07 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Yıldırım: Bu hakemlerle oynamayız

FENERBAHÇE Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Eskişehir'de tarihi mekanları gezerken gazetecilerin kendisini tahrik ettiğini, hakemlerin de işlerini iyi yapmadığını söyledi.

Hakkında yalan yanlış haberler yapıldığını ifade eden Yıldırım, "Bu, Aziz Yıldırım'ı yıpratma kampanyasıdır." diyerek, hakkında yazılan çizilen yalan haberler için gerekli yerlere başvuracağını söyledi. Aziz Yıldırım, Eskişehirspor maçı bitiminden sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, gazetecilere ve hakemlere sert tepki gösterdi. Maç öncesi Eskişehir'de tarihi mekanları gezerken gazetecilerin kendisini tahrik ettiğini, istememesine rağmen özel yaşamına girilmeye çalışıldığını dile getiren Yıldırım, "Durmadan hakkımda yalan yanlış haberler yapılıyor. Bu, Aziz Yıldırım'ı yıpratma kampanyasıdır. Hakkımda yazılan çizilen yalan haberler için gerekli yerlere başvuracağım. Herkes doğruyu yazsın." ifadesini kullandı. Hakem camiasının da ortamı, ortalığı karıştırdığını ileri süren Yıldırım, "Aziz Yıldırım, Kulüpler Birliği Başkanı diye yorum yapamıyor. Ben de bugünden itibaren Kulüpler Birliği Başkanlığı'ndan istifa ediyorum. Görsünler bakalım Aziz Yıldırım takımının haklarını nasıl koruyacak. Kimse 'Bu hakemlerle devam edeceğiz' demesin. Biz etmeyeceğiz. Hakemler oyuncuların moralini bozuyor. Yan hakemler zaten göstermelik yapıyor. Fenerbahçe için çalışacağım. Türk futbolu bu şekilde bir yere gitmez. Federasyona sesleniyorum; akıllarını başlarına alsınlar.'' şeklinde konuştu.

07.12.2009


 

F.Bahçe'ye 2 gol attı, günün adamı oldu

FENERBAHÇE'YE 2 gol atma başarısı gösteren Eskişehirspor'un genç oyuncusu Adem Sarı da Fenerbahçe karşısında iyi bir futbol sergilediklerini belirterek, Fenerbahçe maçına bir haftadır ciddi bir şekilde hazırlandıklarını bildirdi.

Eskişehirspor'un ligde yenemeyeceği hiç bir takımın olmadığını anlatan Sarı, şöyle devam etti: ''Süper Lig'de yenemeyeceğimiz hiçbir takım olmadığını Fenerbahçe karşısında aldığımız galibiyetle gösterdik. Fenerbehçe'ye iki gol attığım için çok mutluyum. Büyük Es-Es taraftarını ve hocalarımın yüzünü kara çıkarmadığım için sevinçliyim. Fenerbahçe maçı için Youla ile birlikte antrenmanların ardından çok çalıştım. Bunun faydasını da gördüm. Fenerbahçe'ye iki gol attım. Attığım iki golü Almanya'daki aileme armağan ediyorum'' dedi. Eskişehirsporlu futbolcu Alper Kotuk da Fenerbahçe maçında aldıkları galibiyetten dolayı mutlu olduklarını belirterek, Çalımbay'a kendisine zorlu Fenerbahçe maçında görev verdiği için teşekkür etti.

07.12.2009


 

GUİZA YERİNDE SAYIYOR

İSPANYA Birinci Futbol Ligi ''La Liga''da gol kralı olduktan sonra geçen sezon Fenerbahçe'ye transfer olan, ancak sezona iyi başlayamayan Daniel Gonzalez Guiza, bu sezon da ilk 15 haftada kendisinden beklenen çıkışı yapamadı.

