23 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Son 11 yılın en golcü Cim Bom’u

Turkcell Süper Lig’de geride kalan 6 haftada 19 gole ulaşan Galatasaray, son 11 sezonun en golcü dönemini geçiriyor. Lig tarihinde ilk kez sezonun ilk 6 maçını da kazanan sarıkırmızılı ekip, teknik direktör Frank Rijkaard yönetiminde gol yollarında da adeta fırtına gibi esiyor. Ligde maç başına 3.16 gol ortalamasıyla oynayan ‘’Cim Bom’’, 1998-1999 sezonunun ardından en golcü sezon başlangıcını yaptı. Galatasaray, 1998-1999 sezonunda ilk 6 maçta 22 kez fileleri havalandırmıştı. Öte yandan, Turkcell Süper Lig’de Galatasaray’ın bu sezon attığı 19 golden önceki ilk 6 haftanın en golcü ekibi, 2001-2002 sezonunda 21 gole ulaşan Ankaragücü olmuştu.

GALATASARAY 6’DA 6 GALİBİYET,

KASIMPAŞA 6’DA 6 YENİLGİ ALDI

Galatasaray, Kasımpaşa’yı zor olsa da 3-1 yenerek, Turkcell Süper Lig’de üst üste 6. galibiyetini elde etti. Galatasaray’ın yendiği Kasımpaşa ise bu sezon yaptığı 6. maçta da puan elde edemedi. ‘’Cim bom’’, teknik direktör Frank Rijkaard yönetiminde bir sezona ilk 6 maçı da kazanarak başladı. Galatasaray, daha önce 1994-95 sezonunda Greame Sounnes, 1998-99 sezonunda da Fatih Terim ile 5’te 5 yapmıştı. Öte yandan, Kasımpaşalı taraftarlar, maçı kale arkası tribününde izledikten sonra önlerinden geçen Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat’a sert tepki gösterdiler. Taraftarlar, önlerinden geçen Adnan Polat’a adeta öfke kusarak, küfürler ettiler. Polat, maçtan sonra yaptığı açıklamada ise, ‘’Türk futbolu bu kafayla yönetilmez. Hakemi kötü değerlendiriyorum. Biz Kasımpaşa taraftarını bakın nasıl ağırlıyoruz’’ dedi.

23.09.2009


 

Rijkaard hakemlere takılmadı

GALATASARAY Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Kasımpaşa maçının kendileri için zor geçtiğini belirterek, ‘’Çok önemli bir galibiyet aldık’’ dedi. Hollandalı teknik adam, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, özellikle maçın ilk yarısında çok zorlandıklarını belirterek, ‘’İkinci yarıda takımımız kazanmak için oynadı ve golleri atmaya başardık. Çok önemli bir galibiyetti bizim için’’ diye konuştu. Galatasaray’ın, sezona ilk 6 maçı kazanıp rekor kırarak başladığının hatırlatılması üzerine Rijkaard, ‘’Rekorlara fazla takılmam, bakmam ama takımımız iyi mücadele edip, taraftarlarımızı da mutlu ediyorsa hiçbir sorun yok’’ dedi. Rijkaard, rakiplerinin durumlarına değil, kendi performanslarına bakmaları gerektiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

‘’Bunu da yaparken iki ayağınız da yere basmalı. Yitirdiğinizde de çok fazla abartmamak gerekir. Hakem ile fazla yorum yapmamak gerekir. Onlar da bizim gibi insan, hata yapabilirler. Zor bir maç oldu. Hakemler çok fazla kaderiyle oynayamaz maçların, önemli olan sizin iyi performans göstermeniz.’’

23.09.2009


 

