25 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Yasaklar, 12 Eylül uygulaması

MAZLUMDER Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Akın, başörtülü öğrencilerin otobüslerden indirilmesinin 12 Eylül uygulaması olduğunu söyledi.


IMF’DE BATI HAKİMİYETİ ARTIK SONA ERİYOR

Küresel ekonomik kriz, dünyada güç ilişkilerinde geri dönülemez bir değişim başlattı ve bu durum, döviz piyasalarını, para politikalarını, ticaret ili

Gönül: “Hayalet uçak” ihalesinde aksama yok

MİLLî Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İnsansız Hava Aracı (İHA) ihalesi ile ilgili, “İhalede aksayan bir husus yok. Birer uçak kaybedildi” dedi.


  Gül, Sırbistan’a gidecek

CumhurbaşkanI Abdullah Gül, Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç’in davetlisi olarak 25-27 Ekim 2009 tarihlerinde bu ülkeye resmi ziyaret gerçekleştirecek.


  MEB, 60 engelli memur alacak

MİLLî Eğitim Bakanlığı (MEB), 18 ilde görevlendirilmek üzere toplam 60 engelli memur alacak.


  Yılmaz: İnşaallah daha olumlu bir süreç yaşanır

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Kandil ve Mahmur’dan gelip teslim olan terör örgütü üyeleri ile ilgili olarak, ‘’Türkiye vatandaşı hiçbir insanın suça bulaşmasını istemiyoruz.


  Aliya İzzetbegoviç anıldı

Eskİ Bosna-Hersek Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç, ölümünün 6. yıl dönümü dolayısıyla İstanbul’da düzenlenen törenle anıldı.


  Türkiye, AB ile İslâm dünyası arasında bir köprü

Almanya eski Başbakanı ve Gasprom Denetim Kurulu Başkanı Gerhard Schröder, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) ile entegrasyonunun önemini belirterek, ‘’Türkiye, AB ile İslÂm dünyası arasında bir köprü işlevi görecektir’’ dedi.


  Asıl zafer savaşın bitmesi

Yıllardır dağda olanlarla ailelerinin sevinç duymasının doğal, ama bunu bir zafer şovuna dönüştürmenin yanlış olduğunu belirten DTP Parti Meclisi üyesi Esat Canan, “İnsanların dağdaki kıyafetleri ile gelip otobüsler üzerinde zafer işaretleri yapmasını tasvip etmiyorum. Bu bir zafer değil, böyle nitelendirilemez. Kaldı ki, asıl zafer savaşın bitmesidir. Eğer demokrasi geliştirilip barış ve birliktelik sağlanacaksa o zaman herkesin zaferi olur” dedi.


  Dağdan iniş barış getirebilir

The Economist dergisi, Türkiye’nin demokrasi açılımını ele aldığı son sayısında, PKK’lıların dağdan inişinin Türkiye’ye kalıcı bir barış getirebileceğini yazdı. Türkiye’nin Kuzey Irak yönetimi ile güzel ilişkilerine dikkat çeken The Economist, PKK’nın böylece tecrit edildiğini vurguladı.


  Açılım her kesimin sorununu çözmeli

MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, açılımın sadece Kürtlerin sorunlarını çözen bir açılım değil, sistemle problemi olan her kesimin sorununu çözen bir açılım olması gereğini söyledi.


  Mahkeme, Şenkal Atasagun’u dinleyecek

BİRİNCİ ‘’Ergenekon’’ davasında, eski MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun’un, ilgili yasa maddesindeki şart yerine getirildikten sonra tanık olarak dinlenmesinin düşünülmesine karar verildi.


  ‘İrtica belgesindeki’ ıslak imza Dursun Çiçek’in mi?

ERGENEKON tutuklusunun bürosunda çıkan ve kamuoyunda Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek’in hazırladığı öne sürülen “AKP ve Gülen’i bitirme planı” diye biline belgenin aslının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildiği iddia edildi.


  Vali Güler’den 28 Ekim yalanlaması

İSTANBUL Valisi Muammer Güler, şehre 28 Ekim Çarşamba günü terör örgütü üyesi mensuplarının gelişinin söz konusu olmadığını bildirdi.


  KKTC’ye 350 milyon lira ek kaynak

TÜRKİYE ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arasında 2006 yılında imzalanan Ekonomik ve Mali İşbirliği Protokolüne 2. Ek Protokol onaylandı. Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlanan 2. ek protokolde, Türkiye ile KKTC’nin, KKTC kamu maliyesinde mali disiplinin sağlanması ve bu suretle sürdürülebilir bir yapıya kavuşması amacıyla mutabık kaldıkları konular yer aldı.


  Hac için ek kontenjan müjdesi

Suudi Arabistan yönetiminin yurt içindeki Türk vatandaşlarına 25 bin ek kontenjan sağladığı öğrenildi. Böylece yurt içi ve yurt dışındaki Türk vatandaşlarına sağlanan toplam ek kontenjan 40 bini aşacak.


  Deprem haritası güncelleniyor

DASK Gönüllüsü, Türk Kızılayı Genel Başkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Türkiye Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının yeni Deprem Bölgesi Haritası üzerinde çalıştığını, bu nedenle bazı illerin depremsellik derecelerinde farklılıklar olabileceğini belirtti.


  Timsal Karabekir gençlerle buluştu

Bahçelİevler Belediyesi, Gençlik Meclisince Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde gerçekleştirilen “Dününü Unutma ki, Yarın Hakkın Olsun” konulu tarihsel söyleşiye, Merhum Orgeneral Kâzım Karabekir Paşa'nın kızı Timsal Karabekir de katıldı.


