22 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

TRT’den farklı bir hac belgeseli

HAC Yolunda adlı belgeselle ilgili olarak Yeni Asya’ya bilgi veren TRT Din ve Ahlak Programları Müdürü Âdem Özkan, “Kendi alanında yapılmış orijinal bir belgesel.

Biraz da hac günlüğü sayılır. Titiz, samimi ve uzunca bir çalışma sürecinin eseri. Suudi Arabistan Devletinin sıcak yaklaşımları ve ekibimizin ciddi çalışmaları ile çok özel çekimler yapıldı. İlk kez Kâbe’deki tavaflar, Safa-Merve Tepeleri arasındaki Sa’y ve Medine’de Mescid-i Nebevinin (Hz.Peygamberin Camii) içinden Ravza-i Mutahhara filme alındı. Bunu; Suud Enformasyon Bakanlığı Mekke ve Medine Televizyonlarının teknik yardımı, Harem-i Şerif İşleri Başkanlıklarının özel izinleri ile; Kâbe ve Ravzada’daki stüdyolarına girerek, Haremeynin içerisindeki bütün kameralar kullanılarak gerçekleştirdik” dedi.

BİRİSİ TEKERLİ

SANDALYEDE İKİ HACI ADAYI…

Bu ilklerin dışında, belgeselin bir diğer orijinal tarafının da, biri erkek, diğeri kadın olan iki farklı hacı adayının- TRT imkânlarından yararlandırılarak- evlerinden ayrılıp, görevlerini yerine getirdikten sonra, tekrar evlerine dönünceye kadarki bütün hac safhaları çekilmesi olduğunu söyleyen Âdem Özkan şöyle dedi: “İki hacı adayı da ekibimiz tarafından uzun arayışlar neticesinde tamamen Allah’ın rast getirmesi sonucunda belirlendi. Sivas’ın Hayırbey Köyünde tekerlekli sandalyede yaşayan ve hacca hiç gitmemiş, sağlık durumundan dolayı da gitmeyi hayal bile edemeyen, ama; ‘Peygamberime gidemesem de Onun 63 yıllık ömrünün her yılına sevgimi döken bir mektup yazayım. Bittikten sonra birisine emanet ederim, o da Efendimizin kabrine bırakır’ diye sürekli gözyaşları içerisinde gönlü kutsal yerlere sevdalı genç bir kız olan Fatma Tatlı ile, ‘Ben bu yıl hacca gideceğim, ama kuraya da katılmadım’ diyerek pasaportunu evinde sürekli göreceği bir yere bırakıp, gördükçe ‘ben bu yıl hacca gideceğim’ diye adeta hac daveti bekleyen İstanbul’dan Fatih Çıtlak.

YAYIN GÜN VE SAATLERİ:

GENEL Koordinatörlüğünü Âdem Özkan’ın yaptığı yönetmenliğini, Bilal Gökçınar, M. Nuri Işık, Özcan Dursun, Engin Baytaş, yapımını Itır Tanker, kameramanlığını Cihangir Aydoğan, Muhterem Kibar ve Tamer Bolu yaptığı belgeselir yayın tarih ve saatleri şöyle:

Birinci bölüm: 24 Kasım 2009 Salı saat: 23.20

İkinci bölüm: 25 Kasım 2009 Çarşamba: 21.55

Üçüncü bölüm: 26 Kasım 2009 Perşembe: 23.10

BAŞTAN SONA

HAC YOLCULUĞU

ADEM Özkan sözlerine şöyle devam etti: “Ekranda, ekibimizin hacı adaylarını il kez hacca davet görüntülerinden başlayıp, hac malzemeleri almaları, kafilede hac eğitimine katılmaları, köylülerin köy meydanında dualarla kurban kesip helalleşmeleri, trenle uğurlanmaları, uçakla Cidde havaalanına inişleri, oradan Mekke’de otele varışları, Kabe’yi ilk ziyarete gidişleri, Safa-Merve’deki sa’y edişleri, Arafat’a çıkış, şeytan taşlama ve Medine’ye hareketleri, Hz Peygamberin kabrini, Uhud mezarlığını ve Yedi Mescitleri ziyaretleri, sohbetler, namazlar ve daha nicelerini TRT 1’de izleyeceksiniz.”

M. FATİH KARA

22.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Diyarbakır, ‘Demokratik Açılım’ı tartışmaya açtı

  DÂVÂ SİYASETTE ASKERî VESAYETİ BİTİRECEĞİ UMUDU DOĞURDU

  4 şehide karşılık verilen 9 yıllık ceza temyiz edildi

  Öymen’in sözleri, CHP’nin ruh hali

  Kılıçdaroğlu, Dersim bölümünü alkışlamamış

  Memur-Sen, Bakan Şimşek’le görüştü

  Korku üzerine demokrasi bina edilemez

  Kart borçluları yine artıyor

  Borç yükü 438 milyarı geçti

  KEY Tasarısı Meclis’te

  ‘Salgın hızlanacak’ uyarısı!

  Bağış: Tam üyelikten başka seçenek yok

  Din ve vicdan hürriyeti ana hürriyetlerdendir

  Zehir tacirleri, okul polislerinden kaçamadı

  İşsiz öğretmen dersane kapısında umut arıyor

  ASDER’in Genel Kurulu Pazar günü yapılacak

  Yoğun sis ulaşımı aksattı

  YORGUN VE UYKUSUZ OLARAK YOLA ÇIKMAYIN

  Etkili kar yağışı, Ovit Dağı’nda ulaşımı durdurdu

  Isparta’da Türkiye’ye örnek olacak proje

  Trabzon’da iş yerlerini su bastı

  Evin üzerine kaya düştü

  Üniversite kurbanlıklara yoğun ilgiden memnun

  TRT’den farklı bir hac belgeseli

  Yüzyılın deneyinde ilk aşama başarılı

  Astronomi tarihinde Müslümanların yeri tartışılacak

  İDO’dan duraksız Boğaz keyfi

  Faşist beyni Ebay’de pazara çıktı

  Depresyon sigara içmek kadar zararlı

  Uzaydayken baba olacak

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl
Reklam Linkleri: yemek tarifleri- Risale Çocuk- yemek tarifleri - Risale-i Nur- Fıkıh İnfo- Ahmet Maranki- Cevşen - Yemek Tarifleri - Makdis