İki sezon önce La Liga'da Real Mallorca formasıyla 37 maçta 27 gol atarak gol kralı olan ve Fenerbahçe'nin 14 milyon Avro bonservis bedeliyle transfer ettiği Güiza, sarı-lacivertlilerle 4 yıllık sözleşme imzalamıştı. Türkiye'ye büyük ümitlerle getirilen İspanyol futbolcu, geçen sezon ligde ilk 15 haftada 4 gol atmıştı. Bu sezona iyi başlayan ve 4. haftada 3 gole ulaşan Güiza, ancak daha sonra suskunluk dönemine girdi ve 15 haftada 5 gole ulaştı. Geçen sezon İspanyol teknik adam Luis Aragones döneminde ilk 15 haftada hiç yedek kalmayan Güiza, bu sezon şu ana kadar iki maçta yedek soyundu. Aragones döneminde geçen sezon ilk 15 lig maçında da sahaya ilk 11'de çıkan Güiza, bu sezon ilk 15 haftada 10. haftada Galatasaray ve 15. haftada Eskişehirspor maçında yedek soyundu. İspanyol golcü, bu sezon ligde 9. haftada Gaziantepspor ve 13. haftada da Beşiktaş maçında sakatlığı nedeniyle forma giyemedi.

SEZONA UMUTLU BAŞLAMIŞTI

Geçen sezonun ardından Güney Afrika'daki FIFA Konfederasyon Kupası'nda İspanya Milli Takımı ile mücadele eden Güiza, takımının Güney Afrika'yı 3-2 yenerek 3. olduğu maçta attığı 2 golle dikkatleri üzerine çekti. Milli takımdan sonra İspanya'ya transfer olacağı şeklindeki haberlerin ardından Fenerbahçe'nin yeni sezon hazırlıklarına geç katılan İspanyol futbolcu, sarı-lacivertli takımda sezona iyi bir başlangıç yaparak, Fenerbahçeli taraftarları umutlandırmıştı. Ligin ilk haftasında Denizlispor'a iki gol birden atarak, sezona gollerle başlayan İspanyol golcü, 4. haftada da Manisaspor'a attığı 1 golle, 4. haftada 3 gole ulaştı. Ancak daha sonra forma giydiği 4 lig maçında gol atamayan Güiza, 10. haftada son 15 dakika forma giydiği Galatasaray maçında 1 gol attı. Ligde 14. haftada Kasımpaşa'ya da 1 gol atan İspanyol golcü, bu sezon 15 maçta 5 gole ulaştı.

07.12.2009


 

F.Bahçe'deki bu disiplinsizliğe mutlaka el konulmalı

Fenerbahçe'nin üzerinde adeta kara bulutlar dolaşıyor. Galatasaray karşısında aldığı 3-1'lik galibiyetin ardından sırasıyla oynadığı Kayserispor, Beşiktaş, Kasımpaşa ve Eskişehirspor maçlarından bir tanesini bile kazanamadı ve tam 11 puan kaybetti.

Bu tablo şampiyonluk yarışında olan bir takıma hiç yakışmadığı gibi, bu başarısızlığın mimarlarından mutlaka hesap sorulmalıdır. Dört maçta ortaya çıkan fatura çok ağırdır. Fenerbahçe tarihinde üst üste 3 mağlubiyet alınan bir dönem yoktur. Daum ve ekibi 8'de 8 galibiyet alarak tarihe geçerken, üst üste aldığı bu 3 yenilgi ile de tarihin yapraklarında yerini alacaktır.

Fenerbahçe takım olarak haftalardır kötü oynuyor. Sezon başındaki coşku, mücadele ve hırstan hiçbir iz kalmadı. Futbolcuların kısa sürede bu duruma düşmelerinin sebepleri araştırılmalıdır. İsim isim saymamıza gerek yok. Fenerbahçe kalecisinden, forvetteki son adamına kadar çok kötü bir performans sergiliyor. Başarısızlıktan teknik patron Daum sorumludur. Bu tablo onun eseridir. En yakın rakibine 5 puan fark atarak liderlik koltuğunda oturan Fenerbahçe'nin şimdi 4. sıraya düşmesi bile an meselesi. Daum, yeni bir çıkış için mutlaka yeni planlar yapmalıdır.

