi

  Balık tüketimi hızla artıyor

  Fatih Camii avlusunda 10 bin kişi kahvaltı yaptı

  Atalay’dan ‘açılım’lı mesaj

  Diyanet tasarısı imzaya açılacak

  Hakkari’de etkili yağış bayramda evsiz bıraktı

  İDO, kış tarifesine 24 Eylül’de geçiyor

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.