Makukula Kayseri’yi güldürüyor

KAYSERİSPOR'UN yüzü, siyahi oyuncusu Aziza Makukula’nın attığı gollerle gülmeye başladı. Geçen sezon ligin en az gol yiyen takımı olmasına rağmen, gol yollarında etkili olamayan sarıkırmızılı ekipte, bu sezon Makukula’nın attığı goller takımın bu açığını gidermeye başladı. Geçen sezon forvet konusunda sıkıntı yaşayan Kayserispor, bu sezon başında kiralık olarak aldığı Makukula ile birlikte bu sıkıntılarını aşmaya başladı. İngiltere Premier Ligi takımlarından Bolton Wanderers’tan 1 yıllığına kiralık olarak alınan Portekizli Aziza Makukula (28), 1.91 santimetre boyu ve güçlü fiziği ile dikkati çekiyor. Teknik direktör Tolunay Kafkas’ın bu sezon oluşturduğu genç ve dinamik kadroda, Cangele’nin son dönemde yükselen performansı ile birlikte fırsatları değerlendiren Makukula, bu sezon oynadığı 4 maçta rakip kalelere 3 gol attı. İlk kez Gaziantepspor maçında forma giyen Makukula, bu maçta gol ile tanışamadı. Daha sonra Denizlispor maçında 1 gol atan Makukula, Galatasaray maçında da rakip fileleri havalandırmayı başardı. Ancak, bu maçta bir talihsizlik de yaşayan Makukula, yanlışlıkla kendi kalesine gol attı. Son olarak takımının deplasmanda Beşiktaş’ı 1-0 yendiği karşılaşmada kendini gösteren Makukula, bu maçta attığı gol ile takımının yüzünü güldürdü.

23.09.2009


 

G. Birliği’nin golcüsü Kahe: Takım olarak hedeflerimiz var

gençlerbirliği'nin Brezilyalı golcüsü Carlos Eduardo De Souza Floresta (Kahe), takımın hedeflerini, kendi hedeflerinin üstünde gördüğünü söyledi. Beşiktaş maçında sergilediği performansla futbol otoritelerinin beğenisini kazanan Kahe, performansının sadece Beşiktaş maçıyla sınırlı olmayacağını belirterek, Gençlerbirliği’ne geldiği ilk sezon yaşadığı sakatlık ve şanssızlıklardan yakındı. Kahe, sözlerini şöyle sürdürdü. ‘’Almanya’dan bu takıma geldiğim zaman sakatlığım vardı ve burada tedavi oldum. Takım sezona hazırlık dönemini geçirirken, ben bu döneme katılamadım. Daha sonra takımla birlikte çalışmalara başladım, ancak bir sakatlık daha yaşadım ve bir süre daha takımdan ayrı kaldım. Bu sezon hazırlık döneminde sakatlık ve şanssızlık yaşamadım ve çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdim. Bugüne kadar böyle bir hazırlık dönemi geçirmemiştim. Hocamızın da bize öz güvenimizi kazandırması sonucu, daha yüksek bir performansla sezona başladık.’’ Kırmızısiyahlı ekibin forvet oyuncusu Kahe, geçen sezon dışardan bakıldığı zaman takımın hiç güven vermediğini ifade ederek, ‘’Ancak bu sezon takım arkadaşlarım görev ve sorumluluklarını eksiksiz yerine getiriyor. Böylece takım ruhu geri geldi. Takım olduğumuzu görüyoruz. Dışardan bakıldığı zaman artık biz bir takımız ve bu çerçevede hedeflerimiz var’’ diye konuştu.

23.09.2009


 

Avrupa ligindeki Türkler 150 milyon Avro

AVRUPA'DA 16 ülkenin birinci ve ikinci liglerinde yer alan 96 takımda 139 Türk kökenli futbolcu forma giyiyor. Avrupa’daki Türklerin futbol piyasasındaki değeri ise 150 milyon Avro’ya yaklaşıyor. Avrupa futbol pazarının nabzını tutan transfermarkt.de’nin verilerine göre, Türk futbolcular en yoğun olarak Almanya liglerinde oynuyor. Bundesliga 1’de 20, Bundesliga 2’de de 15 olmak üzere toplam 35 futbolcu Almanya’da forma giyiyor. Almanya’nın ardından en çok Türk futbolcu Avusturya ve Hollanda’da top koşturuyor. Avusturya liglerinde 24, Hollanda liglerinde ise 21 futbolcu yer alıyor. Bu ülkelerin dışında İsveç (13), İsviçre (10), Belçika (10), Rusya (4), Lüksemburg (4), Norveç (4), İngiltere (3), Yunanistan (3), İtalya (2), Fransa (2), Danimarka (2) ve Slovakya’da (2) Türk futbolcular takımlarının başarısı için ter döküyor. Bosna Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Polonya, Romanya, Slovenya, Ukrayna ve Sırbistan ise şu anda Türk futbolcuların ayak basmadığı ligler olarak dikkati çekiyor.

