31 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI ADLİYEDE

Ergenekon savcılarına gönderilen “İrticayla Mücadele Eylem Planının” aslının ortaya çıkması ve Adlî Tıp Kurumunca onaylanmasının ardından harekete geçen sivil toplum kuruluşları, ihbar mektubunda ismi geçenlerin yargılanması için suç duyurusunda bulundu. Mazlum-Der, Özgür-Der, Adaleti Savunanlar Derneği gibi pek çok sivil toplum kuruluşu, Sultanahmet’teki İstanbul Adliyesine gelerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu dilekçelerini teslim etti.

BELGE HALK İRADESİNİ HEDEF ALIYOR

Ankara’da basın toplantısı düzenleyen STK’lar ise ‘’İrticayla Mücadele Eylem Planı’’ iddiaları konusunda ortak bir açıklama yaptılar. ‘’Hukukun üstünlüğüne dayalı bir rejimin inşa edilebilmesi’’ isteğinin dile getirildiği açıklamada ‘’Belgenin, bir siyasî parti ve topluluk hedef alınıyor gibi görünse de temelde halk iradesine yönelik bir saldırı niteliğinde olduğu’’ savunuldu. Açıklamada, sürecin her aşamasında kamuoyunun aydınlatılmasının önem taşıdığı belirtildi.

Ankara’da basın toplantısı düzenleyen STK’lar ise ‘’İrticayla Mücadele Eylem Planı’’ iddiaları konusunda ortak bir açıklama yaptılar. ‘’Hukukun üstünlüğüne dayalı bir rejimin inşa edilebilmesi’’ isteğinin dile getirildiği açıklamada ‘’Belgenin, bir siyasî parti ve topluluk hedef alınıyor gibi görünse de temelde halk iradesine yönelik bir saldırı niteliğinde olduğu’’ savunuldu. Açıklamada, sürecin her aşamasında kamuoyunun aydınlatılmasının önem taşıdığı belirtildi.

Cuntacılar yargılansın

“İrtİcayla Mücadele Eylem Planı’’ belgesinin gerçek olduğunun anlaşılmısının ardından harekete geçen sivil toplum kuruluşları, ihbar mektubunda ismi geçenlerin yargılanması için suç duyurusunda bulundu.

MAZLUM-DER, ÖZGÜR-DER, ASDER’in de aralarında bulunduğu pek çok sivil toplum kuruluşu temsilcisi, Sultanahmet’teki İstanbul Adliyesi’ne gelerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu dilekçelerini teslim etti. Suç duyurusunda bulunmadan önce adliye STK’lar adına açıklama yapan MAZLUM-DER, İstanbul Şube Başkanı Cihat Gökdemir, bugüne kadar cunta planlarının yargı önüne gelmediğini belirtti. Dursun Çiçek imzalı belgenin gerçek olduğunun artık anlaşıldığını kaydeden Gökdemir, “Onlarca sivil toplum kuruluşu bugün cuntacılar hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Bu isimlerin bir an önce sivil mahkemelerde yargılanmasını istiyoruz” dedi. Açıklamanın ardından sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri adliyeye girerek suç duyurusunda bulundu.

Sivil toplum kuruluşlarının yargı önüne çıkmasını istedikleri isimler ise suç duyurusunda şöyle sıralandı. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, 1. Ordu Komutanı Hasan Iğsız, Korgeneral Mehmet Eröz, Tümgeneral Mustafa Bakıcı, Albay Dursun Çiçek, Albay Hicri Dinçerol, Albay Sedat Özüer, Albay İlker Ziya Göktaş, Albay Fuat Selvi ve soruşturma ile tespit edilecek diğer kişiler. Bu arada, açıklamaya katılan bir kişinin ön tarafına “lanet cunta sürgüne” arkasına da “darbe virüsü domuz gribinden ölümcüldür” yazılı önlüğü dikkat çekti.

BİR SUÇ DUYURUSU DA DİYARBAKIR’DAN

MAZLUM-DER Diyarbakır Şubesi, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız ve Kurmay Albay Dursun Çicek hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Dernek Başkanı Avukat Selahattin Çoban, suç duyurusu dilekçesini vermeden önce adliye binası önünde, suç duyurusu dilekçesini gazetecilere okudu. Genelkurmay Harekat Başkanlığı için Kurmay Kıdemli Albay unvanlı bir subay tarafından hazırlandığı iddia edilen ‘’İrtica ile Mücadele Eylem Planı’’ adlı raporda açık bir şekilde darbeyi doğuracak eylem planından bahsedildiğini kaydeden Çoban, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Iğsız ve Albay Çiçek’i şüpheli olarak belirttiği suç duyurusu dilekçesini Cumhuriyet Başsavcılığına teslim etti.

BELGE, HALK İRADESİNE SALDIRI

Ankara da ise bazı sivil toplum kuruluşları ‘’İrticayla Mücadele Eylem Planı’’ iddiaları konusunda ortak açıklama yaparak tepkilerini dile getirdiler. Ankara’daki bir oteldeki basın toplantısına MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ve Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Halit Ortaköy’ün katıldı. Ünsal tarafından okunan ortak açıklamada, ‘’İrticayla Mücadele Eylem Planı Belgesi’’nin ve girişimin ‘’hukuk düzenine yönelmiş açık bir tehdit niteliği taşıdığı’’ görüşüne yer verilerek, ‘’Belgenin içeriği ve hedeflerinin vahametini konuşmak yerine basına nasıl sızdığını konuşmak, darbe girişimini hafife almaya ya da örtmeye yönelik değilse nasıl izah edilmelidir?’’ denildi. ‘’Belgenin, bir siyasi parti ve topluluk hedef alınıyor gibi görünse de temelde halk iradesine yönelik bir saldırı niteliğinde olduğu’’ belirtilen açıklamada, sürecin her aşamasında kamuoyunun aydınlatılmasının önem taşıdığı belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi: ‘’Bizler, şeffaf, hesap verilebilir ve hukukun üstünlüğüne dayalı bir rejimin inşa edilebilmesi için halk iradesi yok sayılmadan, özgürlüklere yönelmiş tüm tehditlerin tasfiye edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Söz konusu belge ve içeriği ile ilgili olarak, Meclis ve Hükümetten, başta Genelkurmay Başkanı olmak üzere, TSK komuta kademesinin konumunun netleştirilmesini istiyoruz.’’

31.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Askerler adliyede

  SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI ADLİYEDE

  Genelkurmay’da “bilgilendirme” kararsızlığı

  “Olgunlaşırken çeşitli ağrılar olabilir”

  Ceylan’ın ağabeyi: Failler bulunsun

  Başbuğ değer verseydi, belge gündem olmayacaktı

  Atatürk köşesiz okul kalmayacak

  Açılım gözden geçirilecek

  Prof. Aydın: AB inadının meyvesini alacağız

  Erdoğan, 7 Aralık’da Obama ile görüşecek

  Seçim süresi resmen kısaldı

  Uçağın kanadı direğe çarptı

  Veli Küçük’e sağlık kontrolü

  Domuz gribinden ölenlerin sayısı 3’e çıktı

  Ayamama’da yIkImlar başladI

  İmam-Hatipliler kurultayda buluşacak

  Öğrenciler ‘hızlı treni’ sevdi

  Muayene ücreti sorun oldu

  Soğuk ve yağış uyarısı

  KÜRE DAĞLARI AĞLIYOR

  İş adamı 4 ilkokula 86 bilgisayar hediye etti

  Hayvan Hastanesi, hayvanseverlerin hizmetinde

  Orta Doğu’nun salata malzemesi Hatay’dan

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.