Hakemlerin son 4 maçta Fenerbahçe aleyhine çaldıkları düdükleri artık konuşup, tartışmak gerekiyor. Kayseri'de verilen penaltı, Beşiktaş maçında verilmeyen penaltı ve ofsaytan atılan 3. gol, yine Kasımpaşa karşısında yenilen 3. goldeki ofsyat pozisyonu ile son Eskişehirspor maçında 1. gol öncesinde Bilica'ya yapılan faulün hakemler tarafından görülmemesi Fenerbahçe'ye ağır bir darbe vurmuştur. Ancak bu maçlarda ortaya konulan kişiliksiz futbol bu mazeretlerin önüne geçmemelidir. Çünkü Fenerbahçe bu maçlarda kazanma adına sahada hiçbir varlık göstermemiştir. Ama hakemlerin bu hatalarını Fenerbahçe maçlarında yapmaları biraz düşündürücü oluyor.

Fenerbahçe takımında büyük bir disiplinsizlik var. Bunu Önder Turacı'nın son olayında yaşadık. Sakatlığı yüzünden Eskişehirspor maçı kadrosuna alınmayan bu oyuncu evinde dinleneceğine, sabaha kadar gece kulübünde eğlenerek profesyonel bir futbolcunun hiç yapmaması gereken bir hatayı yaptı. Arkasından evinde sebebi henüz tam tespit edilemeyen bir banyo kazasında elini yaraladı. Yine 10 gün önce Kazım Kazım da antrenmana gelirken arabasıyla kaza yaptıve elinden ameliyat oldu. Daha sonra medyanın ortaya çıkardığı bu olayda Kazım'ın o akşam gece geç saatlere kadar eğlendiği ve uykusuz bir şekilde antrenmana gittiği sırada kaza yaptığı su yüzüne çıktı. Roberto Carlos ise yönetimin uyarısına rağmen hergün Brezilya medyasına Fenerbahçe'den ayrılacığını söyleyerek kulüp kurallarını göz göre göre çiğnemeyi sürdürdü.

Başkan Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Kulübüne yakışmayan bu keyfi davranışlara mutlaka el koymalıdır. Bu başarısız tabloyu meydana getirenleri de cezasız bırakmamalıdır. Fenerbahçe için ilk yarıyı lider olarak bitirme ihtamali bitmiştir. Takımın ligin ikinci yarısına sorunsuz başlaması için sert tedbirler alınmalıdır.

EROL DOYRAN

07.12.2009


 

HİDAYET'Lİ RAPTORS BULLS'U EVİNDE DEVİRDİ

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) Toronto Raptors'ın deplasmanda Chicago Bulls'u 110-78 yendiği maçta, milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu 9 sayıyla oynadı.

United Center'da 20 bin 481 kişinin izlediği karşılaşmanın 20 dakikasını sahada geçiren Hidayet Türkoğlu, 9 sayı, 5 asist ve 4 ribaunt kaydetti. Kanada ekibinde 25 sayı, 12 ribaunt ve 2 asistle ''double-double'' yapıp, maçın en skoreri olan Chris Bosh, galibiyette önemli rol oynarken, Marco Belinelli 15, Radoslav Nesterovic 12, Demar Derozan da 11 sayı üretti. 13'er sayı üreten John Salmons ve Jannero Pargo ile Brad Miller'ın 11 sayılık çabası ise ev sahibi Bulls'a yetmedi.

07.12.2009


 

BEŞİKTAŞ-CSKA MAÇINI İSVEÇLİ HAKEM YÖNETECEK

BEŞİKTAŞ'IN Rusya'nın CSKA Moskova takımı ile 8 Aralık Salı günü İstanbul'da oynayacağı Şampiyonlar Ligi B Grubu son maçını İsveç Futbol Federasyonu'ndan Martin Hansson yönetecek.

BJK İnönü Stadı'nda oynanacak ve saat 21.45'te başlayacak karşılaşmada Hansson'un yardımcılıklarını Henrik Andren ve Stefan Wittberg yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Martin Ingvarsson.