  “Her meseleyi yerinde çözmeye çalışıyoruz”

MİLLî Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu,’’Her meseleyi yerinden ve ilgililerinden dinleyerek çözmeye çalışıyoruz’’ dedi. Ardahan’da incelemelerde bulunan Bakan Çubukçu, Vali Mustafa Tekmen’i ziyaret etti.


  Kaptan adaylarına ‘ileri sürüş eğitimi’

dumlu Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Meslek Yüksek Okulu (MYO) Otobüs Kaptanlığı Bölümünde başlatılan ‘’ileri sürüş eğitimi’’ programı başlatıldı.


  Gençlere altın dağıtıldı

BağcIlar başarıyı ödüllendirmeye devam ediyor. Geleneksel Gençlik Şöleni Ödül Töreni’ni gerçekleştirdi.


  İmece usûlü köy okulu

Bursa'nİN İnegöl ilçesine bağlı Dipsizgöl köyü halkı, mevcut binanın yetersiz olması nedeniyle imece usulüyle yeni okul binası yapıyor.


  Nüfusumuz giderek yaşlanıyor

Türkiye Nüfus ve Sağlık Araştırması, 2008 (TNSA-2008), Türkiye’nin demografik yapısı, doğurganlık düzeyleri, çocuk ölümleri anne-çocuk sağlığı gibi birçok alandaki değişimi ortaya koydu.


  Şanlıurfa’da akraba kavgası: 25 yaralı

ŞANLIURFA’DA akraba oldukları belirtilen iki ailenin fertleri arasında çıkan taş, sopa ve bıçakların kullanıldığı kavgada 25 kişi yaralandı.


  KALDIRIM İŞGALİ SONA ERECEK—

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, ilçede uzun süredir gündemde olan kaldırım işgalleri ilgili sorunu çözme noktasında kararlı olduklarını söyledi.


  Antalya, çok hızlı göç alıyor

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Antalya’nın çok hızlı göç alan bir şehir olduğunu ve büyümeyle birlikte problemlerde artış olduğunu vurguladı.


  Hemzemin geçitte kaza: 1 ölü

MANİSA’NIN Akhisar ilçesi yakınlarında meydana gelen tren kazasında 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.


  Muğla, Aydın ve Denizli’de barajlar dolu

DSİ 21. Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap, 2009 yılında Muğla, Aydın ve Denizli’de bulunan barajların yüzde yüz dolu olduğunu belirterek, ‘’2009 yılında bir zorluk çekmedik, gelecek yılın da suyunu garanti altına aldık’’ dedi.


  Doğal gaz dönüşümü yaptılar, bin metreküp doğal gaz kazandılar

BURSAGAZ’IN başlattığı yılın kampanyası kapsamında evlerine doğal gaz dönüşümü yaptıran 10 kişi, bin metreküp bedava doğal gaz kazandı.


  BELKO’dan Ankaralılara taksitli kömür

BELKO’NUN, kaliteli ithal parça kömürün tonunu peşin 480 TL, kredi kartına ise 5 taksitle 500 TL’den sattığı bildirildi.


  Van’a lüks otel

AKAY Grup tarafından Van Gölü kenarında şehrin en lüks oteli olacağı belirtilen Van Rescate’nin inşaatına başlandığı bildirildi.


  Bu resimler sigarayı bıraktırır

Sİgara ve Sağlık Ulusal Komitesi (SSUK) Dönem Başkanı Prof. Dr. Elif Dağlı, 1 Ocak 2010’dan itibaren başlanacak sigara paketlerinde resim uygulamasının, paketlerin her iki yüzünde de olması gerektiğini bildirdi.


  Rapçı tesettürü seçti

Fransa’nIn feminist şarkılarıyla tanınan ünlü rap yıldızı Diam’s, evlenerek Müslümanlığı seçti.


  Bütün organları ters tarafta

Trabzon’da şiddetli karın ağrısı şikâyetiyle hastaneye giden bir gencin organlarının ters tarafta olduğu ortaya çıktı. Of ilçesinde yaşayan lise 2. sınıf öğrencisi Arif Aktürk (17), karın ağrısı şikâyeti ile Of Devlet Hastanesi’ne müracaat etti.


  En uzak galaksi gözlemlendi

Astronomlar 10,2 milyar ışık yılı ötede bulunan en uzak galaksi kümesini tesbit ettiler.


  Cep telefonları için tek şarj aleti yolda

Dünya üzerindeki 4 milyardan fazla cep telefonu, bir iki yıla kalmaz tek bir şarj aletiyle uyumlu hale getirilecek.


  Sedye bulamayınca kapı getirdiler

İspanya 4 liginde futbol sahalarında eşi görülmedik bir olay yaşandı. Sakatlanan futbolcu için sedye bulunamayınca sağlık ekipleri ellerinde kapı ile sahaya daldı.. S


  Bayraklı’da, en temiz sokağa altın verilecek

İzmİr’İn yeni ilçelerinden Bayraklı’da belediye, sokakları temiz tutmak için bir kampanya başlattı. İlçenin 23 mahallesindeki sokaklardan her ay en temizi seçilecek ve kurayla belirlenecek 10 eve birer çeyrek altın verilecek.


  Üç tavayı 15 saniyede büktü

Guinness rekorları kitabının güç bölümünde yer alma geleneğini bozmayan Ruslar, bu yıl da en güçlü adamlar listesinde ilk sıraları paylaştı.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.