EN DEĞERLİSİ MESUT ÖZİL

Avrupa futbolunda yer alan Türk futbolcular içinde bonservis bedeli en yüksek olan oyuncu, Almanya Birinci Ligi (Bundesliga 1) takımlarından Werder Bremen’de forma giyen Mesut Özil. Alman Futbol Milli Takımı’nda da forma giyen Mesut’un değeri 13 milyon Avro’yu buluyor. Mesut Özil’i yine Alman takımlarından Stutgart’ta forma giyen Serdar Taşcı, 10 milyon Avroluk transfer bedeliyle takip ediyor. Bu futbolcuların dışında, Fenerbahçe’den İngiltere’ye giden ve futbol hayatını Stoke City takımında devam ettiren Tuncay Şanlı, Everton’dan Leon Osman, Bayern Münih’ten Hamit Altıntop, Udinese’den Gökhan İnler, Rubin Kazan’dan Gökdeniz Karadeniz ve Paris St. Germain’de forma giyen Mevlüt Erdinç, yüksek bonservis bedelleriyle öne çıkıyorlar. İstanbul/ aa

23.09.2009


 

HAFTANIN GÖRÜNÜŞÜ

Galatasaray 6'da 6 yaparak rekor kırdı

Turkcell Süper Lig’de 6. haftanın son maçında Galatasaray, Kasımpaşa’yı 3-1 yenerek, bu haftayı da averajla lider olarak tamamladı. Sarıkırmızılılar, 6. hafta geride kalırken, 6. maçından da galibiyetle ayrılmayı başardı ve puanını 18’e çıkartarak, averajla yine Fenerbahçe’nin üstünde yer aldı.

Gol krallığında Galatasaraylı Nonda, Kasımpaşa maçında attığı 3 golle gol sayısını 5’e çıkardı ve ilk sıraya yerleşti. Bu futbolcuyu, 4’er golle Galatasaray’dan Milan Baros ve Gençlerbirliği’nden Kahe, 3’er golü bulunan Galatasaray’dan Kewell, Trabzonspor’dan Egemen, Fenerbahçe’den Güiza, Manisaspor’dan Isaac, Kayserispor’dan Makukula, Gençlerbirliği’nden Mustafa, Gaziantepspor’dan Souza, Diyarbakırspor’dan Tazemeta ve Eskişehirspor’dan Youla izliyor. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından bir alt lige düşürülen Ankaraspor’u maç yapmadan geçti.

23.09.2009


 

TOPLU SONUÇLAR

Trabzonspor -Antalyaspor: 3-1

Eskişehirspor -Gaziantepspor: 3-2

Sivasspor -Bursaspor: 1-3

Diyarbakırspor -Manisaspor: 0-0

Ankaragücü -Gençlerbirliği: 1-2

Beşiktaş -Kayserispor: 0-1

Fenerbahçe -İ.B.Belediyespor: 1-0

Kasımpaşa -Galatasaray: 1-3

23.09.2009


 

GOL KRALLIĞI

Gol krallığında Galatasaraylı Nonda, Kasımpaşa maçında attığı 3 golle gol sayısını 5’e çıkardı ve ilk sıraya yerleşti. Bu futbolcuyu, 4’er golle Galatasaray’dan Milan Baros ve Gençlerbirliği’nden Kahe izliyor.

23.09.2009


 

HAFTANIN KARMASI

Orkun (Manisaspor) Vederson (F. Bahçe) Ali Turan, Ali Tandoğan (Bursaspor) Bilica (Fenerbahçe) (Kayserispor) Koray (Eskişehir) Saidou (Kayserispor) Gabriç (Trabzonspor) Selçuk (Trabzonspor)

Shin Rok (Bursaspor) Nonda (G. Saray)

23.09.2009


 

HAFTANIN FUTBOLCUSU

NONDA (G. Saray)

23.09.2009


 

HAFTANIN HAKEMİ

Kuddusi Müftüoğlu

Sivasspor-Bursaspor

23.09.2009


 

HAFTANIN TAKIMI

KAYSERİSPOR

23.09.2009


 

7. HAFTANIN PROGRAMI

Gaziantepspor - Ankaragücü

İ. B. Belediyesi - Sivasspor,

Gençlerbirliği - Trabzonspor,

Antalyaspor - Fenerbahçe,

Bursaspor - Diyarbakırspor,

Kayserispor - Kasımpaşa,

Galatasaray - Eskişehirspor

Denizlispor - Manisaspor

Beşiktaş ise fikstüre göre, ligden düşürülen Ankaraspor ile karşılaşması bulunduğu için bu haftayı ‘’bay’’ olarak geçecek.

23.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.