CSKA MOSKOVA BUGÜN İSTANBUL'DA

Rusya'nın CSKA Moskova takımı, bugün İstanbul'a gelecek. Rus ekibinin, bugün saat 13.00'te İstanbul Atatürk Havalimanı'nda olacağı bildirildi. CSKA Moskova Teknik Direktörü Leonid Slutski de saat 18.00'de BJK İnönü Stadı'nda basın toplantısı yapacak. Rus temsilcisi, son idmanını ise saat 18.30'da BJK İnönü Stadı'nda, ilk 15 dakikalık bölümü basına açık şekilde gerçekleştirecek.

07.12.2009


 

BÜLENT KORKMAZ'A GÖRE ELANO YILDIZ DEĞİL

GALATASARAY'IN eski unutulmaz kaptanı Bülent Korkmaz, Elano'yla ilgili beklentilerin yanlış olduğunu söyledi. Korkmaz, "Elano, yıldız futbolcu değil.

Ama Lincoln'den kişilik ve takım oyuncusu olarak çok daha iyi. Fakat Arda'yla karşılaştırılamaz. Arda, 1 yıl sonra Avrupa'da çok rahat oynar" dedi. Bülent Korkmaz, Radyospor'da Özgür Sancar'la Haber Özel Programı'na yaptığı açıklamada, "futbolculuğu döneminde yurtdışında oynamayı neden düşünmediği sorusuna ise "Ben altyapıdan yetişip, A Takım'da forma giyen ve başka bir takımda oynamayan tek futbolcuyum. Galatasaray'da idol bir futbolcu oldum. Önemli olan buydu." şeklinde cevap verdi. Arda'yı son maçta çok beğendiğini de belirten Bülent Korkmaz, ''Galatasaray'ın teknik direktörüyken, Arda'yı sağ kanatta oynatmıştım. Rijkaard, Arda'yı sağ tarafta oynatarak doğrusunu yaptı'' dedi.

07.12.2009


 

TRABZONSPOR'UN BORCU 94.5 MİLYON TL

TRABZONSPOR Kulübü Olağan Mali Genel Kurulu gerçekleştirildi. Kulübünün borcunun 94 milyon 532 bin TL olarak açıklandığı genel kurulda, 41. dönem faaliyet raporu ve mali bilançosu ibra edildi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan genel kurula, üyelerin ilgisinin az olması dikkat çekti. Kulüp Başkanı Sadri Şener, kulübün borcunun olduğu, ancak bunun karşılığı olan gelirlerin de bulunduğunu söyledi. Şener, hedeflerinin gelirlerle giderler arasındaki dengeyi sağlamak olduğunun altını çizdi. Bu dengeyi sağlamanın görevleri olduğunu kaydeden Şener, "Bu dengeyi ne kadar büyütebilirsek o kadar büyürüz. Genelde yönetimler üç yıllık seçilir. Biz transferlerimizi de üç yıllık yaptık." dedi. Üç yıllık yayın, reklam sponsorluk ve kombine gibi gelirlerini 200-210 milyon TL civarında beklediklerini anlatan Şener, yılbaşına 60-70 milyon TL düştüğünü, b gelirle kim yönetirse yönetsin transfer de yapabileceğini, başa da oynayacağını ve maaşlar ile tüm giderleri de ödeyebileceğini dile getirdi.

07.12.2009


 

TUNCAY'LI STOKE ARSENAL'E 2-0 YENİLDİ

İngiltere Premier Lig'in 15. haftasında, Tuncay Şanlı'nın forma giydiği Stoke City, deplasmanda Arsenal'a 2-0 yenildi.

Milli futbolcu Tuncay Şanlı'nın ilk 11'de sahaya çıktığı ve 90 dakika oynadığı karşılaşmayı evsahibi Arsenal, 26. dakikada Rus yıldız Arshavin ve 79. dakikada Ramsey'in golleriyle 2-0 kazandı. Emirates Stadı'nda 60 bin kişinin izlediği mücadelede Arsenal, Fabregas'ın ayağından bir de penaltı kaçırdı.

07.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl