Güncel |
55 kiloluk balkabağı üretildi |
Antalya’nIn Korkuteli ilçesinde 55 kilogram ağırlığında bal kabağı yetiştirildi. Korkuteli’ne bağlı Yelten beldesinde hayvancılık yapan Adem Bozova, yaptığı açıklamada, hayvan almak amacıyla gittiği Çanakkale’de yediği kabak tatlısını çok beğendiğini ve kabak çekirdeklerinden istediğini söyledi. Çanakkale’den aldığı 54 adet kabak çekirdeğini, bir dönümlük yonca tarlasına ektiğini belirten Bozova, yetiştirdiği bal kabakların 8 ile 55 kilogram ağırlığına ulaştığını bildirdi. Bozova, ‘’Bu yıl ilk kez diktiğim 54 bal kabağından biri 55, bir başkası ise 48 kilograma ulaştı’’ dedi. Kabaklarını çalınmaması için saman yığınının içinde sakladığını vurgulayan Bozova, lokantaların talep etmesi durumunda ilk hasadından para kazanacağını kaydetti. Yetiştirdiği kabaklardan tohum da yapan Bozova, yeni üretim sezonunda daha çok bal kabağı üretmeyi hedeflediğini kaydetti. S.S. Yelten Sulama Kooperatifi Başkanı Hüseyin Simav da Korkuteli’nin verimli topraklara sahip olduğunu belirterek, ‘’Beldemiz süt hayvancılığı kadar su olduğu sürece verimli topraklara sahip. Suyu gören bal kabağı fidanları büyüyerek 55 kilograma ulaştı. Beldemizde ilk kez bu kadar ağır bir bal kabağı yetiştirildi’’ dedi. |
17.11.2009 |